Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
sega da se pametni da mu udrat seks na musliu so toa sto ke otkako ke potpise za kosovarite ke ja blokiraat pozajmicata vo ffm pa da mora da poigra malku na kosovo.
kolku sto znam nema sansa za takvo nesto. mozes da potpises klauzula za toa kade igrac moze da premine odnosno kolkava bi bila otstetata, no ne e legalno da dogovoris klauzula koja bi blokirala ponatamosen transfer. ova sto sega go planira musliu ne mozese da se spreci bidejki i da napraveja takov dogovor nema da vazese, FIFA ne bi go prifatila. ednostavno ne e dozvoleno so dogovor da odredis kade ke potpise igrac od koga ke go napravi transferot nadvor od klubot.

inaku sega e i pojasno sto tocno potpisal musliu. bidejki koga potpisa za vardar bese sloboden samo potpisal deka mu stavile klauzula da moze da zamine bez otsteta. kolku i da e tapa za vardar, realno i ne e golemo cudo. tesko e da dobies perspektiven igrac bez da vnesis takva klauzula, sekoj popameten igrac vo makedonija insistira na takov dogovor. toa mozes da go izbegnes samo so (pre)golema plata.

kako i da e, tapa transfer na musliu. koga slusnav deka moze da zamine kako free agent mislev deka ke potpise vo belgija, holandija ili nekoja po kvalitet slicna destinacija. vo takva konstelacija da zavrsis kaj shkendija e slab poteg. sekako odlicen transfer za shkendija, ke dobijat igrac koj im e potreben, no za musliu kako fudbaler toa e glupav poteg.

Џабе се расправате за Муслиу. Единствен кривец е ФК Вардар. Со млад и перспективен играч не се потпишува аматерски договор. Толку пари фрлија на Попов и Пачовски за Висар направија проблем.

Вардар според мене не се засилува од две причини:
1. Договорена титули во првенство или куп
2. Постепено повлекување или намалено вложување од страна на СС.

Од друга страна очигледно е дека во Искра се работи на големо и дека се спремаат за европско лето. Сигурно ќе сакаат во најмала рака да го повторат успехот на Вардар. Имам инфо дека на крајот на сезоната ќе прават моќен тим.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Од целиот овој период на вложувања, најтрагично е што Вардар не извади ниту еден просечен млад спортист од својата школа ниту во ФК Вардар, ниту во РК Вардар.

Од друга страна очигледно е дека во Искра се работи на големо и дека се спремаат за европско лето. Сигурно ќе сакаат во најмала рака да го повторат успехот на Вардар. Имам инфо дека на крајот на сезоната ќе прават моќен тим.

Повеќе од јасно е дека Самсоненко се повлекува на крајот од сезоната. Платите во СЦ „Јане Сандански“ од претходниот месец им се намалени за 50 %, а и Хотел Руссиа е ставен на продажба. Се чекаат само парите од УЕФА.
kolku sto znam nema sansa za takvo nesto. mozes da potpises klauzula za toa kade igrac moze da premine odnosno kolkava bi bila otstetata, no ne e legalno da dogovoris klauzula koja bi blokirala ponatamosen transfer. ova sto sega go planira musliu ne mozese da se spreci bidejki i da napraveja takov dogovor nema da vazese, FIFA ne bi go prifatila. ednostavno ne e dozvoleno so dogovor da odredis kade ke potpise igrac od koga ke go napravi transferot nadvor od klubot.

inaku sega e i pojasno sto tocno potpisal musliu. bidejki koga potpisa za vardar bese sloboden samo potpisal deka mu stavile klauzula da moze da zamine bez otsteta. kolku i da e tapa za vardar, realno i ne e golemo cudo. tesko e da dobies perspektiven igrac bez da vnesis takva klauzula, sekoj popameten igrac vo makedonija insistira na takov dogovor. toa mozes da go izbegnes samo so (pre)golema plata.

kako i da e, tapa transfer na musliu. koga slusnav deka moze da zamine kako free agent mislev deka ke potpise vo belgija, holandija ili nekoja po kvalitet slicna destinacija. vo takva konstelacija da zavrsis kaj shkendija e slab poteg. sekako odlicen transfer za shkendija, ke dobijat igrac koj im e potreben, no za musliu kako fudbaler toa e glupav poteg.
Вардар не смее да си дозволи играч со аматерски договор, без разлика за кого станува збор.

Logicno e da ne frlaat pari na igrachi koga titulata e zagubena, bare ushte 2ca da donesat neka ja napravat osnovata na timot pa posle na leto neka gi sklopat kockite, inache 250-300 000 evra e nagradata za sampion na MK.

Хотелот се продава одамна. Не велам дека Самсоненко не планира да си оди, туку дека не сум сигурен дека е поврзано со неговото евентуално заминување.

Иначе, Четка најавува нови имиња во наредните неколку денови во интервју за клупскиот сајт.

Последно уредено:
Вардар не смее да си дозволи играч со аматерски договор, без разлика за кого станува збор.
prasanjeto e dali navistina imal amaterski dogovor ili samo taka go narekle nasite mediumi bidejki vo dogovorot imalo klauzula za raskin pri ponuda od stranski klub. vo sekoj slucaj mislam deka bil slabo dogovoren, koga veke go nosele trebale da stavat barem nekoja minimalna otsteta, pa i da se 100.000€, a mozele vo vozvrat da mu ponudat povisoka plata. vtora greska e sto imal moznost vo sred sezona da bega bez najava od na primer minumum 1-2 meseci. ima i pogelemi klubovi od vardar koi potpisuvaat takvi dogovori, no cesto igracot mora da go raskine dogovorot na primer najkasno kraj april za da moze da zamine vo juli, na toj nacin klubot ima povise vreme da reagira.

Што се палите бе на Шкендија донела бек од Тракаи и го зела Муслиу на позајмица леле мајко готово е моќен тим направија.Јас сум убеден дека по денешна таизјава наЧеде ќе се донесе барем еден квалитетен играч на позициите што се слаби па дај боже и два.А деке шкендија прави тим за европа тоа секако еве ако бидат шампиони со овој тим во ЛШ има да газат.

Повеќе од јасно е дека Самсоненко се повлекува на крајот од сезоната. Платите во СЦ „Јане Сандански“ од претходниот месец им се намалени за 50 %, а и Хотел Руссиа е ставен на продажба. Се чекаат само парите од УЕФА.

Ako begashe Samsonenko ne veruvam deka Chede bi se nafatil da raboti vo Vardar.

Што се палите бе на Шкендија донела бек од Тракаи и го зела Муслиу на позајмица леле мајко готово е моќен тим направија.Јас сум убеден дека по денешна таизјава наЧеде ќе се донесе барем еден квалитетен играч на позициите што се слаби па дај боже и два.А деке шкендија прави тим за европа тоа секако еве ако бидат шампиони со овој тим во ЛШ има да газат.
Се палиме зошо правилно работат,одбраната им беше дупка,сега фиксирана,нападот им е гром,само еден играч им е со 17 гола доволен факт ....Кај нас,не можеме асално,имаш/е добра одбрана,средина и просек напад и за 20 дена се промени се во тимот ....Се обидуваат и соработки ....Ние ги имаме Шалке у повик,а ни прсте за соработка

Се палиме зошо правилно работат,одбраната им беше дупка,сега фиксирана,нападот им е гром,само еден играч им е со 17 гола доволен факт ....Кај нас,не можеме асално,имаш/е добра одбрана,средина и просек напад и за 20 дена се промени се во тимот ....Се обидуваат и соработки ....Ние ги имаме Шалке у повик,а ни прсте за соработка
Молете се да ни остане русот или да дојде некој појак, иначе Искра ќе доминира у наредни 5-6 сезони... ептен сериозно ја имаат сфатено работата и сакаат да бидат меѓу топ 10 балкански клубови. Не се зафркаваат, муабетот ми е од човек што ептен добро ја знае состојбата кај нив. Дај боже да изгорат во таа нивна желба.

Шипо оди до крај.Македонецот е спремен анално у анус за 10 ден лижавче ....Русов среди се,изгради се,држи 3 тима ма више....Дава пари,а буџованиве у управа со пробни играчи и врски .20 дена поминаа и да не беше Пелистер во лошо,ќе немаше ни засилувањев....Николов и Муслиу се шлаг .....За нула пари ееејјјј .....Да бев јас сеа,Муслиу у втор тим ,Николов испод 600/700 нема шанси ....Играч со педигре од Европско,А селекција и Е.Лига шиткаш за 100ка?Абдал само.....Немаш напаѓач ....Зошо Јтало да си оди,па солиден беше и 30 години,уште се држеше.Даваше голчиња убави признајте .....Друга забелешка,кој кур требаше долго време да се внесуваат младинци од академија кои заврши ја во Турска,Хрватска,Шпанија ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom