Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не ти стои нов ретардиран потег на Арсенал да го пушти Жиру во Челзи?
Не ми се свиѓа, ама Жиру има 31 година, ќе биде нешто како продажбата на Чех, но во суштина сум против овој потег, двајца лански првотимци во едне трансфер период да ги дадеш на конкуренти не е во ред.

Уште повеќе не е во ред тоа што заедно со Челзи сме во трка за топ4, иако е голема разлика не е недостижна, а да ги засилуваме Челзи стварно е глупо[DOUBLEPOST=1517239895][/DOUBLEPOST]
Не знам, нема уште ништо конкретно. Челзи и Рома се договорени за Џеко, ама проблем се личните услови затоа што овој бара договор до 2021, а клубот има глупа политика за играчи над 30 години, да не им дава договори подолги од една година. А и сакаат само привремено решение за да му исполнат желба на Конте, а не некој со кој ќе заглават на 3 годишен договор и нема да можат да го откачат. Е сега цената за Џеко изгледа е околу 24 милиони, и мислам дека и тоа им пробива некоја горна граница, па не верувам дека ќе сакаат да дадат 30+ за Жиру. Дури и да дадат, пак ќе треба и со него да се договорат за пократок договор. До кога му е него моменталниот во Арсенал?
Не знам до кога му е но потпиша лани ми се чини нов договор

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Време е да вратите за Чех и Бенајун :D
Ама па од друга страна и ве зезнавме за Есиен и Ба :unsure:

Иначе потврдено е од Атлетик дека е активирана клаузулата на Лапорт.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
@NeymarJunior немаат уште ништо Сити потврдено нити пак претставено :D Тоа само Донев тука шо го објавил дека е платена сумата

Just in: Edin Dzeko has rejected #CFC. He'll remain with #Roma through the end of the season.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.749
Поени од реакции
52.705
Еден од најјаките муабети на кајгана е за талентите на Челзи. Како еден од нив не стана играч, чудо едно.
Ако Баба е талент на Челзи, тогаш таленти на Челзи се и Де Брујн, Лукаку, Салах...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.595
Поени од реакции
6.353
Еден од поинтересните зимски трансфер периоди во последните години инаку.

Од Ван Дајк, Кутињо, Санчез-Мики па се до Мачупичу за крај, како шлаг на тортата.

Kajgana Shop

На врв Bottom