Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
супериорноста на неговата раса била повеќе во психологијата. Биологијата ги давала само антрополошките карактеристики.
Расна хигиена не е исто со ментална хигиена.
ОК.
Позз.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.770
Поени од реакции
16.997
Ќе има преведувачи т.е. нови "институти", тоа ќе се тие миниончиња на Заев.
Судиите, адвокати, инспектори итн немаат потреба да учат.
ајде ти си судија на апелација и ти доваѓа пресуда напишана на албански ( од судија албанец)... ќе му веруваш на преведувач ???
Со еден те ист јазик па има ујдурми во толкувања ..
Патем да потсетам, во уса на СУД е забрането користење на јазик ( термини) кој не се користат > од 5 години, странка која ќе употреби автоматски го губи случајот...
Башка да кажам нашите Пресуди и досега вријат од грешки, дали на дактилографките не знам, а бујрум сега со 2 јазика ќе го видиме господ во пиџами...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ајде ти си судија на апелација и ти доваѓа пресуда напишана на албански ( од судија албанец)... ќе му веруваш на преведувач ???
Со еден те ист јазик па има ујдурми во толкувања ..
Патем да потсетам, во уса на СУД е забрането користење на јазик ( термини) кој не се користат > од 5 години, странка која ќе употреби автоматски го губи случајот...
Башка да кажам нашите Пресуди и досега вријат од грешки, дали на дактилографките не знам, а бујрум сега со 2 јазика ќе го видиме господ во пиџами...
Ќе ми дојде веќе преведен документ од "институтите".

Не и е во полза да знам јас албански (ако сум судија) бидејќи веќе им сум минионче затоа, нови институти, нови миниончиња.

Не е нешто комплицирано.

Фала и кај вас.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.480
Поени од реакции
24.227
Zaev pred izbori ovoj zakon go veti, pobedi na izbori, kraj.
Mnozinstvoto na narodov vo drzhavava go izglasa znaejki go toa, ne znam so kogo se lutite, so zaev? Ne ne, lutete so mnozinstvoto gragjani vo drzhavava.
Ushte cekam nekoj da napishi shto e tolku tragicno seto ova....
И јас тоа се чудам. Ветено сторено.
И да ти одговорам на прашањето. Ништо. Уште од 2001 со промена на уставот ние не сме повеќе државотворен народ во републиката. Сега само што се отвори патот кон федерализација и во догледно време се надевам и на сецесија на делот од републиката каде другиот државотоврен народ е мнозинство. Секако преку референдум или таков некој мирен начин. Да не гинат луѓе за џабе де.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Tchus напиши му :icon_lol:

А правата на Македонците во Албанија ? Зошто немаат школо на Голо Брдо ?
Јунанистанците и бугаристанците подолу да не се, за луѓе не ги сметаат нашите таму, не за малцинство. Нас овде не калемат сега, некој хибрид.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.480
Поени од реакции
24.227
Голем кур ако не примат под БЈРМ, МЈРМ или под уставното име кога сме корумпирани до коска, говеда.
Не не си ги смешал лончињата. Воопшто не правам муабет за големиот кур ако не примат и како туку за став искажан од еден супериорен ум како Ти на пример.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.445
Поени од реакции
30.947
Zoshto da e vazhno kolku bile?

Neli e podobro albancite da dobivaat prava vo drzhavava za da ja cuvstvuvaat kako svoja, paradoksalno e da gi obvinuvate albancite za separatizam i istovremeno za alcnost za poveke prava vo drzhavava. Ne odat dvete zaedno.
Ma kakvi se tie prikaski ke ja cuvstvuvale ko svoja.
I posle zakonov pak nema da ja cuvstvuvate ko svoja, dodeka konecno ne se pripoi kon albanija.
E togas ke ja cuvstvuvate kako svoja.
Zatoa vie prikaski za peperutki i vinozita i paralelen univerzum ne ti gi veruva nikoj.
Nema pogolem nacionalist i diskriminator na balkanov od Albancite.
Drzavata ne ni ja priznavate pod ustavno ime, a glumite tuka zrtvi na neednakvost.
Cry me a river.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ma kakvi se tie prikaski ke ja cuvstvuvale ko svoja.
I posle zakonov pak nema da ja cuvstvuvate ko svoja, dodeka konecno ne se pripoi kon albanija.
E togas ke ja cuvstvuvate kako svoja.
Zatoa vie prikaski za peperutki i vinozita i paralelen univerzum ne ti gi veruva nikoj.
Не е дека не му верува никој, има пушачи на албански курови од двата пола.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не не си ги смешал лончињата. Воопшто не правам муабет за големиот кур ако не примат и како туку за став искажан од еден супериорен ум како Ти на пример.
Сине, имаш ли деца ?
- Имам.
Жена ?
- Имам.

Епа оди легни си со жена ти.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.480
Поени од реакции
24.227
Законот само е формалност, реалната ситуација е таа може да верглате и да мантрате до рано сабајле.
Да де рековме, неки нови клинци , неки нови клинци неки нови клинци

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.121
Зошто говеда?

Колку нашинци си имаат тука дојдено со пари за инвестиција, ги соголуваат нашите мафијаши до гола кожа и ги праќаат назад, пкаква вина имаат за тоа?

Имам читано дека ТАТ како измама е направена токму со цел да се соберат парите на печалбарите до кои не можела да се добери тогашната власт, солидна сума од која постоела опасност дел да заврши на конто за формирање на политичи ентитет кој ќе биде надвор од контрола на тогашна СДБ, патриотски наострен, националистички веројатно го класифицирале професионалците.

:icon_lol:
Kaj citase za ova ziti se.Isti takvi stedilnici imase toj period na cel Balkan, i vo Rusija.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom