Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.717
Поени од реакции
37.694
Памфлет од ДПМНЕ што нема врска со реалноста. Убаво пишува само кој да разбере. Само го хушкаат и плашат народот. Дали го имаш прочитано законот или само памфлетот кој ти е постиран? Никаде во законот нема обврска за никого да научи албански јазик ниту некаква казна. Казните се однесуваат за непочитување на законот односно негово неспроведување а во истиот никаде не стои обврска да некој го знае албанскиот. Ако го прочиташ законот ке видиш во кои институции, во кои општини и како истиот ке се спроведува. Може да му се забележи на законот тоа што неговата примена ке кошта доста пари за преведувачи, двојни евиденции итн. Во законот никаде не е предвидена обврска за двојазичност во приватните фирми од што треба да ти биде јасно дека во партијата те лажат дека во дуќаните или било каде ке треба да се знае албански... За казните ете и во памфлетот јасно ти пишува дека казна ке се изрече на органот, одговорното лице во истиот или службеникот кој нема да го почитува законот а во законот е предвидено како треба да се постапува (со усно преведување, писмено преведување, двојазична евиденција, двојазични ознаки и сл), што значи никој нема да биде казнет ако незнае албански туку ке биде казнет ако не постапи согласно законот и не обезбеди превод усно, писмено, или спречи или не постави двојазични ознаки и слично.... како што предвидел законот. Не паѓајте на ефтина пропаганда и не коментирајте закони пред да ги прочитате и видете за што се работи.

ова за тебе е памфлет? од што нешто е овој член 22 ?

ова, за тебе не е реалност ?
а мене како велиш ме лажат цитирам ,,..дека во партијата те лажат..,, , а ти разбира се не си во партија: а ако си во партија ТЕБЕ НЕ ТЕ ЛАЖАТ ? :pos: шо убо, за друг кажваш дека е во партија и го лажат, а ти демек независен си и со прст покажуваш и осудуваш: со кое право? Јас си го кажувам мислењето ќе приложувам докази, ти кажи го твоето мислење и приложи си докази ...

S

silmarillion

Гостин
od tebe toa moze i da se ocekuva...

ne daj bidi malku seriozen poni, roleri ili stokec na staro sto mislis koe e najsoodvetno eve za rada da kazeme, ona e odlicen primer so jahti, skapi canti i cuda bez den rabota u realniot sektor...

neznam sto ste se fatile za vozilata koga miljardi ukrale... na kraj krajeva tie se drzavni, ke bidat koristeni i od slednite na funkcija. valjda sfakas seka nekoe reprezentativno vozilo e ok. na tolku “ukradeni” pari ova e smesno ama ok, izgleda nemaat podobar materijal da spodelat
Не сум се фатил за ништо, прочитав денес и ми текна за тоа да искоментирам. Ако тоа се покоси со Вашите замисли што би требало денес да коментирам, Ваша екселенцијо, Ве молам примете мое извинување. Една политичка величина како Стефчо, една људина, не заслужува да биде репрезентиран со ништо помалку од возило од класата која ја дискутираме. Тој човек има толку многу добрини направено, дуректно придонесено за подобрување на животот и како министер и како градоначалник. Неговата одлучност и лојалност нека останат длабоко врежани во мемоарите на поновата историја како пример за успех и воља за придонесување општо добро за сите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Не сум се фатил за ништо, прочитав денес и ми текна за тоа да искоментирам. Ако тоа се покоси со Вашите замисли што би требало денес да коментирам, Ваша екселенцијо, Ве молам примете мое извинување. Една политичка величина како Стефчо, една људина, не заслужува да биде репрезентиран со ништо помалку од возило од класата која ја дискутираме. Тој човек има толку многу добрини направено, дуректно придонесено за подобрување на животот и како министер и како градоначалник. Неговата одлучност и лојалност нека останат длабоко врежани во мемоарите на поновата историја како пример за успех и воља за придонесување општо добро за сите.
izvinuvanje primeno... :icon_lol: ne mislis deka e smesno za stevo da citas segs koga drugi se na vlast?

nego ne odgovori za rada? ona kolku sto se sekavam prva sefte mu udri na blindiraniot majbah valjda vozilatna skladni so standardot na graganite bile na popravka…

S

silmarillion

Гостин
Да Рада е тапа.[DOUBLEPOST=1518198447][/DOUBLEPOST]Да Рада е тапа. И да се сложувам дека е смешно па затоа решив да спомнам да се насмееме малку. Сепак, Екселенцијо, во овие напорни времиња за нашата држава, сметам дека е потребно и доза сатира и хумор па макар и наша сметка.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
А гаките од 500 евра на Ивона? што е најсоодветно за неа?

totalno ne me interesira ivona. ako e kriva neka si plati kazna ili lezi zatvor spored zakonot, istoto vazi za site drugi. fintava e sto ete na rada na zajo i red drugi im se gleda niz prsti ili nekoj gi abolicira.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Груевски: Не е фер, секој ден сум на судење, а пресудата е веќе донесена

повеќе; http://telma.com.mk/gruevski-ne-e-fer-sekoj-den-sum-na-sudene-a-presudata-e-veke-donesena/

„Ова е малтретирање. Не е фер, следната недела секој ден имам закажно рочишта за три различни предмети“ :pos:

Му ебем тоа фацата монголоинда.

Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
Artan Grubi denes vo uloga na kum na Makedonija vo NYC..Do koe dno stigna Makedonskoto dostoinstvo?????

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.419
Поени од реакции
4.329

ова за тебе е памфлет? од што нешто е овој член 22 ?

ова, за тебе не е реалност ?
а мене како велиш ме лажат цитирам ,,..дека во партијата те лажат..,, , а ти разбира се не си во партија: а ако си во партија ТЕБЕ НЕ ТЕ ЛАЖАТ ? :pos: шо убо, за друг кажваш дека е во партија и го лажат, а ти демек независен си и со прст покажуваш и осудуваш: со кое право? Јас си го кажувам мислењето ќе приложувам докази, ти кажи го твоето мислење и приложи си докази ...
Ех, земјо. Искрено, не за да навредам некого ама жал ме фака за вас. Читате а не разбирате, гледате а не знаете што гледате, секој може да манипулира со вас како сака, незнам како поминувате и на зелен пазар со такво знаење и логика. Еве пак ке се обидам да ви објаснам иако сум сигурен дека нема да разберете, иако е толку едноставно. Значи вака: Со одребите од законот кои ги цитираш се предвидени казни за оние кои ке го прекршат законот (орган, раководно лице, службено лице) а во законот никаде не стои обврска некој да знае албански и дека тој што нема да знае албански ке се казни со тие казни. Еве ти еден едноставен пример за да сватиш: Во законот има одредба која што вели дека на униформите на полицајците во општините каде над 20 % се албанци, ознаките на униформите треба да бидат двојазични. Значи казна според овој закон ке крка Министерството за внатрешни работи (како орган) и Министерот за внатрешни работи (како раководно лице) ако не обезбедат примена на оваа одредба, на пример не обезбедат такви униформи, или службеното лице (полицаецот) ако спротивно на законот не ја носи двојазичната униформа. Никаде во законот нема одредба дека некој ке се казни ако незнае албански. Појасно здравје. Не се резилете, не сте дораснати да коментирате закони. Може да држите лекции само за квалитетот на посебната салама и сладоледот, оној сладолед од убавите како во Дојран....

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Од париве од мерцедесот да им субвенционираме пресадуење на мозок од некој примат на викторија и австралопитекусот, да им помогнеме.

Член од
23 септември 2007
Мислења
77
Поени од реакции
83
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Само „добар градоначалник“ може да изгуби избори онака као магаре од копиљон без ден искуство и да го зборат дека пола станови у Карпош се негови.
Најголемиот шупак што влегол у градоначалничка канцеларија од Аминта до ден денешен е тој. Штракај си ти глупости на тастатурата као шо знаеш.
Ти само терај ја омразата кон животот. Изгледа имаш многу фрустрации што си ваков. Можеби е Стевчо корумпиран, не знам. Но, за градоначалник е добар. Во споредба со малиот, не се за споредба. Гласањето е друга приказна. Партиско. А за самите избори, „шта да ти причам“. Мораше така да биде. И, ОК... Ама, како што кажа и Стевчо... „ќе му менуваат карпошани пелени“.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
А ти не си лебарка на ДУПМНЕ т.е патриот од ВМРО ?[DOUBLEPOST=1518195576][/DOUBLEPOST]
Кој ти е логиката дека ќе се казнуваат по 5.000 евра овие што не знаат албански?
Прочитај убаво, реков дека институции може да имаат казна ако не го имплементираат. А јас плус напишав дека таков закон СДСМ нема да донесе. Тоа е во главите на вмро-вците, сосе цела тиранска платформа. Нема такво нешто ;)[DOUBLEPOST=1518202403][/DOUBLEPOST]
Не ти е срам за ова првото што го напиша?
Апсолутно те поддржувам. Да не бидеме невоспитани.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.372
Поени од реакции
8.950
Ти само терај ја омразата кон животот. Изгледа имаш многу фрустрации што си ваков. Можеби е Стевчо корумпиран, не знам. Но, за градоначалник е добар. Во споредба со малиот, не се за споредба. Гласањето е друга приказна. Партиско. А за самите избори, „шта да ти причам“. Мораше така да биде. И, ОК... Ама, како што кажа и Стевчо... „ќе му менуваат карпошани пелени“.
И јас мислам вака. Можеби Стевчо е корумпиран, ама за градоначалник е добар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom