Scirea
ZARDOZ
- Член од
- 4 август 2010
- Мислења
- 27.925
- Поени од реакции
- 89.938
@red.devil извини 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бегај скриј го во повеќе спојлери, ко инсепшн напрај го, срам ме фаќат од ваквите.Сакам и двете екипи да редат победи се до меѓусебниот дуел да дојдеме со оваа ситуација на табелата. Е таму ќе биде циркус со ВАР, судиите, притисокот не дај боже да има некоја спорна ситуација
Едит: @Bianconero vero ај сега што ќе искоментираш за овој што е за Јувентус и што тресе вакви глупости?
Ги има од сите нема врска за кого навива, неписмен човек си е неписмен.
оваа ситуација прва ми падна на памет ама мора бе линиските да ги гледаат овие работи,некако ептен опуштени се со ВАР-ов,на Ливерпул-Тотенхем на 20 метра виде пенал линискиот овој на 2 метра неможе да види фаул и сл. како и да е мораше главниот да иде и сам да види,вака се усра и он и тој гореИстото беше и на мечот Аталанта-Јуве,му поништија чист гол на Манџукич ради фаул на Лихштајнер што го напраил на средина на терен, една минута пред да падне голот.Ако имало фаул требало одма да го свири по некоја логика,али тоа е со ВАР технологијава имаат право да враќаат и да гледаат што се дешавало во текот на цела акција без разлика колку траела.
За вчера имаше чист фаул над Сандро,али првично голот го поништи поради офсајд(бар така покажа),што му го сугерираа од ВАР,што е дискутабилно и е повеќе судиска проценка во таа ситуација.
The offside rules are pretty clear (page 94 of IFAB's Laws of the game 2017/2018).
A player is offside if the ball, passed by a teammate, has "rebounded or been deflected... by an opponent"
A player is NOT offside if he receives the ball, initially passed by a teammate, "from an opponent who deliberately plays the ball"
Ако проценката на овие од ВАР била дека Сандро ненамерно играл со топка тогаш е офсајд.Иначе судијава повеќе беше крив што не го виде фаулот на Сандро и линискиов што не сугерирал одма за офсајдот ако веќе го имало.Одлуките потоа му беа добри,пеналот си беше чист.
Mе заболе курот што мислиш и да, мора титули да освојува за да постои на мапата.
Не знам што подразбираш под фудбалска мапа. Демек мора титули да освојувал?
Од Италија, Фиорентина ми е омилен тим. Дали они постојат на фудбалската мапа според твојата дефиниција ?
Исто мислам дека Јувентус е ѓубре од клуб, местачко втородивизиско ѓубре на кое заслужено му беа одземеми титули.
![]()
Не сум промашил во проценката. Сељандура од епски размери.Mе заболе курот што мислиш и да, мора титули да освојува за да постои на мапата.
А сељандура можеш на татко ти да му кажеш или на тој што ја ебе мајка ти кога стариот е на пат.
Oва ко да му е препишано,Сакам и двете екипи да редат победи се до меѓусебниот дуел да дојдеме со оваа ситуација на табелата. Е таму ќе биде циркус со ВАР, судиите, притисокот не дај боже да има некоја спорна ситуација
Едит: @Bianconero vero ај сега што ќе искоментираш за овој што е за Јувентус и што тресе вакви глупости?
Ги има од сите нема врска за кого навива, неписмен човек си е неписмен.
Не бе, се прилагодувам спрема соговорникот.Не сум промашил во проценката. Сељандура од епски размери.![]()
Не се прилагодуваш воопшто. Нигде ама нигде ред девил не спомна нешто за тоа кој ја ебел мајка ти. Каква врска има мајка му со темата воопшто? Со тој идиотски пост само потврди она што го кажа ред девил.Не бе, се прилагодувам спрема соговорникот.
Види го постот подоле. Со што го предизвикав јас за да ме нарече сељандура? Голема работа, сум кажал дека Наполи не постојат на фудбалската мапа (што е и точно). И што има врска тоа со неговиот живот. Со сељандура, сељачки, јебига.Не се прилагодуваш воопшто. Нигде ама нигде ред девил не спомна нешто за тоа кој ја ебел мајка ти. Каква врска има мајка му со темата воопшто? Со тој идиотски пост само потврди она што го кажа ред девил.
Па постот ти е сељачки реално. Има врска. Си се навредил пошто некој рандом балканец пишал мали јувентус. Башка пишуваш тој што навива за Наполи е ретардиран. Како можело некој да навива за Наполи. Па има тука на форум дечки што навиваат за фиорентина што и тие сеа ретардирани ќе ги напраиш пошто се за фиорентина? Кога има тука за фиорентина зашто да нема за Наполи на балканов. Па не се врти светот околу јувентус само. Не навиваат сите ради титули само.Види го постот подоле. Со што го предизвикав јас за да ме нарече сељандура? Голема работа, сум кажал дека Наполи не постојат на фудбалската мапа (што е и точно). И што има врска тоа со неговиот живот. Со сељандура, сељачки, јебига.
Си ја утнал поентата на постот. Не е ретардиран тој што навива за Наполи (само ми е чудно затоа што ги следам страните посветени на Серија А низ Балканов, и до годинава таму немаше нивни навивачи. Ова значи дека тие се глорихантери во најава кои магично ќе исчезнат после сезонава.), туку е ретардиран тој што пишал "Наполи је институција за мали Јувентус". Патем му го прегледав профилот на истиот и видов дека е од некое село во Босна. Ништо не измислив и ништо не додадов. Е сега типот од погоре, ничим изазван се убацува у муабет ко за него да пишував.Па постот ти е сељачки реално. Има врска. Си се навредил пошто некој рандом балканец пишал мали јувентус. Башка пишуваш тој што навива за Наполи е ретардиран. Како можело некој да навива за Наполи. Па има тука на форум дечки што навиваат за фиорентина што и тие сеа ретардирани ќе ги напраиш пошто се за фиорентина? Кога има тука за фиорентина зашто да нема за Наполи на балканов. Па не се врти светот околу јувентус само. Не навиваат сите ради титули само.
Па може он е некој од избеглицете од Босна што доаѓаја накај Македонија и типот да му е некој близок или далечен роднина.Си ја утнал поентата на постот. Не е ретардиран тој што навива за Наполи (само ми е чудно затоа што ги следам страните посветени на Серија А низ Балканов, и до годинава таму немаше нивни навивачи. Ова значи дека тие се глорихантери во најава кои магично ќе исчезнат после сезонава.), туку е ретардиран тој што пишал "Наполи је институција за мали Јувентус". Патем му го прегледав профилот на истиот и видов дека е од некое село во Босна. Ништо не измислив и ништо не додадов. Е сега типот од погоре, ничим изазван се убацува у муабет ко за него да пишував.
И да е само за него не значи дека е ретардиран што пишал така. Сеа е исто тоа може некој за тебе да го каже што си пишал дека јувентус е пази 2 до 3 класи појак од Наполи кој воедно се пред нив на табела, а дури и од тотенхем. Истото е кој тој што пишал дека Наполи е институција за јувентус. Можеби Јувентус е поквалитетен од Наполи и Тотенхем ама 2-3 класи е ептен претерано. Дали по твојава логика ти сега си ретардиран пошто си пишал така?Си ја утнал поентата на постот. Не е ретардиран тој што навива за Наполи (само ми е чудно затоа што ги следам страните посветени на Серија А низ Балканов, и до годинава таму немаше нивни навивачи. Ова значи дека тие се глорихантери во најава кои магично ќе исчезнат после сезонава.), туку е ретардиран тој што пишал "Наполи је институција за мали Јувентус". Патем му го прегледав профилот на истиот и видов дека е од некое село во Босна. Ништо не измислив и ништо не додадов. Е сега типот од погоре, ничим изазван се убацува у муабет ко за него да пишував.