Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Бесниот Венгер го разоткри вистинското лице на Санчез и жестоко го нападна Чилеанецот - Derbi MK

Не можам да сфатам како некој играч сака да си замине од Арсенал. Но, сепак, во изминативе 30 години како што сум дел од фудбалот, од трансферите научив многу за човечките особини. Како професионалец, ова ќе беше негов последен договор од врвно ниво, важен договор кој ние сакавме да му го овозможиме. Кога не го прифати тоа, се соочуваме со реалноста дека ќе мора да го ослободиме. Навистина се обидовме многу околу него, отидовме далеку колку што можевме. Дури и Манчестер Сити се повлече на крајот. Тоа најдобро ви кажува дека немавме шанси да му го дадеме договорот кој го сака

Не знам дали стварно ова го има изјавено, ама ако да...
Боље ќе му биде да си го задржи достоинството и да не цмиздри. Јасно е дека на Алексис не му беше толку за парите колку што му беше за играта на Арсенал и неамбициозноста...
И Анри не си отиде за плата туку за трофеи. Не дека ги споредувам Анри и Санчез.

Бесниот Венгер го разоткри вистинското лице на Санчез и жестоко го нападна Чилеанецот - Derbi MK

Не можам да сфатам како некој играч сака да си замине од Арсенал. Но, сепак, во изминативе 30 години како што сум дел од фудбалот, од трансферите научив многу за човечките особини. Како професионалец, ова ќе беше негов последен договор од врвно ниво, важен договор кој ние сакавме да му го овозможиме. Кога не го прифати тоа, се соочуваме со реалноста дека ќе мора да го ослободиме. Навистина се обидовме многу околу него, отидовме далеку колку што можевме. Дури и Манчестер Сити се повлече на крајот. Тоа најдобро ви кажува дека немавме шанси да му го дадеме договорот кој го сака

Не знам дали стварно ова го има изјавено, ама ако да...
Боље ќе му биде да си го задржи достоинството и да не цмиздри. Јасно е дека на Алексис не му беше толку за парите колку што му беше за играта на Арсенал и неамбициозноста...
И Анри не си отиде за плата туку за трофеи. Не дека ги споредувам Анри и Санчез.
Едни трофеи пак што ќе му ги овозможи Јунајтед :pos::pos::pos:

$ и само $ е причината

Едни трофеи пак што ќе му ги овозможи Јунајтед :pos::pos::pos:

$ и само $ е причината
Сеа реални ако бидеме, он не се задоволува со ФА куп, сака тим што ќе биде во игра за ПЛ и за ЛШ. Арсенал нема такви амбиции, Јунајтед да. Факт е тоа и се друго е залажување.
А тоа за парите бар ја мислам само дека е бонус. Му се може, еден од најдобрите играчи во ПЛ е и секаде кај и да отидеше ќе бараше висока плата.

Ако му беа приоритет трофеи ќе ги одбереше Баерн летото или сега Сити... Да не се залажуваме парите си го одиграа својот дел но и неамбициозноста на нашиот клуб одигра голем дел ...

Од друга страна, според Скај, Дортмунд го сакаат Жиру. Ова значи дека ќе мора уште најмалце 1 играч да се купи по крилната позиција. Да кажеме цената на Жиру да е 30м, Ауба 60м, вака само 30м ќе истрошиме за играч па остануваат пари и за крило.

Од друга страна, според Скај, Дортмунд го сакаат Жиру. Ова значи дека ќе мора уште најмалце 1 играч да се купи по крилната позиција. Да кажеме цената на Жиру да е 30м, Ауба 60м, вака само 30м ќе истрошиме за играч па остануваат пари и за крило.
Немат теорија ако го донесиме и Ауба и крило да купвиме, ќе ги ротираме вон позиции. И ако останат пари нека земат стопер и дмф.

И со среќа да му е на Мики, се надевам дека дупло ќе покаже од тоа во јунајтед.

Толку долго се влечкаше работава што искрено не ми е гајле што си отиде. А за Мики сум хајпнат многу, се надевам нема да ме усере :D[DOUBLEPOST=1516648217][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:
Сеа треба да ора во Арсенал за да му покаже на она гомното португалско дека грешен пристап имал со него...
Баш ме интерсира како планира да ги склопи Венгер сега, секако сметам и на Обамејанг :D
Идеме опет WengerBall фудбал :)[DOUBLEPOST=1516649639][/DOUBLEPOST]This season alone, Thierry Henry has attempted to motivate Kane prior to the North London Derby, given Bournemouth a pep talk before playing us and advised Alexis on leaving the club.
:bravobe:

Легенда како играч, не знам што му се мота во главата што сега така активно работи против клубот

Легенда како играч, не знам што му се мота во главата што сега така активно работи против клубот
Од кога му рекоа дека неможит да е тренер на младинците и истовремено да е во скај спортс почна со овие работи...

Сеа треба да ора во Арсенал за да му покаже на она гомното португалско дека грешен пристап имал со него...
Баш ме интерсира како планира да ги склопи Венгер сега, секако сметам и на Обамејанг :D
Идеме опет WengerBall фудбал :)[DOUBLEPOST=1516649639][/DOUBLEPOST]This season alone, Thierry Henry has attempted to motivate Kane prior to the North London Derby, given Bournemouth a pep talk before playing us and advised Alexis on leaving the club.
:bravobe:
Кај го пишува ова за Анри ?

Иначе мааааалце разбирам зошто го прави тоа ако е точно. Го шутнаа од клубот што го сакаше.
Значи не оправдувам туку разбирам зошто прави така, мада сигурно има работи и шо не ги знаеме. Не верувам дека играч што се изградил како играч во Арсенал, што ги имал најдобрите денови во Арсенал и што го сака клубот, без било каква причина вака ќе реагира.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom