Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Нема да се буните кога ќе останат максимум два ваши клуба во сите натпреварувања? Нема тоа да е прогон и ксенофобија?
Јас не, нели мене ме спомна?[DOUBLEPOST=1515966194][/DOUBLEPOST]
прво за парите
второ за приоритетот.
Арачиново постои најмалку 200 год, постои и од осамостојувањето, а јазикот се изгласа во 2018, што чекаше канализацијата досега?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Арачиново постои најмалку 200 год, постои и од осамостојувањето, а јазикот се изгласа во 2018, што чекаше канализацијата досега?
Канализација се прави од даноци, така да...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Та нели 200 год у гомна, зашо не уш малку. Прво да го средиме јазиков па после канализацијата.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.704
Поени од реакции
9.307
Останавме сега да одлучуваме за ова сега или канализација или јазик.
Веќе имаме доволно администрација, не верувам дека треба да се вработат додатни, само треба да се систематизираат постоечките, нели има луѓе кои земаат плата а седат дома.
Eдноставно е. Ако дадеш пари за едно, ќе немаш за друго.

Не ми спомнувај ги тие транлатори, смешно е, почнуваќји од содржини на производи до сообраќајни знаци грешките се детски, тоа просто е омаложување на јазик.
Ова се почетоци. Замисли колку ќе се усовршат по пет и по десет години. Инаку јас сум видел и полоши преводи на соопштенија на македонски, преведени од директори Албанци на јавни институции или нивните секретарки (Гугл Транслејт завршил работа?), така што слабо ти е ова оправдување.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
токму така
колку време арачиново има градоначалник од ДУИ? што чекаше до сега? усвари не е ни сега, туку можеби во иднина. тоа е напредок? сеуште да имаат септички јами,ама битно `победа на албанците`?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.704
Поени од реакции
9.307
токму така
колку време арачиново има градоначалник од ДУИ? што чекаше до сега? усвари не е ни сега, туку можеби во иднина. тоа е напредок? сеуште да имаат септички јами,ама битно `победа на албанците`?
Гледав една емисија пред изборите каде гостин беше албански политичар. Заборавив како се викаше.
Верувал или не, најде забелешка на ЈСП дека го немало албанскиот јазик на сите нивни автобуси. Збор не кажа дека до многу албански села воопшто не сообраќаат автобуси, дека ги има ретко и дека се преполни, дека имаат лоши сатници, дека често доцнат, дека често им ги пуштаат најискршените автобуси, дека имаат крш систем на наплата со скопската картичка, дека немаат билет за едно возење - за сето ова, еден, единствен збор не кажа, туку се фати за јазикот.:facepalm:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не сакаш твоето дете да го научи јазикот во државата каде што е роден, нефункционално било? Ти твоето дете го учиш на поделба уште од самото раѓање. ТИ(вие) пуно не сакаш/те соживот.

Мене само ме интересира па што кур толку ви имаме ние згрешено, што не не сакате и не ја почитувате државата која буквално ви го дудла курот во секоја прилика? Што сакате повеќе?
Јас сакам моето дете да го зборува јазикот на државата кај што е роден, затоа сметам дека и албанскиот треба да е државен.
Бидна државава како исламска религија, мора на арапски да им се обрати на господ, мора да се цивилизирате, еве христијанската им дозволува и на мајчин јазик да се молат.

Што мислиш дека мене државата ми дал повеќе од тебе? Тоа што дозволува градење џамии на секое ќоше? Тоа што дозволува локални насилници да бида недопрени од полицијата? Тоа што кога ни треба полицијата и ја викаме да доаѓат и ни викаат немаме кола овде?[DOUBLEPOST=1515968009][/DOUBLEPOST]
Канализација се прави од даноци, така да...
Јас ли треба во Арачиново да соберам даноци?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.761
Поени од реакции
16.983
со овие 2 милиони евра за имплементација на јазикот може да се оправат и канализации и депонии...

T

Terroir

Гостин
На твитер пишуваат дека увознава докторка во Шутка што ја донесе Таравари од Албанија и доби Македонско државјанство по брза постапка ги одвраќала жените сиромашни и веќе со неколку деца кои и тие едвај ги издржуваат да не прават абортус оти такво нешто се косело со религиозните убедувања на докторкава :свиркам:

Која влеговме во ординацијата „Др.Вјолце“ наидовме на современо уредена и чиста ординација и љубезен прием од персоналот. Докторката во моментот немаше пациентки, па го искористила моментот за молитва, која како што рече ја практикува два пати дневно, во ординацијата.

А и наводно им наплаќала за услуги кои се бесплатни http://novatv.mk/trudnitsi-noviot-ginekolog-od-shuto-orizari-naplaka-nezakonski/

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Србите не побараа помош. А ако дојдеа русите тогаш, ќе настанеше хаварија и војна помеѓу нато и Русија.
И Русите не се мед и млеко, но тоа што ни го прават западњаците, да ни ја распарчуваат државата, да ни го менуваат името, тие да ни се премиери (Бејли, Ји), Русите тоа нема да го прават. А економски партнери можат да ни бидат и Кина, Русија, Индија и тн.
Европа те удира со нож во грб, ти идеш пак накај нив.
И ако не знаеше, во војната 2001 година имаше и Руски доброволци. Каде беа од Европа да ни помогнат тогаш. Каде беа и САД. Уствари полнеа комбиња и автобуси со албански терористи. Ете кај беа.
И пак ќе речам, НЕ НИ Е МЕСТОТО ВО ЕУ!

И на Бугарија местото и беше во еу и нато, па ете ги сега како Швајцарија се, нели...
Кога се распаѓаше Југославија и бевме како недоносенче, знаеш кој се јави да не штити? Турција. И тоа не беше само декларативно. Тогашниот претседател мислам дека беше, рече дека ако некој ја нападне Македонија, Турција ќе прати војска, аскер, да ја брани Македонија.
Бидејќи сме такви копуци кои уште 200 години ќе имаат ропски менталитет, најприродна околина за нас е Отоманската империја.[DOUBLEPOST=1515969088][/DOUBLEPOST]А не сум во тек: како ќе се вика нашиов протекторат?

Член од
9 јули 2017
Мислења
380
Поени од реакции
80
Мене ми кажаа дека плаќаат околу 18.000ден. Остваруваш контакт со одредено лице кое ти дава насоки.
Предуслов е да имаш голем круг на пријатели на социјалните мрежи и тоа да се ликови од повисокиот круг. Актери, Музичари, Професори, Јавни лица....
Мој познаник сакале да го врбуваат да седи 8 саати на интернет и да врши активен маркетинг.... Замислете па која пара се слева кај ликови како Сашо Тасевски... Лик кој за време на жешката пролет ми излагаше по 3 пати неделно на Facebook зашто се некој ке направеше share на неговите сочни изјави ама така функционира тоа. Ќе си седиш 8 сати на Кајгана Случувања во Македонија ќе ти биде на homepage на browser и ќе шириш агресивна кампања со цел дека тој третиот неутралниот што ќе влезе на темата ќе рече. "Хммм арно збориш брату"
Виде Сашо Тасевски како беше матиран од Васко Ефтов?

Член од
9 јули 2017
Мислења
380
Поени од реакции
80
Каде, баш сакам да му го видам суратот на копилето?
На Алфа емисијата пред еден саат. Ќе го има на youtube деновиве.[DOUBLEPOST=1515969631][/DOUBLEPOST]
Твитер/Фејсбук вработувања... Ветуваа живот во Македонија, а прво нешто ги вработија Лешо, Васиљ, Туфгњечнњиќ, Боки 13 и лидерот Павле Богоевски... овие цел живот потешко од пенкало немаат фатено, држава ќе ми водат. Па не сме Шведска, Норвешка, Германија со јаки економии па да си играме играчки тука да експериментираме, треба во владана да седат здрави и прави лица, а не уличари кои плачат по јакни и јадат гомна на социјалните мрежи. Мислам ОК нека има партиски вработувања, навикнати сме ние овие 25 години на тие работи, али барем нека стават некој поасален, колку да не залажат што се вели. Сашо Тасевски одкако ги исплука сите од ВМРО, го ставија за директор на драмски театар
Еве кој го бараше копилето како го масакрираат веднаш е ставено видеото

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Nema potreba od mnogu matematiki i mozganje. Ili imas mnozinstvo ili nemas mnozinstvo za formiranje vlada ili za glasanje na zakonite. Sega zasega ima taka da pratenicite koi go socinuvaat momentalnoto mnozinstvo vo parlamentot na republikata ja izrazuvat zelbata na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas iskazana na izbori. Tolku. Da ne mesame mnozinstvo vo parlament so partija ili koalicija na partii koja dobila najpoveke doverba od gragjanite na izbori. Ne e toa edno te isto.
Ajde eve ushte ednash ke se obidam Samite izbori se lazhirani i matematikite za mnozinstvo se naduvani, frizirani, napumpani.

Sega zasega ima taka da pratenicite koi go socinuvaat momentalnoto mnozinstvo vo parlamentot na republikata ja izrazuvat zelbata na mnozinstvoto ...a jas pak mislam deka mnozinstvoto vo parlamentot ja izrazuva "zhelbata na Kaleto".

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Виде Сашо Тасевски како беше матиран од Васко Ефтов?
Гледав малку... Ме фаќаше "трансфер блама" - она кога ти е толку незгодно кога гледаш некој како се резили
Морав да сменам канал.. Немам ја душа за она...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom