Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
Запад си е запад. Не сум јас крив шо Албанија ни е нас запад.
Море, Бугарија за Охрид 4 војни водела, напрај напор дијагоналата да помини малце погоре, и ете ти ЕУ.

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Pa Amerikancite go donesoa Zajko na vlast,se iznamacia imet potroseno milioni za toa,

Da be samo za 10 godini ke ja nemame drzavava, a tebe na koja fotejlja te sednaa kolku lapas sega, se gleda of daleku
epa sega 20 godini ja imavte drzavata plus 10 eve 30 god, nie ke ja imame za drugite 20 pa pak ke vi ja vratime :D ... za jazik se raboti - nikoj jazik ne treba da e zakana za nikoj ama ...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
epa sega 20 godini ja imavte drzavata plus 10 eve 30 god, nie ke ja imame za drugite 20 pa pak ke vi ja vratime :D ... za jazik se raboti - nikoj jazik ne treba da e zakana za nikoj ama ...
Па заш ви сметаше да учите и да се образовате на Македонски ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.491
Поени од реакции
24.255
Море, Бугарија за Охрид 4 војни водела, напрај напор дијагоналата да помини малце погоре, и ете ти ЕУ.
Да е до мене јас таа дијагоналата наместо север југ би ја повлекол исток запад. Абе шубај планој си имаше Милошевиќ со грците на времето во деведесеттите и на она тркалото Глигоров кај му текна кај се сневиде ни распореди мировни сили на граница и го еба муабетот. Досега незнам за вас ама ние тука сигурно ќе бевме во ЕУ.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Денес очигледно ми е баксуз ден, закон за јазици, нови закони против загадување и врвот што ме растревожи највеќе - Дарио пак ќе го слушам:cenzura:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.423
pa ne e deka treba da mi smeta, polesno e da se obrazovas na majcin jazik, a zosto da ne mozam da se obrazuvam na majcin jazik ? tebe sto ti smeta toa ??
Имаш образовни институции во државава кои ти дозволуваат да се образоваш на свој мајчин јазик. Меѓутоа, ако е само јазик еве во интерес на соживот, зошто не се откажевте од гетоизација и јазик, и да бидеме како нормална Балканска држава (ЕУ НАТО држава за пример), на пример Албанија(Грција и Бугарија), каде образованието е само на еден јазик. А не затуцана мултукулти држава, каде што секој нешто бара.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
masala kolku stereotipi i mrznja vo samo 2 strani... ne si gubite nisto so zakonot aj ne se derete mnogu...
Не е бaш тaкa.
Не е бaш тaкa.И нa сестрa ти дa и се кaчиме сите пo еднaш не е зaкaнa,aмa немa убaвo дa ти биде тaкa?Ништo не губиш ти фaктички

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
pa ne e deka treba da mi smeta, polesno e da se obrazovas na majcin jazik, a zosto da ne mozam da se obrazuvam na majcin jazik ? tebe sto ti smeta toa ??
на мајчин јазик можеш да се образуваш од 1997 со законот за високо образование на албански јазик
се подобри состојбата од тогаш до денес? колку високообразовни установи има на албански јазик?

V

viktora

Гостин
Ај и ти не мафтај тука.И пред законов и пред рамковниот си учевте на мајчин јазик.Си знаеме што ви е финтата.Чувај си ги приказните за друга тема.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom