Македонска берза

Член од
3 април 2014
Мислења
23
Поени од реакции
42
Точно календарски 6 години од 2012 ТТК пак достигна 1000 денари.
25% раст за месец и пол.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Дали добивте потврда за платен данок на дивиденда од ОХБ? Кај мене уште нема стигнато.
јас чекам потврди од стб, окта, беск, алк, грнт чисто тие што имаат слични да знаат дека не добиле и др.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Па и АЛК замина на P/E преку 15, и никому ништо. Глупаво е, и не ја перцепирам МСЕ како томбола, како некои други овде, но сепак нелогичните движења на толку мал пазар, во краен случај можеби и не се нелогични. :rolleyes:
јас ги продадов и докупив на друго место, едноставно не е можно на повекето лидерски фармацефски компании во југоисточна европа продажбата да им паѓа или стагнира , а само на алкалоид да расте 8-10% годишно. Има неколку варијанти или ке ги опне и нив кај и да е или со минатата фласт пикале у фондот се и сешто како со градски апотеки тамо куртулија и кривично се спасија имаше продажба зеги.еурофа на еден лек фактурирано по неколку пати.
Да се живи и здрави нашите фондови ако они не беа не ке беше добар раст и поговорката за добра свиња нема лоша помија, ем како волови у зелка ем се бунат по собранија на пример у фершпед и ред други ради извештаите и гласаат против.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Pocnaa kstvaruvanja na predviduvanjata od pred 5-6 stranici

https://energypress.eu/elpe-depa-privatizations-take-steps/

https://energypress.eu/elpe-firm-okta-dominating-fyrom-market-gets-bonus-prize/

Part of this effort includes the implementation, as of January 1, of a delayed directive stretching back to 2009 concerning storage costs of required fuel reserves. Until now, these storage costs have been covered by petroleum firms without any compensation. Given its dominant market share, OKTA has shouldered a considerable part of this cost. Fyrom’s new administration has decided to implement the aforementioned directive, which will rid OKTA of the considerable storage costs it has been forced to cover. :aplauz:
[DOUBLEPOST=1516827453][/DOUBLEPOST]Ееее добро го тоа постави, ама одговор немаат ни генералните во мтур... еве
МТУР е ужас невиден, нешто што ми наликува на државна фирма од ЈУ во денешно време. Ужас менаџмент,
Ужас хотели полека но сигурно губи пазарен капитал и ќе ја изедат во наредните 3-5г само надоле со профитите...

@Mandrac смета дека е бисер во кал ама многу му е 4 па би сакал за 3 да ја земе. Мада ако е толку потценета и 4 не ти е лоша цена.

20 сома ти кажува се за фирмата кај мене јавува црвено знаме, тоа е капитал акумулиран од не-времето од зимскиот сон од кој се немаат разбудено. Зашто не преземат нешто со парите нека инвестираат нека реновираат ... или ај ќе се најдат за црни времиња...

Koja e "fintata" so MTUR? So 3-4 hoteli koj realno i ne se konkurencija na najdobrite hoteli i 1-2 koi sto ne rabotat, a akcijata si odi nagore:)
[DOUBLEPOST=1516827614][/DOUBLEPOST]
Alk dobiv pred nedela dena. Besk nema

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Алк стигна ... ако не оффисот во автокоманда за 5мин ти даваат нова копија...

Последно уредено:
Член од
11 јули 2017
Мислења
883
Поени од реакции
623
MTUR na 4250 e toptan 30 miliona evra a raspolaga so 20 miliona evra kesh!! Ne e valjda deka veruvas tie 4-5 hoteli deka vredat samo 10 miliona a se super lokacii !! Moe ubeduvanje e deka ovaa akcija ispod 100 evra e poklon a imas pravo sekoj so svoe ubeduvanje ;)

Член од
19 јуни 2017
Мислења
76
Поени од реакции
19
toj direktor na mtur e lud covek sedi cela kriza na 15 milioni evra Gomna da kupuval 2011-13 sega ke vredele 80 milioni

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
За СТБ колкава количина има на куповна страна на 960денари ?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
За една година речиси 100 проценти раст на СБТ, браво

Kajgana Shop

На врв Bottom