Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Абе иди купи му уше една Q7ца не ме смарај на форум, очигледно не ти смета реалноста :) Мислам ок е, има време и место кога треба да изиграваш неутралец, овој пут ја заеба работата. Искочи глуперда.
Ок Стевчо Муња купил Q7 и сеа?Дали Муња ќе поднесе одговорност за тоа или се ќе остани на реклаказала муабети?

S

silmarillion

Гостин
Ок Стевчо Муња купил Q7 и сеа?Дали Муња ќе поднесе одговорност за тоа или се ќе остани на реклаказала муабети?
Баш ме заболе дали ќе понесе одговорност или не. Чак што више, заслужува орден за посебни заслуги. Сериозен сум. Да купам Q7ца со државни пари у време кога реална средна плата е 200 ЕУР и да знам дека има луѓе кои ќе коментираат “и шо сеа?”...Као онака голем кур, за 500 грама паризерка збориме, божем по дома без два Каена у гаража не станувате на мочање. Ако ви е акоооооооо. Малце ви е, ама еве го Зајко да ве докусури (Декстерчко цвикерчо, ова да ги задоволам твоите сексуални потреби за политичка неутралност).

Член од
24 април 2008
Мислења
11.091
Поени од реакции
12.652
Баш ме заболе дали ќе понесе одговорност или не. Чак што више, заслужува орден за посебни заслуги. Сериозен сум. Да купам Q7ца со државни пари у време кога реална средна плата е 200 ЕУР и да знам дека има луѓе кои ќе коментираат “и шо сеа?”...Као онака голем кур, за 500 грама паризерка збориме, божем по дома без два Каена у гаража не станувате на мочање. Ако ви е акоооооооо. Малце ви е, ама еве го Зајко да ве докусури (Декстерчко цвикерчо, ова да ги задоволам твоите сексуални потреби за политичка неутралност).
Кутриот ти, од цвикање почна се почесто да го стискаш на тоа дугмето у ќошот. :D

Ако ако, продолжи така, на крајот на краиштата, човекот учи додека е жив.

Па можеби ќе научиш колку заработил громобранот во претходната влада на плавите жолтици од 2002 до 2006 година кога беше министер за економија во 2004 година, па потоа министер за труд и социјална политика од 2004 до 2006 година, па колку заработил подоцна како нивен градоначалник на општина Карпош од 2009 до 2013.

Само прво ќе треба да научиш да броиш и над 99.99 за да ја направиш математиката за автомобил од 30.000 евра.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
@viktora @kano еј вие двајцата - да ми ги јадете...

Не ми е ни хумор, ни сарказам - вие двете сте лица со посебни потреби. Треба некоја институција да ве згрижи.
У темава сте се само за кавга со некого. Не сум видел некој ни да ви потврди пост, ни да напраи некој муабет - за мајтап сте.
Затоа дпне беше против абортусот - пошо све што е потенцијал за абортус е гласач и фан дпне. Вие двајца сте добар пример за тоа.

na forumov sme podolgo od tebe a kavgi se i normalna rabota. nego zagrizuvacki e koga nekoj ke napravi profil prvite 500 posta mu se na ovaa tema, uspat se gleda deka e stabska lebarka, ke se ispcue so sekoj sto ke stigne a posle toa glumi neutralen pogotovo koga gleda deka tie za koj glasal go iskoristile kako KURTON. tebe nisto ne ti pomaga, ni institucija.. ke si ostanes vecno kurton a od vreme na vreme ke te potsekame za sekoj nov na temata da znae kakov kurton si... disi dlaboko i ne se nerviraj

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
na forumov sme podolgo od tebe a kavgi se i normalna rabota. nego zagrizuvacki e koga nekoj ke napravi profil prvite 500 posta mu se na ovaa tema, uspat se gleda deka e stabska lebarka, ke se ispcue so sekoj sto ke stigne a posle toa glumi neutralen pogotovo koga gleda deka tie za koj glasal go iskoristile kako KURTON. tebe nisto ne ti pomaga, ni institucija.. ke si ostanes vecno kurton a od vreme na vreme ke te potsekame za sekoj nov na temata da znae kakov kurton si... disi dlaboko i ne se nerviraj
А ти не си лебарка на ДУПМНЕ т.е патриот од ВМРО ?[DOUBLEPOST=1518195576][/DOUBLEPOST]
Глупости се тоа. Тоа се однесува на институции кои нема да го спроведат законот. Впрочем, таков закон за двојазичност нема ни да има. Се е тоа во главите на некои форумџии, вмро-вци... Сите знаеме дека закон за двојазичност НЕМА ДА ИМА, особено не од Заев. Плус, нема мандат за тоа. Таков крупен закон да го донесе со изгубени избори... хммм...
Кој ти е логиката дека ќе се казнуваат по 5.000 евра овие што не знаат албански?

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Јебеш јазик што не го зборуваат минимум 100 милиони луѓе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165

posto e 200e sredna plata valjda treba poni ili roleri da vozat za primer.... od tolku miljardi navodno ukradeni kolive se problemot?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Ме заболе стојко што си мисли некој австралиски орангутан....и ти и викторја да ми се фатите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Ме заболе стојко што си мисли некој австралиски орангутан....и ти и викторја да ми се фатите.
da ne te bolese nemase privatni poraki da prakas i da places na temava... aj ne zamaraj poveke, fokusiraj se na masiranje na stabski stojkovci

S

silmarillion

Гостин
posto e 200e sredna plata valjda treba poni ili roleri da vozat za primer.... od tolku miljardi navodno ukradeni kolive se problemot?
Никако, треба да се намали просекот на 150 ЕУР а градоначалник да се апгрејдне у Леванте.

Денот кога Грујо ќе добие ослободителна пресуда ќе го зеам за куќна слава (5та мислам ми е). Искрено навивам за таков расплет, чак што више, и мандат по брза постапка.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Добро е, куроглав, ај иди легни си, нема да можеш да се сконцентрираш да им ги чистиш клозетите таму.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.165
Никако, треба да се намали просекот на 150 ЕУР а градоначалник да се апгрејдне у Леванте.

Денот кога Грујо ќе добие ослободителна пресуда ќе го зеам за куќна слава (5та мислам ми е). Искрено навивам за таков расплет, чак што више, и мандат по брза постапка.
od tebe toa moze i da se ocekuva...

ne daj bidi malku seriozen poni, roleri ili stokec na staro sto mislis koe e najsoodvetno eve za rada da kazeme, ona e odlicen primer so jahti, skapi canti i cuda bez den rabota u realniot sektor...

neznam sto ste se fatile za vozilata koga miljardi ukrale... na kraj krajeva tie se drzavni, ke bidat koristeni i od slednite na funkcija. valjda sfakas seka nekoe reprezentativno vozilo e ok. na tolku “ukradeni” pari ova e smesno ama ok, izgleda nemaat podobar materijal da spodelat

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
od tebe toa moze i da se ocekuva...

ne daj bidi malku seriozen poni, roleri ili stokec na staro sto mislis koe e najsoodvetno eve za rada da kazeme, ona e odlicen primer so jahti, skapi canti i cuda bez den rabota u realniot sektor...

neznam sto ste se fatile za vozilata koga miljardi ukrale... na kraj krajeva tie se drzavni, ke bidat koristeni i od slednite na funkcija. valjda sfakas seka nekoe reprezentativno vozilo e ok. na tolku “ukradeni” pari ova e smesno ama ok, izgleda nemaat podobar materijal da spodelat
А гаките од 500 евра на Ивона? што е најсоодветно за неа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom