@Che59 гледам и ти немаш мерач на потрошувачка сметаш преку сметката за струја(според последниот пост не пребарав други твои постови), битно е сите да сме задоволни..Потрошувачката зависи од просторот (загубите) и уредот, кога би имал јас кај мене како твојата мица или ти како мојот Хансол па ќе ги мереме со мерач можеме да донесеме заклучоци за тие клими...Вака по сметка за струја(не зборувам за тебе) се груби потрошувачките на топлинските уреди, ланската зима и оваа зима не се исти, од месец до месец има температурни разлики, од читање на струјомер до читање нареден месец има разлика некогаш во денови некогаш 28 дена некогаш 34...Се случило кај мене на два месеци да се прочита па непрочитаниот месец се пишува паушално (многу ниско или високо) а наредниот месец се пресметува разликата..Во стан и куќа топлинските загуби не се исти а со тоа и сметките за струја т.е. потрошувачката на уредите...[DOUBLEPOST=1516311783][/DOUBLEPOST]
Извини Климе но врз база на овој пост јас можам да заклучам само дека готвиш(кога можеш) на плин за да заштедиш на струја..За потрошувачката и ефикасноста на топлотниот уред кој го користиш не можам добијам никаков податок..Neznam zosto me spomnuvas no ajde ke ti odgovoram
Merac nemam i ne sakam da kupam a za smetkata minatiot mesec smetkata mi bese okolu 3.800den tuka ne e samo klimata normalno golem bojler na evtina mal bojler vo kujna postojano vklucen masina za alista navecer na evtina gotvenje koga na plin koga na struja zavisi koga ima bocata plin na plin koga ne na stuja taka da meracot ne mi e potreben smetkata e bitna od tempeaturata i od potrosucackata na klimata sum zadovolen taka da iskreno poseben merac za klimata ne mi e potreben.
Последно уредено:

.
POZDRAV