- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.369
- Поени од реакции
- 84.608
Како морони пред кооперација се:Дали си ти нормален со споредбава? Дали ја знаеш намената на овие „држави“ и со чија одлука постојат? Мислиш дека Белизе само се измисли себе и им даде идеја на западњаците да одат да перат пари таму?
Дискусијата ти е апсурдна затоа што никој не те прашува дали сакаш у НАТО? Кој ти дава избор? Ти даваат избор да се контраш и да губиш позиции или да прифатиш и да тераш. Со понатамошно одолговлекување и контрирање плодовите се видливи - сите одлуки се во корист на малцинствата, во корист на соседите, во корист на сите други само не на нас.
Да, и мене не ми е мило да оди наша војска во колонизаторски мисии, ама знаеш зошто пред се праќаме толку луѓе? - Затоа што тоа го гледаат како начин за заработка. Да имаат пари, тешко дека ќе ги убедиш да си ставаат глава у торба....и тогаш цифрата ќе биде незначителна.
Не знам кој е тој што ви ги дава идеиве дека сме некаков фактор. До она смрдено Пржино да дојде работата, па се кандисуваа ко магариња на мост оние 4 абдали, не па да донесат одлука за НАТО или за незнам која е друга опција...За да си гео-политички фактор, треба да имаш одвнатре стабилна држава, економија, стопанство, енергетика и се по ред. Тебе дома ти е шутка, а ќе водиш гео-стратегии.
Левица ја тера оваа идеја. Јас не викам дека е не е добро да се покажува отпор, ама не на овој начин. Со курчење, со ставање на земјата во потенцијални настани за дестабилизирање како Гошинце и Диво насеље....за тоа треба некој мрсно да плати. Штета е што не ја искористивме можноста како народ да ја издигаме на клоци фамилијата, па сеа оној неспособнион од сдс ќе „одлучува“ за работи.
Од чкарт народ нема мудар политичар да искочи...
-Ја мислам дека е најбоље на Марс да се исселиме и одма евроатлански интеграции да баталиме.
Никој, никад не кажува како тоа практично да се изведе (на Марс исселувањето).
Важно они знаат дека е најбоље со Русија и Кина. Како стварно тоа да се напраи, нити знаат нити се замараат, битно знаат тоа било најбоље.