Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Ako ne e svirnat faul(zaso pri padot sandro ja dodava topkata nazad, igracot od firenza nema nikakov dopir so topkata) togas e ostetena fiorentina pri dosuden ofsajd i kraj na muabetot

Kje go odbrabese Buffon.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Пак почнала журката без мене..
Ахх бе Јуве, Јуве само и правиш занимации на сиротињава :pos:

abe i ja mislam deka ne e ofsajd, debilno e ova da se sviri za ofsajd, nema apsolutno nikakva logika, ama faul imase, sea sudijata sto sankcioniral nebitno VO SITUACIJAVA, inace sekako e bitno ako stvarno ne e ofsajd ova, zasto utre pak vaka ke zgresat i ke go doprat dnoto.
Vaka radi faulot nema sto da se buni nekoj, ako dosudese penal togas juventus ke bea osteteni, vaka nikoj ne e osteten osven sto uste ednas jadat blam pri cista situacija.
И тоа како е битно со оглед на тоа што нема ни фаул ни офсајд у ситуацијава.

Офсајдот е свиран заради тоа што според судиите допирот (ударот, како сакате наречете го) од Сандро се смета за ненамерен и тие го земаат во предвид само оној прв допир на топката од страна на играчот на Фиорентина.
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Мондо ок е брат, прекини да се замараш веќе со судиски одлуки пошто очајно лошо ги владееш.
Како бе вака, сеа ќе судиме намерно или ненамерно играње. Ова по сите правила никако не може да биде офсајд пошто САНДРО ЈА ШУТИРА/ПОДАВА топката према играч на Фиорентина.

Па и фаул било :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Сандро самиот не бара фаул, ниеден играч на Јуве не бара фаул, освен Пјаниќ ама разбирливо е тоа, балканец е, сместа бара фаул. Значи никој ништо не бара, сите се бунат за играта со рака на Киелини кој покажува дека у стомак го удрило.. На ВАР-овци им текнало, чеј нешто ќе смислиме, не може вака да губи Јуве башка не ни играат ништо нема шанси да израмнат, дај ќе извртиме некое правило ќе свирнеме офсајд ПОШТО САНДРО НЕСАКАЈЌИ ЈА ПОДАЛ ТОПКАТА ДО КИЕЗА. Драми.
Само за Јуве се измислуваат нови правила. Фијаско е ВАР-ов.

Јувенташиве на форумов па и општо у светов се посебна багра на фанови, легендата вели дека јувенташ некогаш признал погрешна судиска одлука у негова корист.

Мондо ок е брат, прекини да се замараш веќе со судиски одлуки пошто очајно лошо ги владееш.
Како бе вака, сеа ќе судиме намерно или ненамерно играње. Ова по сите правила никако не може да биде офсајд пошто САНДРО ЈА ШУТИРА/ПОДАВА топката према играч на Фиорентина.

Сандро самиот не бара фаул, ниеден играч на Јуве не бара фаул, освен Пјаниќ ама разбирливо е тоа, балканец е, сместа бара фаул. Значи никој ништо не бара, сите се бунат за играта со рака на Киелини кој покажува дека у стомак го удрило.. На ВАР-овци им текнало, чеј нешто ќе смислиме, не може вака да губи Јуве башка не ни играат ништо нема шанси да израмнат, дај ќе извртиме некое правило ќе свирнеме офсајд ПОШТО САНДРО НЕСАКАЈЌИ ЈА ПОДАЛ ТОПКАТА ДО КИЕЗА. Драми.

Јувенташиве на форумов па и општо у светов се посебна багра на фанови, легендата вели дека јувенташ некогаш признал погрешна судиска одлука у негова корист.
Мош не се важи ако растојанието од Сандро до играчот на Виола е помало од 2м. Или играчот на Виола што го погоди Киелини бил на помалку од метро до него, а реално не играше намерно носоња.

Муабетиве се левел ХААРП е крив што е ладно/жешко.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Пред ударот на Сандро играч на Фиорентина игра со топката. Тоа не е мое објаснување, тоа е официјалната одлука на главниот и помошниот судија кои што седат горе пред екраните.

Пред ударот на Сандро играч на Фиорентина игра со топката. Тоа не е мое објаснување, тоа е официјалната одлука на главниот и помошниот судија кои што седат горе пред екраните.
Што ме кур боли кој игра прв со топката кога Сандро е тој што ја подава топката до играч на Виола.
Значи главниот и ВАР-овците комотно можат отказ да си дадат после вакво срамно објаснување и измислување на полуправила.

Што ме кур боли кој игра прв со топката кога Сандро е тој што ја подава топката до играч на Виола.
Значи главниот и ВАР-овците комотно можат отказ да си дадат после вакво срамно објаснување и измислување на полуправила.
Па тие процениле дека не ја подава, туку дека откако прво е додадена од играч на Фиорентина ненамерно удара од Сандро и завршува кај играч на виолетовите. За напаѓачот (според правилата) не е важно дали има намера во додавањето, чукнувањето, туку офсајдот секако се активира. Пак според правилата за дефанзивецот се гледа дали со намера го менува движењето/траекторијата на топката, ако е со намера се смета за нова акција, ако не е офсајдот и натаму е казнив.

Не велам дека се согласувам со синоќешната проценка, туку ти велам зошто истата е таква каква што е. Судијата слободно ја проценува намерата, дали постои или не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom