Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Локалните ВМРО им дозволи да победи сепак и тука малку е наместена ама цабе ви кажувам еве за 10години доцна ќе дознаете а дотогаш МК ја нема

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk
Sega ne praj i ti ko sarenite i SDSM do pred nekoja godina. Ne gi priznavame izborite namesteni bile. Taman si bea i lokalnite i parlamentarnite.
Oti ke ja nema? Ke ne okupira nekoj i ke ne rasparci? Pa i da e taka deka ke ja nema pak toa ke bidi zelba na mnozinstvoto na gragjanite so pravo na glas iskazana na izbori ili na nekoj drug demokratski nacin :toe:[DOUBLEPOST=1516095663][/DOUBLEPOST]
Поддршка на локални и поддршка на парламентарни се сосема различни работи, ако парламентарни се продавница за одело, а локални продавница за долен веш, можеш во продавницата за долен веш да купиш одело?
Deka taka tebe ti cini pa zatoa se razlicni raboti? Ne ne se razlicni raboti, sosem ista e koga se raboti za poddrska na nekoja politicka opcija i reper dali gragjanite ja poddruzvaat ili ne, da ne recam kakov im e rejtingot kaj gragjanite.

Последно уредено:
Бидејќи има официјални изјави (од страна на меѓународните фактори) за осуда на амнестијата, а Груевски никогаш јавно не покажа што точно пишува во дописот од Хаг, па некој ќе си рече дека по кој знае кој пат спинувате, на штета на сопствениот народ и држава,
Ти го читаш ли законот за амнестија? Ама не до пола реченица, туку до крај. Не е важно дали некој го осудил или не, не се сеќавам како било. Важно е што „велит“ законот. Ова треба да го знае секој пописмен, не треба да е правник.

Deka taka tebe ti cini pa zatoa se razlicni raboti? Ne ne se razlicni raboti, sosem ista e koga se raboti za poddrska na nekoja politicka opcija i reper dali gragjanite ja poddruzvaat ili ne, da ne recam kakov im e rejtingot kaj gragjanite.

Значи ова е резонот на партиски војник?

Мене ништо не ми се чини, тамам си е.

Магаре да врзат од партијата како понуда да ја води локалната самоуправа, ти(е) гласаат без поговор, тоа е таа поддршка на политичкат аопција што ете, велише е репер дали граѓаните ја поддржуваат или е показател каков им е рејтингот.

Ова како јајцето и кокошката, не знам што е подефектно, политичката опција или граѓаните :icon_lol:

Во ред.

;)

Храброст? За што храброст? Сакаш да се тепаме? Да не наебеш. Не се сили со некој што не го знаеш.
Настрана тоа, што имаш против женскиот полов орган? Изгледа си хомосексуалец, поточно педер, па имаш фрустрација кон овој женски орган.
Ако до тебе не допираат апелите за неуништување на македонското, твоја работа, не се однесува за тебе, нека се пронајдат нормалните Македонци. Никоја партија, ниту власт не е вредна во споредба со овие работи. Ама ти си на нивото на туркач на пазарска количка, толку за 12000 денари.
Храброст да организираш протест, да кренеш глас против власта, за тоа немаш храброст.

Хаг рекол нашите судови се доволно спремни да постапуваат по воените злосторства - рече Груевски никогаш не покажувајќи го јавно документот од Хаг.
Ако биле спремни нашите судови зошто не ги вратија и случаевите што се водеа против Јохан и Љубе?
Хаг знаеше дека никогаш нема да биде осудена ОНА од македонските судови.Затоа и ги вратија.
Поминаа 19 год од војната во Косово и се уште се нема оформено специјалениот суд за злосторствата на УЧК.Заштитени се од запад бе другар.Се друго е приказни за мали деца што само ти и уште неколку члена што се уште верувате дека можело да се осуди било кој од ДУИ.

Погоре убаво напиша еден член,ДУИ бира влада а не народот.Тоа е реалноста.

Ако биле спремни нашите судови зошто не ги вратија и случаевите што се водеа против Јохан и Љубе?
Хаг знаеше дека никогаш нема да биде осудена ОНА од македонските судови.Затоа и ги вратија.
Поминаа 19 год од војната во Косово и се уште се нема оформено специјалениот суд за злосторствата на УЧК.Заштитени се од запад бе другар.Се друго е приказни за мали деца што само ти и уште неколку члена што се уште верувате дека можело да се осуди било кој од ДУИ.

Погоре убаво напиша еден член,ДУИ бира влада а не народот.Тоа е реалноста.

Сите се виновни за се, сите освен фамилијата која беше повеќе од една декада на власт.

Имаше обид да се отвори процес за Хашките случаеви?

З`ш брат Љубе заврши како шо заврши, имаше консензус меѓу најпатриотската власт и лошиот Запад, кој патем речено сака да не разнебити дека не е политички подобен?

:facepalm:

Значи ова е резонот на партиски војник?

Мене ништо не ми се чини, тамам си е.

Магаре да врзат од партијата како понуда да ја води локалната самоуправа, ти(е) гласаат без поговор, тоа е таа поддршка на политичкат аопција што ете, велише е репер дали граѓаните ја поддржуваат или е показател каков им е рејтингот.

Ова како јајцето и кокошката, не знам што е подефектно, политичката опција или граѓаните :icon_lol:

Во ред.

;)
Ako ti e polesno toa da go izdvakas i progoltas togas da takov e rezonot na prosecen partiski vojnik. Ti menuva nesto toa?
Ili sto velis ti sto e povekje realno, deka na ovie lokalni gragjanite glasale radi lokalnata programa na politickite partii i deka nema toa vrska so sto ovie pravat ili planiraat da pravat na republicko nivo.
Neznam sto e podefektno a i ne e ni bitno. Igrame so kartite sto ni se podeleni ne so tie sto bi sakale da ni gi podelat. Takvi ni se gragjanite, takvi ni se politickite opcii i takov ni e mentalitetot. Tie se nasite karti so koi igrame.

Сите се виновни за се, сите освен фамилијата која беше повеќе од една декада на власт.

Имаше обид да се отвори процес за Хашките случаеви?

З`ш брат Љубе заврши како шо заврши, имаше консензус меѓу најпатриотската власт и лошиот Запад, кој патем речено сака да не разнебити дека не е политички подобен?

:facepalm:
Не реков дека фамилијата не е крива.Каде прочита?Меѓутоа први беа СДС што им дадоа легитимитет како политичка партија и први направија владина коалиција со ДУИ.
Знаеш каква реакција имаше од албанското население кога беа затворени осомничените за случајот Смилковско за убиство на 5те деца.
Е сега направи си претстава што би било кога пола пратеници од ДУИ би завршиле во притвор за случајот ОНА кои они ја гледаат како ослободителна а не како терористичка војска.
Хаг тоа го знаеше и затоа ни ги врати случаевите во нашите судови.
Исто како што пробаа да ги вратат судењата против УЧК на Косово.Но после толку години ниту има а тешко и некогаш би имал специјален суд за злосторствата на УЧК.
Прочитај изјави од бившата обвинителка Дел Понте се ќе ти стане јасно.Книга има напишано за какви притисоци и со какви закани била соочена за да не им наштети на УЧК и ОНА.

Не реков дека фамилијата не е крива.Каде прочита?Меѓутоа први беа СДС што им дадоа легитимитет како политичка партија и први направија владина коалиција со ДУИ.
Знаеш каква реакција имаше од албанското население кога беа затворени осомничените за случајот Смилковско за убиство на 5те деца.
Е сега направи си претстава што би било кога пола пратеници од ДУИ би завршиле во притвор за случајот ОНА кои они ја гледаат како ослободителна а не како терористичка војска.
Исто како што пробаа да ги вратат судењата против УЧК на Косово.Но после толку години ниту има а тешко и некогаш би имал специјален суд за злосторствата на УЧК.
Прочитај изјави од бившата обвинителка Дел Понте се ќе ти стане јасно.Книга има напишано за какви притисоци и со какви закани била соочена за да не им наштети на УЧК и ОНА.

Во ред, како да свртиш СДС(без М) се криви за се, ДП(со М на квадрат)НЕ се патриоти кои настрадаа поради predafstfata на СДС(без М), тоа шо шуруваа како побратими повеќе од една декада со тие учки ли се или шо се, пу пу не важи, не знам само тоа шо од петни жили се обидувате да им дадете алиби на „вашите“ е перење на совеста и бегање од реалноста дека во суштина се исти, или кобајаги некоја пропаганда терате, сеедно е, шо и да е во прашање :cautious:

Инаку не сум ја читал книгата на Карла Дел Понте, ама доста извадоци шо се поинтересни беа лиферувани претежно во српски медиуми, па сум читал нешто.

Сеа кажи ако нема спас и не може една легитимно избрана власт предводена од ДП(со М на квадрат)НЕ да стори ништо против тие шо сакаат да ја разнебитата Макеоднија шу праиме?

Ете велиш не можеле ништо чесните патриоти да сторат, а имаа шанса, сеа па велиш да се вратат пак на власт ќе стореле нешто, шо е сега поразлично од тогаш?

Ете ЗУЈ 2008, амнестија на хашки случаеви итн, з`ш сеа ќе биде поинаку од тогаш?

Sega ne praj i ti ko sarenite i SDSM do pred nekoja godina. Ne gi priznavame izborite namesteni bile. Taman si bea i lokalnite i parlamentarnite.
Oti ke ja nema? Ke ne okupira nekoj i ke ne rasparci? Pa i da e taka deka ke ja nema pak toa ke bidi zelba na mnozinstvoto na gragjanite so pravo na glas iskazana na izbori ili na nekoj drug demokratski nacin :toe:[DOUBLEPOST=1516095663][/DOUBLEPOST]

Не се правам како шарените идиоти, туку баш тоа е причината што во тоа време ВМРО си намести победа на избори и најверојатно Грујо е уценет поради ова затоа му дозволи сдс да победи ,еј цела МК со плави бои демек е во шок дека со неверување победил на избори со еуфорија, се е тоа фарса и мачкање очи ,а главната причина е поради позиција(фотелја) за тие новите 130,000 наконтени шарени идиоти се префрла во сдс односно гласале за Заев кодошот значи го изневери Грујо или пак незадоволство од политиките на Грујо.А сите ние слушаме изјвата на Заев дека ќе воведе двојазичност од градинка до универзитет и мислиш ние се радуваме за ова напротив навредени сме и згора на тоа вели ќе сменил ИМЕТО ,а шарените идиоти мислеле дека тоа е лага и дека така ќе придобие албанските гласачи а ете ги дупи шарените идиоти. И сега шо праиме ?!

Во ред, како да свртиш СДС(без М) се криви за се, ДП(со М на квадрат)НЕ се патриоти кои настрадаа поради predafstfata на СДС(без М), тоа шо шуруваа како побратими повеќе од една декада со тие учки ли се или шо се, пу пу не важи, не знам само тоа шо од петни жили се обидувате да им дадете алиби на „вашите“ е перење на совеста и бегање од реалноста дека во суштина се исти, или кобајаги некоја пропаганда терате, сеедно е, шо и да е во прашање :cautious:

Инаку не сум ја читал книгата на Карла Дел Понте, ама доста извадоци шо се поинтересни беа лиферувани претежно во српски медиуми, па сум читал нешто.

Сеа кажи ако нема спас и не може една легитимно избрана власт предводена од ДП(со М на квадрат)НЕ да стори ништо против тие шо сакаат да ја разнебитата Макеоднија шу праиме?

Ете велиш не можеле ништо чесните патриоти да сторат, а имаа шанса, сеа па велиш да се вратат пак на власт ќе стореле нешто, шо е сега поразлично од тогаш?

Ете ЗУЈ 2008, амнестија на хашки случаеви итн, з`ш сеа ќе биде поинаку од тогаш?
И Св.Петар да се врати а не пак ВМРО, Хашките случаеви ќе останат не решени.
Проблем е што СДС им даде легитимност.Доколку двете македонски партии се договорија ниедна да не коалицира со ДУИ односно да ги бојкотира под изговор дека се обвинети за злосторство против човештвото можеби ќе издејствуваа повторно судење во Хаг.Меѓутоа во нашите судови нема теоретски шанси.Единствено ако нас ни одговараше граѓанска војна.

И повторно прочитај каде ги бранам ВМРО или каде тврдам дека ако се врателе на власт ќе има судење.
И да сакаме сега касно е.Премногу сме навлезени во говна така да се зависи од ДУИ.Од име,јазик,нација,држава.
Со 21 албански пратеник од можни 120 се донесе закон за двојазичност на цела територија.
Мислам ми ја сфаќаш поентата.Тоа е тоа,касно е.

Кога сме кај притисоци, да се потсетиме на случките од 2001...КЗК ( косовска армија, не УЧК) ја напаѓа и опкружува нашата караула кај Радуша... министерот на АРМ Буч праќа невооружени хеликоптери ... во последен момент му скур*и на Трајковски и ги праќа Сухоите кој ги разбија косовските сили околу караулата... е сега ќе ти кажат западните демократи тоа било несразмерна употреба на сила, демек пушти прво да ги заробат граничарите и да ги заколат како тие во Вејце...
случај Арачиново, брат Љубе се кур*и 3 дена, не може да влезе а Буч пратил од позади Арачиново гуштери необучени кој наместо Арачиново го натфрлаа и ги гаѓаа нашите единици пред Арачиново.. ( море ако го погодуваа Арачиново ке осудеа во Хаг и за тоа некој од АРМ)... по циркусот доваѓа наредба од ембаси дека НЕ смее да се заробуваат платениците од Арачиново и ги извлекуваат со автобуси... истата прикаска беше и на падините на Шара, АРМ опкружи шпански платеници, се јаво солајна и нареди да се пуштат тие во Косово... а како благодарност за отстапките ни го наместија Карпалак..
И после ова Кој Што очекувал ?? Дека ќе се осудат воените злосторници ?????

Република Македониjа демонстрираше историска зрелост и желба за перспектива преку веќе потпишаниот договор за добрососедство со Бугарите..
Кој е тој „веќе потпишан“ договор? И кога бил „веќе потпишан“?

.А сите ние слушаме изјвата на Заев дека ќе воведе двојазичност од градинка до универзитет и мислиш ние се радуваме за ова напротив навредени сме и згора на тоа вели ќе сменил ИМЕТО ,а шарените идиоти мислеле дека тоа е лага и дека така ќе придобие албанските гласачи а ете ги дупи шарените идиоти. И сега шо праиме ?!

Jas apsolutno nisto, strogo ke si se drzam do toa deka treba da se pocituva izbornata volja na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas kolku i da ne mi bila po kef taa. Jbg demokratija.
Drugite koj kako misli taka neka pravi i tuka i vo realnosta.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom