Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.500
Културно богатство.
Културно богатство.
Катастрофа е целиот театар уште кога го пуштија имаше проблеми, па немаше струја, вода курци - палци.
И за снимање спотови на полуписмени македонски музички „ѕвезди“Не сери, добро е за селфија....порано на шо личеше, комуњарска паланка...
...јас сум скептична за вакви проекти, оти и колку да е напредна и во технологија и свеста на финското население со почит кон природата т.е. да речам еколошка свест сепак индустријата си го прави своето и неизбежно и тие би требало да имаат проблем со отпадот, нема шанса да бидат иземени и фабриките во градот Ylojarvi, Finlandhttps://off.net.mk/bookbox/navistina-golem-spomenik-veshtachki-napravena-planina-na-koja-se-zasadeni-11000
Навистина голем споменик
ВЕШТАЧКИ НАПРАВЕНА ПЛАНИНА НА КОЈА СЕ ЗАСАДЕНИ 11.000 ДРВЈА
Во 1982, унгарско-американската уметница Агнес Денеш одлучила да конструира цела планина и да ја пошуми. По една деценија лобирање, замислата фатила корен. Во 1992 година, финската влада соопштила дека ќе го спонзорира проектот „Планина од дрвја“, 38-метарски рид конструиран врз поранешен ископ за чакал. Денес контурите на шумата се веќе видливи.
![]()
... јас мислам дека целосно треба да се изруши цела градба, па ќе немаме мрчење од тип вакво такво да се гледа негативната страна, наместо позитивната страна, па си имаме драмски театар, ни ни треба друг....