Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Кој е овој Павле бе?
Типичен плачипичка продаден политичар. Олицетворение на реалноста на моменталната влада кај нас.
Изгубен во вселената. Значи сам констатира, а после краток период се демантира. Едно зборува, а друго прави. Врска нема што зборува. Млати празна слама.
Искрено сакав да се промени нешто кај нас, ама не очекував новиве дека ќе бидат толку очајни. За жал, многу се очајни во секој поглед.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Магаре бара, а магаре јава.

http://a1on.mk/archives/846063

ВИДЕО: Кога Бранимир Јовановиќ беше во право?

22/01/2018 - 20:40

Советникот во министерството финансии, Бранимир Јовановиќ искажува драстично спротивставени ставови сега, по неговиот ангажман во министерството и претходно, кога беше економски аналитичар.

Минатата година тој го критикува прагот од 1 милион денари годишно за станување даночен обврзник и плаќање ДДВ.

– Со тоа се оданочуваат оние што остваруваат мал промет т.е. сиромашните, со цел да се наполни буџетот, вели Јовановиќ во март минатата година.

Оваа година бранејќи ја одлуката физичките лица кои остваруваат промет над 1 милион денари да плаќаат ДДВ изјави дека тие спаѓаат во најбогатите 1 отсто од граѓаните.

– Нема никаква промена во изминатиов период. Со оваа обврска не се даночат сиромашните, туку најбогатите 1 процент од луѓето, вели Јовановиќ сега.

Тој во неговата изјава дадена оваа година исто така истакна дека целта на мерката не е прибирање пари за буџетот, иако лани го тврдеше спротивното.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Грција 1995 се сложи на име што ќе содржи „Македонија“ во него. Тогаш не било проблем, сега било проблем. Ја мајката...

Ако ме прашува некој мене, Република Македонија за домашна употреба, друго име за употреба во меѓународни организации(ОН, Совет на Европа, ЕУ, НАТО, ОБСЕ, итн итн). Е сега, не знам како за билатерална употреба. Дали некако да може да се бира меѓу името што е во домашна употреба или другово...пошто реално не можеш на некој да му кажеш: „Сакаш да ме викаш Р.Македонија? Ааа не може.“ И не знам што толку им е битно на Грците какво име ќе се користи во билатерални односи со други држави.
Ako me prasuva nekoj mene ova e ubedlivo ama ubedlivo najlosoto resenie pokraj celosna zabrana za upotreba na zborot Makedonija vo imeto na republikata( nastrana identitet kurci palci ).

Последно уредено од модератор:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Недостаток на јајца?
Не е, барем да беше така. Ако беше така ќе им отстапеа место на тие што имаат. Има такви. А вака дпмне служи само за канализирање на незадоволството....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Законот е изгласан, привремено е блокиран но собранието поново ќе го изгласува и тогаш веќе Хорхе не може да го блокира, евентуално Уставен Суд, но додека тој одговори ќе помине многу време а законот ќе се употребува. Венецијанска комисија ќе се изјасни само за двојазични униформи и банкноти...
Законот е изгласан, но не е донесен во пракса. Не стапил на сила, додека не се завршат споменатите нешта.[DOUBLEPOST=1516663570][/DOUBLEPOST]
Mislam stvarno so cel um go zabrani tagiranjeto na clenovi ?

.
Забранил тагирање на членови во твојата глава само.[DOUBLEPOST=1516663737][/DOUBLEPOST]
Па што ако притвораат бе, зарем тоа треба да е пречка ако си правдољубив.... .
А сите знаеме дека грујовите прислужници се посебно правдољубиви, па зачудено го следиме нивниот молк.[DOUBLEPOST=1516663790][/DOUBLEPOST]
А вака дпмне служи само за канализирање на незадоволството....
Ни криви, ни должни.:(

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Законот е изгласан, но не е донесен во пракса. Не стапил на сила, додека не се завршат споменатите нешта.[DOUBLEPOST=1516663570][/DOUBLEPOST]Забранил тагирање на членови во твојата глава само.[DOUBLEPOST=1516663737][/DOUBLEPOST]А сите знаеме дека грујовите прислужници се посебно правдољубиви, па зачудено го следиме нивниот молк.[DOUBLEPOST=1516663790][/DOUBLEPOST]Ни криви, ни должни.:(
Многу ефтино си ја продал душата ти... чим се ситиш врз судбината на татковината.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
Забранил тагирање на членови во твојата глава само.
Aha , znaci ne smeeme da prasame kade e toj i toj ama smeeme da go tagnime :cautious:
Sakas vaka poslikovito da ti objasnam?
Ova e zabraneto:
Beric Dondarrion uste jadi konzervi od 1970?
Ova e dozvoleno
@Beric Dondarrion uste jadi konzervi od 1970?
Ima logika :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Многу ефтино си ја продал душата ти... чим се ситиш врз судбината на татковината.
Стварно?
Сеуште ДПМНЕ на Груевски ви е татковина у главите. Пројде бре тоа време, прошла бака са колачима.

Ти благо мени, у чек дис аут со шутрак и спанџбоб да освојуваш замоци.[DOUBLEPOST=1516664647][/DOUBLEPOST]
Aha , znaci ne smeeme da prasame kade e toj i toj ama smeeme da go tagnime :cautious:
Sakas vaka poslikovito da ti objasnam?
Ova e zabraneto:
Beric Dondarrion uste jadi konzervi od 1970?
Ova e dozvoleno
@Beric Dondarrion uste jadi konzervi od 1970?
Ima logika :)
Владе, тагирањето нема никаква врска со постот на модероторот. Нигде он не рече забрането тагирање, како што ти тврдиш. Природата на твојата реченица има врска со оф-топик, на што се однесува и неговиот пост.

(мора вака ко на мали деца)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.273
анкета ви фалит на темава.
Nema da bidi interesna bez Almeto oti nema koj da vika deka e mestena;)[DOUBLEPOST=1516664771][/DOUBLEPOST]
Владе, тагирањето нема никаква врска со постот на модероторот. Нигде он не рече забрането тагирање, како што ти тврдиш. Природата на твојата реченица има врска со оф-топик.
E dobro de za da nema zabuni de objasni sto sakase avtorot da kazi.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Стварно?
Сеуште ДПМНЕ на Груевски ви е татковина у главите. Пројде бре тоа време, прошла бака са колачима.

Ти благо мени, у чек дис аут со шутрак и спанџбоб да освојуваш замоци.
Види, не тргнувај од себе, ти си тој што го гласаше неколку пати, не значи дека сите го гласале.

Уште пострашно е што ти си гласал и за вториов клетник... за 2 клетника имаш гласано.... Најмалку по 2 пати...

Може да се каже дека успешно ја играш улогата на корисен идиот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.350
Не е, барем да беше така. Ако беше така ќе им отстапеа место на тие што имаат. Има такви. А вака дпмне служи само за канализирање на незадоволството....
И за да отстапат место, им фалат јајца. Магепсан круг е тоа...

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Штом сега владее ваква тешка патетика на темава, можам да замислам што ќе биде ако утре го одлогираат ДПМНЕ поради тие 'донациите' со уплатниците... Пискотници од Галичник до Река ќе биде...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.350
Штом сега владее ваква тешка патетика на темава, можам да замислам што ќе биде ако утре го одлогираат ДПМНЕ поради тие 'донациите' со уплатниците... Пискотници од Галичник до Река ќе биде...
ВМРО-ДПМНЕ е одлогирано од моментот кога го скршија Груевски. Ова денес е куртон партија, што им е неопходна. И баш заради тоа нема формално да ја одлогираат со никакви уплатници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom