Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Незнам дали си свесен но сега сме 25.01.2018 година, парламентарни избори се одржаа на 11.12.2016 година и дека грујо не е на власт. Мислам ако не ти беше јасно која година сме еве да ти појаснам, ваљда и знаеш дека СДС е власт и дека јас подобар живот не видов ни секунда, туку побетер од поскапување не се можно до задолжување за милијарди евра пари кои треба ние како народ да ги враќаме а бенефит не гледаме ...
Тука пола се маваа во гради дека ако не чини власта ќе критикувале ... да да еве пошто тече мед и млеко фаци како вас ги бранат со 123123123 поста дневно и повторуваат ако не грујо да го вратиме. Па крај краева лицемери како вас не грујо, хитлер заслужувате да ви се врати.
Aјде најди ми еден пост каде што ја бранам новата власт. Еден единствен.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Атина одби да го поддржи протестот „Македонија е грчка“

Општинскиот совет на Атина денеска го отфрли барањето на пратеникот на Златна зора, Илијас Касидијарис за издавање резолуција за поддршка на протестот во Атина.

Атинскиот градоначалник Јоргос Каминис, предложил барањето да се отфрли со објаснување дека референдумите и резолуциите го делат народот и шират омраза.

– Секој, кој поставува теми за референдуми и резолуции за името, единствено нешто што сака да постигне е да го подели грчкиот народ. Ја зајакнува омразата. Одговорна за управување со ова прашање е официјалната грчка Влада, имајќи ја наспроти неа демократската опозиција. Денес потребна е трезвеност и смиреност, рекол атинскиот градоначалник, според грчката новинска агенција, во неговото излагање и образложување зошто предлага да се отфрли барањето на Касидијарис.

S

silmarillion

Гостин
Ја незнам еден што ја брани владата на Заев. Напротив, ВМРОвците можат да сањаат за таква критичност и самокритичност ако веќе станува збор за членови и симпатизери. А да бидете уште посмешни, на секоја критика према СДС (која ја барате пошто демек не постои) одговарате со нешто као овци вакви такви сами си ги гласавте и слично. Работава ни смееш да ги браниш ни напаѓаш :) Тоа само у вашите луди сервилни сништа.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Абе немавме една пресуда од меѓународен суд дека Грција ја прекршила времената спогодба од 95-та со блокадата во НАТО???
И ако Грција потпишала дека нема да не блокира во меѓународни институции под името ПЈР Македонија, а очигледно не блокира зошто би го испочитувала и новиот договор??
На крај пак ние ебаните ќе бидиме. Затоа што политичарите ни се дегени невидени.
Ејј да менуваш име за да влезиш во организации кои многу веројатно еден ден нема да постојат.
Па ако сме толкави идиоти не ни заслужуваме држава.

п.с. ВМРО се толку срамнети со земја што не ми се верува дека таа партија владееше 11 г. по ред.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
2.804

Tvrdokorni додаде 2 нови фотографии.
23 Јануари во 23:19 ·
SOOPSTENIE
Do site simpatizeri i clenovi na MPZ TVRDOKORNI!!

Ova e edina oficijalna stranica na legitimnoto zdruzenie, site drugi facebook stranici so imeto MPZ TVRDOKORNI se nelegalni I nelegitimni . Ova e i naseto LOGO, poranesnoto logo i stranata e zaposednato i vo zalog go drzat lica koi ne se poveke vo MPZ Tvrdokorni, tuku se prestavuvaat samo kako Tvrdokorni bez predznakot MPZ. Da ne se stvara zabuna megu lugeto go smenivme logoto i otvorivme nova strana. Od kako e otvorena novata strana nekolku pati izlegovme so soopstenija i demanti koga ne stavaa vo druga konotacija.
Ne sakam da gi komentiram napadite od strana na licata koi se vo Tvrdokorni, neka si ja teraat nivnata agenda, jas so Makedonskoto Patriotsko Zdruzenie MPZ Tvrdokorni ke si ja terame agendata onaka kako mislime deka e najdobro, zatoa odlucivme:
MPZ TVRDOKORNI da dade podrshka na PARTIJATA ,,EDINSTVENA MAKEDONIJA,, i so istata da gi zastapuva i sledi partiskite idei i celi.

Sopstenieto go dava Pretsedatelot na MPZ Tvrdokorni Dragan Ugrinovski
BRAT ZA BRATA, MAKEDONEC za MAKEDONEC
MPZ Tvrdokorni

Photoshop Level Over 9000

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Овој поимов Европа почна толку на нерви да ми оди, дури и ми се гади. Зад секоја криминална одлука на ДПМНЕ и сега на новиве стои поимот Европа. И секогаш ќе најдат корумпиран политичар кој ќе даде двосмислена изјава и ќе не „охрабри“ во евроинтеграциите. А народот од друга страна сѐ повеќе осиромашува или бега од тука.
Ништо конкретно со години не се презема за подобрување на квалитетот на животот. Секој ден само некоја глупост се прави. Брзи и ефективни мерки за загадувањето и од новиве нема. Очекував повеќе да се ангажираат на тој план, бидејќи сметам дека одреден број на гласачи привлекоја и на основа на решавање на тој проблем.
Искрено еколошката ситуација во земјава е катастрофална! Нема место каде што не можеш да видеш пластична кеса или сл. ѓубре. Нема дол или речно корито, коешто е чисто. Премногу. Сите да се собериме не можеме да ја исчистиме државава. Сѐ тоа се одразува на здравјето на луѓето. Се конзумираме преку нашите квалитетни домашни производи. За жал.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Кога дојде господинот Груевски на власт имаше можност да ја развие економијата, имаше луѓе кои си работеа мали и средни бизниси, тој таквите ги уништи и ги протера од државата, факт е дека во владеењето на господинот Груевски од Македонија се исели најголем дел од населението.
А пред Грујо течеше мед и млеко?Па во тие мали и средни бизниси немаше работник шо е осигуран ти ми кажуваш за некое време пред Грујо .27 години исто срање та со грујо та без него.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.685
Поени од реакции
88.642
Абе шарената револуција уште постои како здружение или тешко...? Да не се распаднаа од кога Павле рече "друштво ние веќе не сме отпор".

Оние најснаодливите си најдоа функција, другите се мрчварат по судови.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ја незнам еден што ја брани владата на Заев. Напротив, ВМРОвците можат да сањаат за таква критичност и самокритичност ако веќе станува збор за членови и симпатизери. А да бидете уште посмешни, на секоја критика према СДС (која ја барате пошто демек не постои) одговарате со нешто као овци вакви такви сами си ги гласавте и слично. Работава ни смееш да ги браниш ни напаѓаш :) Тоа само у вашите луди сервилни сништа.
Нема потреба од никаква сериозна дискусија со грујовиве брбушки што ги испосра зад себе. Лабаво само, како со благо ретардирани да комуницираш.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425

SOOPSTENIE

Ova e edina oficijalna stranica na legitimnoto zdruzenie, site drugi facebook stranici so imeto MPZ TVRDOKORNI se nelegalni I nelegitimni . Ova e i naseto LOGO, poranesnoto logo i stranata e zaposednato i vo zalog go drzat lica koi ne se poveke vo MPZ Tvrdokorni, tuku se prestavuvaat samo kako Tvrdokorni bez predznakot MPZ. Da ne se stvara zabuna megu lugeto go smenivme logoto i otvorivme nova strana. Od kako e otvorena novata strana nekolku pati izlegovme so soopstenija i demanti koga ne stavaa vo druga konotacija.
Ne sakam da gi komentiram napadite od strana na licata koi se vo Tvrdokorni, neka si ja teraat nivnata agenda, jas so Makedonskoto Patriotsko Zdruzenie MPZ Tvrdokorni ke si ja terame agendata onaka kako mislime deka e najdobro, zatoa odlucivme:
MPZ TVRDOKORNI da dade podrshka na PARTIJATA ,,EDINSTVENA MAKEDONIJA,, i so istata da gi zastapuva i sledi partiskite idei i celi.

MPZ Tvrdokorni

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.265
Kako ispadna rabotata osven Mafo, Berik i Silmarillion site drugi glasaja ili za VMRO ili za Levica ili tamu nekoj od doma sto ne gi znaat deka se na izbiracki spisok. Hmmm:cautious:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866

SOOPSTENIE

MPZ Tvrdokorni

точка број еден - описменување
(после сами работите ќе си тргнат )[DOUBLEPOST=1516908770][/DOUBLEPOST]Кирацовски, Груби и Ѓорчев на појадок со Трамп, премиерот Заев не знае дали ќе оди
http://makfax.com.mk/daily-news/кирацовски-груби-и-ѓорчев-на-појадок-с/

hahaha neznael dali ke odi hahaha podobro nekasi priznae deka gospodinot trump nego prima haha

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom