Не ми се свиѓа, ама Жиру има 31 година, ќе биде нешто како продажбата на Чех, но во суштина сум против овој потег, двајца лански првотимци во едне трансфер период да ги дадеш на конкуренти не е во ред.Не ти стои нов ретардиран потег на Арсенал да го пушти Жиру во Челзи?
Уште повеќе не е во ред тоа што заедно со Челзи сме во трка за топ4, иако е голема разлика не е недостижна, а да ги засилуваме Челзи стварно е глупо[DOUBLEPOST=1517239895][/DOUBLEPOST]
Не знам до кога му е но потпиша лани ми се чини нов договорНе знам, нема уште ништо конкретно. Челзи и Рома се договорени за Џеко, ама проблем се личните услови затоа што овој бара договор до 2021, а клубот има глупа политика за играчи над 30 години, да не им дава договори подолги од една година. А и сакаат само привремено решение за да му исполнат желба на Конте, а не некој со кој ќе заглават на 3 годишен договор и нема да можат да го откачат. Е сега цената за Џеко изгледа е околу 24 милиони, и мислам дека и тоа им пробива некоја горна граница, па не верувам дека ќе сакаат да дадат 30+ за Жиру. Дури и да дадат, пак ќе треба и со него да се договорат за пократок договор. До кога му е него моменталниот во Арсенал?