- Член од
- 6 април 2005
- Мислења
- 2.959
- Поени од реакции
- 3.099
прво за паритеШто има врска законот со канализацијата во Арачиново, освен што требаше одамна да се завршат...
второ за приоритетот.
прво за паритеШто има врска законот со канализацијата во Арачиново, освен што требаше одамна да се завршат...
Јас не, нели мене ме спомна?[DOUBLEPOST=1515966194][/DOUBLEPOST]Нема да се буните кога ќе останат максимум два ваши клуба во сите натпреварувања? Нема тоа да е прогон и ксенофобија?
Арачиново постои најмалку 200 год, постои и од осамостојувањето, а јазикот се изгласа во 2018, што чекаше канализацијата досега?прво за парите
второ за приоритетот.
Канализација се прави од даноци, така да...Арачиново постои најмалку 200 год, постои и од осамостојувањето, а јазикот се изгласа во 2018, што чекаше канализацијата досега?
Та нели 200 год у гомна, зашо не уш малку. Прво да го средиме јазиков па после канализацијата.Јас не, нели мене ме спомна?[DOUBLEPOST=1515966194][/DOUBLEPOST]
Арачиново постои најмалку 200 год, постои и од осамостојувањето, а јазикот се изгласа во 2018, што чекаше канализацијата досега?
Eдноставно е. Ако дадеш пари за едно, ќе немаш за друго.Останавме сега да одлучуваме за ова сега или канализација или јазик.
Веќе имаме доволно администрација, не верувам дека треба да се вработат додатни, само треба да се систематизираат постоечките, нели има луѓе кои земаат плата а седат дома.
Ова се почетоци. Замисли колку ќе се усовршат по пет и по десет години. Инаку јас сум видел и полоши преводи на соопштенија на македонски, преведени од директори Албанци на јавни институции или нивните секретарки (Гугл Транслејт завршил работа?), така што слабо ти е ова оправдување.Не ми спомнувај ги тие транлатори, смешно е, почнуваќји од содржини на производи до сообраќајни знаци грешките се детски, тоа просто е омаложување на јазик.
токму такаЈас не, нели мене ме спомна?[DOUBLEPOST=1515966194][/DOUBLEPOST]
Арачиново постои најмалку 200 год, постои и од осамостојувањето, а јазикот се изгласа во 2018, што чекаше канализацијата досега?
Гледав една емисија пред изборите каде гостин беше албански политичар. Заборавив како се викаше.токму така
колку време арачиново има градоначалник од ДУИ? што чекаше до сега? усвари не е ни сега, туку можеби во иднина. тоа е напредок? сеуште да имаат септички јами,ама битно `победа на албанците`?
Јас сакам моето дете да го зборува јазикот на државата кај што е роден, затоа сметам дека и албанскиот треба да е државен.Не сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.
Мене само ме интересира па што кур толку ви имаме ние згрешено, што не не сакате и не ја почитувате државата која буквално ви го дудла курот во секоја прилика? Што сакате повеќе?
Јас ли треба во Арачиново да соберам даноци?Канализација се прави од даноци, така да...
Кога се распаѓаше Југославија и бевме како недоносенче, знаеш кој се јави да не штити? Турција. И тоа не беше само декларативно. Тогашниот претседател мислам дека беше, рече дека ако некој ја нападне Македонија, Турција ќе прати војска, аскер, да ја брани Македонија.Србите не побараа помош. А ако дојдеа русите тогаш, ќе настанеше хаварија и војна помеѓу нато и Русија.
И Русите не се мед и млеко, но тоа што ни го прават западњаците, да ни ја распарчуваат државата, да ни го менуваат името, тие да ни се премиери (Бејли, Ји), Русите тоа нема да го прават. А економски партнери можат да ни бидат и Кина, Русија, Индија и тн.
Европа те удира со нож во грб, ти идеш пак накај нив.
И ако не знаеше, во војната 2001 година имаше и Руски доброволци. Каде беа од Европа да ни помогнат тогаш. Каде беа и САД. Уствари полнеа комбиња и автобуси со албански терористи. Ете кај беа.
И пак ќе речам, НЕ НИ Е МЕСТОТО ВО ЕУ!
И на Бугарија местото и беше во еу и нато, па ете ги сега како Швајцарија се, нели...
Виде Сашо Тасевски како беше матиран од Васко Ефтов?Мене ми кажаа дека плаќаат околу 18.000ден. Остваруваш контакт со одредено лице кое ти дава насоки.
Предуслов е да имаш голем круг на пријатели на социјалните мрежи и тоа да се ликови од повисокиот круг. Актери, Музичари, Професори, Јавни лица....
Мој познаник сакале да го врбуваат да седи 8 саати на интернет и да врши активен маркетинг.... Замислете па која пара се слева кај ликови како Сашо Тасевски... Лик кој за време на жешката пролет ми излагаше по 3 пати неделно на Facebook зашто се некој ке направеше share на неговите сочни изјави ама така функционира тоа. Ќе си седиш 8 сати на Кајгана Случувања во Македонија ќе ти биде на homepage на browser и ќе шириш агресивна кампања со цел дека тој третиот неутралниот што ќе влезе на темата ќе рече. "Хммм арно збориш брату"
На Алфа емисијата пред еден саат. Ќе го има на youtube деновиве.[DOUBLEPOST=1515969631][/DOUBLEPOST]Каде, баш сакам да му го видам суратот на копилето?
Еве кој го бараше копилето како го масакрираат веднаш е ставено видеотоТвитер/Фејсбук вработувања... Ветуваа живот во Македонија, а прво нешто ги вработија Лешо, Васиљ, Туфгњечнњиќ, Боки 13 и лидерот Павле Богоевски... овие цел живот потешко од пенкало немаат фатено, држава ќе ми водат. Па не сме Шведска, Норвешка, Германија со јаки економии па да си играме играчки тука да експериментираме, треба во владана да седат здрави и прави лица, а не уличари кои плачат по јакни и јадат гомна на социјалните мрежи. Мислам ОК нека има партиски вработувања, навикнати сме ние овие 25 години на тие работи, али барем нека стават некој поасален, колку да не залажат што се вели. Сашо Тасевски одкако ги исплука сите од ВМРО, го ставија за директор на драмски театар
Ajde eve ushte ednash ke se obidam Samite izbori se lazhirani i matematikite za mnozinstvo se naduvani, frizirani, napumpani.Nema potreba od mnogu matematiki i mozganje. Ili imas mnozinstvo ili nemas mnozinstvo za formiranje vlada ili za glasanje na zakonite. Sega zasega ima taka da pratenicite koi go socinuvaat momentalnoto mnozinstvo vo parlamentot na republikata ja izrazuvat zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori. Tolku. Da ne mesame mnozinstvo vo parlament so partija ili koalicija na partii koja dobila najpoveke doverba od gragjanite na izbori. Ne e toa edno te isto.
Гледав малку... Ме фаќаше "трансфер блама" - она кога ти е толку незгодно кога гледаш некој како се резилиВиде Сашо Тасевски како беше матиран од Васко Ефтов?