Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.450
Поени од реакции
30.962
А што би било ако свињите имаа крилја?
Знаеш колку ми е гајле за државава? Ич. Вакви политичари со такви гласачки овци го заслужуваат ова. Исто така не ми е гајле кој каков јазик зборува бидејќи како што кажав не ми е гајле за државава, може слободно да престане да постои. Ваков народ кој на форум јаде гомна не заслужува ништо, ене глеј ги 20 страни изнапишале за еден ден, сите тие да излезеа на протест и таму да го покажеа тој револт ќе беше подобро. Така било и порано така и сега, сите ќутат и на форум и фб најјаки, зошто па сега јас да сум поинаков? Ќе си ќутам и јас, кога ќе се решат да направат протест во ред, ако воопшто соберат храброст.
Ааааа ете видиш, луѓето што протестираат за вакви работи се деградирани како припадници на ВМРО, и уште многу други повредни зборови, од таквите како тебе, и така нашата дискриминаторна влада не ги става во предвид.
Плус, лесно беше да се носат автобуси платени од партии, благодарение на таа стратегија ВМРО 11 години беше на власт, а СДСМ со неа дојде на власт.
А вака како некој од Охрид или Битола на пример би дошол во Скопје, кој ќе ги извади од работа/им плати превоз?

V

viktora

Гостин
А што не го прашаш него?
Доби ли паторот мандат со прифатена ТИРАНСКА ПЛАТФОРМА, па беше одјебан у задња секунда?
Разлика некоја, а?
Батали Тиранска платформа.Законот за јазици и онака си помина.

Молим те збори ни за криминалот на паторот и фамилијата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Све е oвa мaслo нa Америкaнците кaкo сaкaш речи.Ги извaдијa прислушувaните рaзгoвoри преку нивниoт чoвек Верушевски зa дa ги клекнaт Вмрo нa кoленa,нaјдoa дaбетер будaлa oд Груевски штo зa влaст женaтa и керќaтa би си ги дaл и си гo спрoведувaaт плaнoт зa третa муслимaнскa држaвa вo Еврoпa пoсле Бoснa и Кoсoвo.Мене ме изненaди сaмo кoлку нaрoдoт oстaнa незaинтересирaн и инертен пo oвa прaшaње.Нaвистинa дa се чуди чoвек.Декa нештo ке сменевме тешкo,aмa зaр ништo не ни oстaнaлo oд прaдедoвците жичкa кoи нa живo ги сечеле нa пaрчињa зa oвaa шaкa земјa

V

viktora

Гостин
Знаеш колку ми е гајле за државава? Ич. Вакви политичари со такви гласачки овци го заслужуваат ова. Исто така не ми е гајле кој каков јазик зборува бидејќи како што кажав не ми е гајле за државава, може слободно да престане да постои. Ваков народ кој на форум јаде гомна не заслужува ништо, ене глеј ги 20 страни изнапишале за еден ден, сите тие да излезеа на протест и таму да го покажеа тој револт ќе беше подобро. Така било и порано така и сега, сите ќутат и на форум и фб најјаки, зошто па сега јас да сум поинаков? Ќе си ќутам и јас, кога ќе се решат да направат протест во ред, ако воопшто соберат храброст.
Ако не испаднеме на протест не заслужуваме држава.Ако испаднеме на протест паторот не излажал за сендвич.
Крајот не може да ви се најде.[DOUBLEPOST=1515743451][/DOUBLEPOST]
Све е oвa мaслo нa Америкaнците кaкo сaкaш речи.Ги извaдијa прислушувaните рaзгoвoри преку нивниoт чoвек Верушевски зa дa ги клекнaт Вмрo нa кoленa,нaјдoa дaбетер будaлa oд Груевски штo зa влaст женaтa и керќaтa би си ги дaл и си гo спрoведувaaт плaнoт зa третa муслимaнскa држaвa вo Еврoпa пoсле Бoснa и Кoсoвo.Мене ме изненaди сaмo кoлку нaрoдoт oстaнa незaинтересирaн и инертен пo oвa прaшaње.Нaвистинa дa се чуди чoвек.Декa нештo ке сменевме тешкo,aмa зaр ништo не ни oстaнaлo oд прaдедoвците жичкa кoи нa живo ги сечеле нa пaрчињa зa oвaa шaкa земјa
Истово го напишав пред една година.Го пуштија грујо да прави што сака го снимија и го уценуваа.Затоа никаде го нема а и Заеб убаво му објасни или повлечи се или тешко тебе.Ова не е само од ВМРО и од СДС.Тоа што се куртони и продадени души тоа е друга тема.Сега ми е јасно зошто во народните песни ни се опеани само за туѓина и за предавници.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Да а?

Изразил некој внатрепартиска критика за било што?

Се осмелил некој во СДСМ моментално да критикува куп работи, јасно и гласно на партиски состанок да каже лоши закони, договор безполезен, некадарност, тек пак корупција внатрепартиска така јавно да изустиш, сигурен сум дека добро знаеш како ќе заврши.

Побарал некој отворени листи поради горенаведеното, ама на партиски состанок тоа, не пу шуш-буш?

Тешко, тек пак 2008 во "монолитното" ДПМНЕ на грујче вакво нешто да се случеше, сургун цела фамилија на predafnikot :icon_lol:

Немаме политички партии, не се ни АД...мафија.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ако не испаднеме на протест не заслужуваме држава.Ако испаднеме на протест паторот не излажал за сендвич.
Крајот не може да ви се најде.
Ти видовит си бил, знаеш што ќе речам јас. А и ова "ви" ти доаѓа само од себе, остај тоа што јас на пример би излегол на протест, после тоа би викал дека паторот ме лажел. :pos:
Реков дека овој народ не е способен сам да се спротистави на нешто, таквите обиди завршувале со ќотек и казни, зошто би бил јас во моментов поинаков од сите вие кои пишувате на темава? Зошто да не ќутам и јас? Еве ти земи организирај протест јас ќе дојдам, ќути си не прај ништо и јас ќе ќутам.
Да а?

Изразил некој внатрепартиска критика за било што?

Се осмелил некој во СДСМ моментално да критикува куп работи, јасно и гласно на партиски состанок да каже лоши закони, договор безполезен, некадарност, тек пак корупција внатрепартиска така јавно да изустиш, сигурен сум дека добро знаеш како ќе заврши.

Побарал некој отворени листи поради горенаведеното, ама на партиски состанок тоа, не пу шуш-буш?

Тешко, тек пак 2008 во "монолитното" ДПМНЕ на грујче вакво нешто да се случеше, сургун цела фамилија на predafnikot :icon_lol:

Немаме политички партии, не се ни АД...мафија.
Истото го мислам, затоа и сакам побрзо да не поделат.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Па јас мислам дека немаш втора опција. Тоест имаш, Македонец или Македонец.
Тоест сакаш да ми наметнеш како фашиста што да сум. Многу грешно мислиш друже.
Треба да ти се заблагодарам за тоа што се откри.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Како викаше копилето Заеб?За се ќе има јавна дебата?Или јас сум грешка.
Imase, u svajcarija. Aj moze i ponekoj kurton ke se seti.[DOUBLEPOST=1515744551][/DOUBLEPOST]
Батали Тиранска платформа.Законот за јазици и онака си помина.

Молим те збори ни за криминалот на паторот и фамилијата.
Sea kopaat po snimkite da najdat neso ako ostanalo u rezerva, da go zamaskiraat smradot so korne u sobranie.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Истото го мислам, затоа и сакам побрзо да не поделат.
Хехе, парафразирано Оливерчето Трајковска во разговор со Мендух Тачи:
"Кое фајде и да се поделиме, кога и тој дел шо ќе остане, пак нема да биде ко што треба"

Од 2001 де факто функционираме како федерација, од вчера де јуре јазична федерација, уште еден успех.

Еден куп универзитети иаме, сите како пички ќутат со исклучок на строго партиски мегафони шо координирано креираат јавно мислење, кој не знае уште како догурал до таму, кој менталитет криминоген кој разочаран...и МАНУ, пензионерско друштво и тоа дисфункционално, јбга пластелин сме.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.450
Поени од реакции
30.962
Хехе, парафразирано Оливерчето Трајковска во разговор со Мендух Тачи:
"Кое фајде и да се поделиме, кога и тој дел шо ќе остане, пак нема да биде ко што треба"

Од 2001 де факто функционираме како федерација, од вчера де јуре јазична федерација, уште еден успех.

Еден куп универзитети иаме, сите како пички ќутат со исклучок на строго партиски мегафони по координирано креираат јавни мислење, кој не знае уште како дигитален до таму, кој менталитет криминоген кој разочаран...и МАНУ, пензионерско друштво и тоа дисфункционално, јбга пластелин сме.
Не треба да се поделиме. Треба да не постоиме.
Кога се прави нова куќа место старата, треба старата да се разнесе до темел.
Си плачеме за еден Ким Јонг Ун, ама ретко кој го сфаќа тоа.
Македонија ќе заврши како уште еден практичен доказ дека демократијата како систем НЕ ФУНКЦИОНИРА.
Абсолутно ништо не функционира во оваа паразитска демократска држава.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.259
Дај бе го отековте за законот за јазици. Си гласаше мнозинството од граѓаните при здрава свест и совест што значи дека мнозинството немаат никаков проблем со тоа. Па како гласаа на локални , како од тоа животот да ни зависи ако не се донеси тој закон. СДСМ сега засега строго си се држи до предизборните ветувања, барем за поголемиот дел што морам да признам вака искрено и пријатно ме изненади.
Туку остајте тоа да не знае некој шо бидна со законот за пушење? Не дека не се пуши по кафичи и кафани како во старите добри времиња ама црно на бело се бара.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Не треба да се поделиме. Треба да не постоиме.
Кога се прави нова куќа место старата, треба старата да се разнесе до темел.
Си плачеме за еден Ким Јонг Ун, ама ретко кој го сфаќа тоа.
Македонија ќе заврши како уште еден практичен доказ дека демократијата како систем НЕ ФУНКЦИОНИРА.
Абсолутно ништо не функционира во оваа паразитска демократска држава.
Ок, си живеел Северна Кореја?

Претпоставувам не, помини минимум десет години континуирано таму, врати се тука и повтори го истото тврдење, ќе се согласам со тебе.

:icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.259
pa da se prebroime
zarni
alma
wicked
sheperd
wooo
let
beric
ako nekoj izostaviv, slobodno dopolnete
da nema zabuni, ova e lista na nezavisni i slobodoumni
Па ги изостави поголем дел од модераторите, незнам зошто :cautious:
А и мојот најомилен callejón de la muerte, тој им е како да речам недостижна величина на сите овие.

V

viktora

Гостин
Ги апсат како кучиња.

Приведен уште еден од групата на Нинџа - осомничен за „крвавиот четврток“

Сигурен сум дека заеб знаел за упадот во Собрание.Се добро испланирано за да може после тоа слободно да апси и да се влее страв во населението за да може странската агенда на раат да ја спроведе без да се плаши дали народот ќе испадне на протест или од евентуални немири.Тешко да се најде некој нормален да му се спротивстави без да размисли два пати дали ќе биде осуден за тероризам или не.

Си ебале мајката.Тој е тој план што со години се коваше за да исчезнеме како нација и држава и запад да реши едно крупно прашање на Балканот.Притоа да ги задоволи барањата на ЕУ членките Грција и Бугарија и ветеното на шошонските терористи за голема Албанија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom