Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
а мора да пропадне, за да можат ефтино да ја купат на наместени продажби.
Не бе чоек, купена е веќе за 1 евро, сосе вработени, ама не се заинтересирани да ја проработат, па распродаваат све за багатела.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не реков дека не е таа фактичка ситуација на терен. Таа ситуација на терен се гради веќе 17 години. И секогаш ги бришеме црвените линии со тој изговор, дека фактичката состојба ни е таа. И секојпат пропаѓаме подлабоко во калта....

Крадењето е само шлагот на тортата..... ме подсетува на фабрика во транзиција, ја крадат пред да пропадне скрос.
Така.
Додека ќе се замараме со овие глупости (закони) ќе заборавиме на цел апажлук (поранешен и моментален).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Не бе чоек, купена е веќе за 1 евро, сосе вработени, ама не се заинтересирани да ја проработат, па распродаваат све за багатела.
ја само го пишав бранковиот модел за државните фирми

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.430
Или ти конечно си сфатил што зборувам, трето нема.
Шо збореше ај потсети ме,
Грујо е педер, арамија, л'жго, ................................................................ , мора да си оди (во идризово)

кога ќе дојде Зајко ќе дојде живот, законите ќе важат за сите, нема да има крадење, плата 500 евра (всушност надевање дека тебе ќе те вработат за 500 евра а не @Let 3 ) ...............................................................................................................

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Само што Еверите се луѓе, нашиве се говеда.
Зошто говеда?

Колку нашинци си имаат тука дојдено со пари за инвестиција, ги соголуваат нашите мафијаши до гола кожа и ги праќаат назад, пкаква вина имаат за тоа?

Имам читано дека ТАТ како измама е направена токму со цел да се соберат парите на печалбарите до кои не можела да се добери тогашната власт, солидна сума од која постоела опасност дел да заврши на конто за формирање на политичи ентитет кој ќе биде надвор од контрола на тогашна СДБ, патриотски наострен, националистички веројатно го класифицирале професионалците.

:icon_lol:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
кога ќе дојде Зајко ќе дојде живот, законите ќе важат за сите, нема да има крадење, плата 500 евра (всушност надевање дека тебе ќе те вработат за 500 евра а не @Let 3 ) ...............................................................................................................
мене ме вработија :roker:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Хитлер би ти позавидел за ставот.
*итлер се швалерисува со биологија, јас со психологија.
Позз.

Зошто говеда?

Колку нашинци си имаат тука дојдено со пари за инвестиција, ги соголуваат нашите мафијаши до гола кожа и ги праќаат назад, пкаква вина имаат за тоа?

Имам читано дека ТАТ како измама е направена токму со цел да се соберат парите на печалбарите до кои не можела да се добери тогашната власт, солидна сума од која постоела опасност дел да заврши на конто за формирање на политичи ентитет кој ќе биде надвор од контрола на тогашна СДБ, патриотски наострен, националистички веројатно го класифицирале професионалците.

:icon_lol:
Зошто?
Македонец ќе биде Македонец каде и да е.
Исто и Евреите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Moze bile, ama ne bile 20%. ;)
Da se donesese togas, sigurno romski ke bil vtor jazik ili srpski.
Zoshto da e vazhno kolku bile?

Neli e podobro albancite da dobivaat prava vo drzhavava za da ja cuvstvuvaat kako svoja, paradoksalno e da gi obvinuvate albancite za separatizam i istovremeno za alcnost za poveke prava vo drzhavava. Ne odat dvete zaedno.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
*итлер се швалерисува со биологија, јас со психологија.
Позз.
супериорноста на неговата раса била повеќе во психологијата. Биологијата ги давала само антрополошките карактеристики.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да бе стварно шо туку не дупат и не не примат под БЈРМ во ЕУ и НАТО :facepalm:
Голем кур ако не примат под БЈРМ, МЈРМ или под уставното име кога сме корумпирани до коска, говеда.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Zoshto da e vazhno kolku bile?

Neli e podobro albancite da dobivaat prava vo drzhavava za da ja cuvstvuvaat kako svoja, paradoksalno e da gi obvinuvate albancite za separatizam i istovremeno za alcnost za poveke prava vo drzhavava. Ne odat dvete zaedno.
А правата на Македонците во Албанија ? Зошто немаат школо на Голо Брдо ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom