Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Кој дел од домашната задача Македонија не ја завршува во моментов?
Ке ти го кажам така - ако имате договор со ГР за името, се кладам со тебе дека ке се избоксува препорака за почнуване на преговорите со ЕУ.

S

silmarillion

Гостин
Каква црна авангарда. Позатуцани ставови има од прабаба ми покојна. Купени за некое платиче мизерно...
Што ебел тој жити све...за луѓе што сееле или уште сеат омраза меѓу сопствен народ, каков сака недостаток нека имаат, ќе ги коментирам како гнаси. Албиното е еден од тие...шуга
Барем по музика беа да ги ебам. У бранково време беше Драгана Миркович и Цеца устав. Они као контра банда. За денес да им служи на газди кои со Аца Лукас се на две линии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
За што ќе бидИ референдумот бе Влатче? Бизнисмените ми кажаа дека оваа година слабо бабари, сите Скопје ојдени по администрација да работат па немало поента да инвестираат во фабриката :)
Za vo Grcija me prasuvas? Kolku sto pratam bi bil deka ne se soglasuvaat voopsto da ima zbor Makedonija vo slozenoto ime za sevkupna upotreba. Popravime ako gresam.
P.s imase eden interesen post tvoj od pred nekoj den koj zasluzuva povekje vnimanie, samo treba da go pobaram. Aj prvo so ova da vidime sto i kako.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Барем по музика беа да ги ебам. У бранково време беше Драгана Миркович и Цеца устав. Они као контра банда. За денес да им служи на газди кои со Аца Лукас се на две линии.
И бурекот беше...и денес ќе ми пушта Leftfield ама пун говна е суштински....џабе им е тоа со музиката.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Русјаков и екипата пијандурска што требаше да бидат авантгардата на државата у 90тите се собираа на клупите позади Краш.
Никогаш не биле а и нема да бидат авантгарда.

S

silmarillion

Гостин
Za vo Grcija me prasuvas? Kolku sto pratam bi bil deka ne se soglasuvaat voopsto da ima zbor Makedonija vo slozenoto ime za sevkupna upotreba. Popravime ako gresam.
P.s imase eden interesen post tvoj od pred nekoj den koj zasluzuva povekje vnimanie, samo treba da go pobaram. Aj prvo so ova da vidime sto i kako.
Еве Грција на референдум ќе донесе одлука да не прифати име што ќе содржи Македонија. И што со тоа? Што треба тоа на мене да ми значи?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Еве Грција на референдум ќе донесе одлука да не прифати име што ќе содржи Македонија. И што со тоа? Што треба тоа на мене да ми значи?
Neznam, zatoa te prasuvam? Kako bi se odvivale togas nastanite so NATO, EU . Sto velat prijatelite tvoj. Do kade sme spremni da se napucime za vo EU i NATO posto neli nema druga alternativa posto ako pomine referendumot ili ke nema ni M vo ustavnoto ime ili mozime da se zboguvame so NATO i EU.
Da ne gi zaboravime tuka i nasite banjati i prosvetleni pripadnici na drugiot drzavotvoren narod koj ne veruvam deka taka lesno bi se otkazale od NATO I EU samo radi imeto na republikata i nacionalnosta na drugiot drzavotvoren narod, posebno koga od niv nikoj ne bara da se otkazat od bilo sto. Kako tie bi izigrale posle eden takov referendum vo Grcija . Lesno e da se pravime generali posle bitka, ama aj da vidime pred bitka kako stoite.

S

silmarillion

Гостин
Neznam, zatoa te prasuvam? Kako bi se odvivale togas nastanite so NATO, EU . Sto velat prijatelite tvoj. Do kade sme spremni da se napucime za vo EU i NATO posto neli nema druga alternativa posto ako pomine referendumot ili ke nema ni M vo ustavnoto me ili mozime da se zboguvame so NATO i EU.
Da ne gi zaboravime tuka i nasite banjati i prosvetleni pripadnici na drugiot drzavotvoren narod koj ne veruvam deka taka lesno bi se otkazale od NATO I EU samo radi imeto na republikata i nacionalnosta na drugiot drzavotvoren narod, posebno koga od niv nikoj ne bara da se otkazat od bilo sto. Kako tie bi izigrale posle eden takov referendum vo Grcija . Lesno e da se pravime generali posle bitka, ama aj da vidime pred bitka kako stoite.
Еве сеа ми јавија Заев ќе прифател секакво име какво што ќе наложат грците. Се шпекулира со Република Скопје.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Еве сеа ми јавија Заев ќе прифател секакво име какво што ќе наложат грците. Се шпекулира со Република Скопје.
Локал-патриотски протести и немири на повидок. :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Znaci tvoite prijateli vklucitelno i Zaev ti javija deka se vrvi.
Za tebe ke recime deka po difolt nemas nisto protiv.
Sega ostanuva uste da pocekame nekoe vreme pa da se uverime deka si ednoto so Zaev :)[DOUBLEPOST=1517770526][/DOUBLEPOST]
Локал-патриорски протести и немири на повидок. :D
Ne bi rekol .

S

silmarillion

Гостин
Е така, кажи сеа Влатче дали анархистиве ги финансира Сорос, и од 1 до најпојќе, колку си среќен што автобус-сендвич-фашистите беа побројни денес на протестот?:)

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Е така, кажи сеа Влатче дали анархистиве ги финансира Сорос, и од 1 до најпојќе, колку си среќен што автобус-сендвич-фашистите беа побројни денес на протестот?:)
Немој до толку, ќе му прегрее бојлерот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.482
Поени од реакции
24.230
Nemam jas sto da kazam, vie od sabajle ve citam so toa se zanimavate. Tolku bile, onolku bile.
Jas samo te prasav za mislenje za edno od moznite scenarija.
A ako me prasuvas mene za stav mu kazav na vojvodata , ti kazuvam i tebe. Sum da se pocituva izbornata zelba na gragjanite so pravo na glas iskazana na poslednite izbori. Dali toa bilo dvojazicnost , promena na ime na republikata i vo globala se sto veti Zaev pred izbori za sto i ja dobi doverbata od mnozinstvoto glasaci. Utre da ima referendum za toa so dve race ke potpisam deka se slozuvam za se.
Problemot e sto nasiot referendum nema nikakva tezina vo sporedba so grckiot ako eventualno go ima ama posto ete si bil vo dopis so vlijatelnite se uveriv deka nisto nema da ni zastane na nasiot pat kon EU i NATO. Taka da djabe ke se trosat grcite. Nemozat tie da imaat tolkavi baranja kolku sto mozeme nie da im izlezime vo presret i da im gi ispolnime.[DOUBLEPOST=1517771705][/DOUBLEPOST]
Немој до толку, ќе му прегрее бојлерот.
I jas isto kako tebe se prasuvam zosto ne ne primat pod FYROM tuku se baftame tolku godini za djabe :facepalm:

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Протестите во Грција се типични сендвич протести, шарена револуција, тврдокорни...таква багра е собрана и таму, "браќа" на таквите како кај нас по коефициент на интелигенција. Мислат дека ја бранат државата од некаков невидлив окупатор, исто како кај нас, само што кај нив национализмот е далеку повеќе изразен, помешан со фашистичка идеологија, расизам...кај нас најголемиот дел од протестантите беа влечкани за уши со закани и уцени, ветувања за државна работа.

Наместо нивниот гнев да го насочат кон сите корумпирани влади, и кај нас и кај нив, тие тргнале во лов на вештерки на чело со такви ликови кои преку триста реки и езера жеден ќе те пренесат.
Ваквата багра од народ, неписмена, задоена со лажен патриотизам му е неопходна на сите влади и кај нас и кај нив за да преживеат. Нив не му се потребни писмени луѓе, луѓе кои со сопствениот мозок ќе расудуваат. Нив му е потребна ваква зомби багра која ќе ја хранат со национализам и прашања како спорот за името, ќе и го одвлекуваат вниманието, додека во позадина ќе тлеат нерешените економски проблеми кои се од вистински интерес за секоја една држава која се смета за држава од 21 век.

Еве кај нас, во меѓувреме еден куп сериозни прашања успеаа да се ирелативизираат и да поминат незабележано, на сметка на спорот со името.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Имаме сеа една ситуација у која небањатиот дел од форумов е као некоја патриотштина, они името не го даваат, со испокинати гаќи у гроп ќе одат, ама Устав не менуваат....во ред. Другите нели, спротивно на тоа, се кодоши, предавници, ќосето за нив исл.
Мене само едно не ми е јасно. За тоа дека ЗЗ е предавник и слично, јадете трици од коа е дојден уште као градоначалник на Струмица, па и после коа стана врв у сдс. Зошто паторот и празноглавите зомбија околу него не организираа референдум коа газеа со по 63 пратеници и ќе стаеа бетон врз прашањево? А? Тоа шо ќе фаќавме Африка на експрес воз со одговорот е друга работа.
Еве, маде мкд има едно осум лични карти, зошто не би се пожртвувал за Уппермаќедониа да дојде кај мене у Карпош да гласа и све по пат шо му е до Цапари (или од кај к***ц, не знам)? Туку истото тоа маде доаѓаше у Центар за да може циганон врањански да реди споменици и вртелешки низ Центар....и гасеа лифтови, претеа, ко да е живот или смрт работава, а беше обична борба за советници во една општина.

Имаше моќ тоа да го напраи паторот? 100% имаше - зошто не го напраи?...ете така, како пастир маќедонски, патриотиште...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom