Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пли

Плинот е околу 800-900 евра и ќе троши и бензин и плин истовремено
Такви се тие новите мотори[DOUBLEPOST=1515595374][/DOUBLEPOST]
Монрое имаш со 2 или 3 год. Гаранција
Сервис амстронг

Прегледај го приврзокот 183421

Монро се најскапи амортизери..Пример некоја друга марка на амортизери кошта 2500 денара,Монро кошта 4500 денара..Има голема разлика во цена..
Тоа е исто како да те праша некој,абе што кола да купам,и ти секако ќе му речеш Мерцедес..А дали има пари или нема,тоа е друго..

Монро се најскапи амортизери..Пример некоја друга марка на амортизери кошта 2500 денара,Монро кошта 4500 денара..Има голема разлика во цена..
Тоа е исто како да те праша некој,абе што кола да купам,и ти секако ќе му речеш Мерцедес..А дали има пари или нема,тоа е друго..
Monroe со 2 год гаранција 2000 ден беа задни за бмв е46, со 3 години monroe reflex беа 2500
така да нема голема разлика со другиве марки
јас ставив од 2500 задни, предни веќе имаше сменето

Смее да се пере мотор ама само со топла вода..И од кога ќе се испере обавезно со воздух да се исуши.
Има кај нас перална што нуди ваква услуга?

Има кај нас перална што нуди ваква услуга?

Па би требало да има..Сите подобри перални мора да перат и на топла вода..
Се прска со Арис,се чека да упие тоа 10-15 мин и се почнува..
Имаше кај нас еден преварант,првите 2-3 мин мава со топла,после врти на ладна вода :) ама куртули,еден со Бемве ќе го тепаше за малку..:pos:
И ако е топло времето или ако има сонце,се остава и на сонце,а ако нема треба со воздух да се исуши,знаеш тоа за пумпање гуми..

Audi A3 2.0 FSI 150 коња бензин 2004 или Мазда 6 2.0 DTI дизел 140кс 2006?
na fsi malce potesko do plin ali ako se montira ke ti trosi i benzin i plin. kaj mazdata ima problem so dpf filterot i dosta ima kvarovi na maf senzor. eden komsija moj ja zede i se zali eve vejke 4 meseci i eden prijatel na tatkomi zede mazda bea skrebatno i mu zatna dpf 400 evra mu pobaraja za nov vo grcia. benzinecot e mnogu polesen za odrzuvanje i e dosta posnazen.

@Black Hok
Seat Leon 1.9 TDI (105 hp) од 2006та VS Alfa Romeo 159 1.9 (дизел) VS Peugeot 407 (било кој дизел) ??
Или предлог за половен автомобил, до околу 5.000 евра (максимум 5 ипол)?

@Black Hok
Seat Leon 1.9 TDI (105 hp) од 2006та VS Alfa Romeo 159 1.9 (дизел) VS Peugeot 407 (било кој дизел) ??
Ај ѕирни ги и Toyota Corolla, Toyota Avensis, Honda Acord, Honda Civik (седан верзијата ако ти треба поголема), Mitsubishi Lancer, поскапи се јапонците за одржување, но се и издржливи, ако најдеш некоја со помала километража рачунај дека ќе имаш топ возило.
Имам видено Тојота Карина 1997 година на која прв пат и направија ремонт на 1 милион и 80 0000 километри, на мој роднина беше такси ја возеше и тоа од 190 000 ја купи тој од Германија и веднаш и стави плин.
Друго исплатливо Seat Cordoba, Skoda Octavia, Seat Altea, Skoda Fabia (понародска кола, а издржлива, рачунај до таа сума 2010 ќе најдеш од овие), Renault Megane (поефтини се, ќе најдеш 2010та до 5000 евра, приоритет гледај бензин, јас возам рено од 2001 дизел 1.9дци и засега сум задоволен, мала потрошувачка имаш, али се потешки кога ќе решиш ти да ја продаваш).
До која големина бараш кола, те гледам бараш полуксузни, али секогаш оди на логика дека таа луксузната во фабрика била над 20 000 евра и дека си бара повеќе пари за одржување.

na fsi malce potesko do plin ali ako se montira ke ti trosi i benzin i plin. kaj mazdata ima problem so dpf filterot i dosta ima kvarovi na maf senzor. eden komsija moj ja zede i se zali eve vejke 4 meseci i eden prijatel na tatkomi zede mazda bea skrebatno i mu zatna dpf 400 evra mu pobaraja za nov vo grcia. benzinecot e mnogu polesen za odrzuvanje i e dosta posnazen.

За јапонското возило баш не се согласувам со твоето мислење. Маздите се едни од подобрите за разлика од германскиве, ја имам Мазда 626 93 год 77кв 103кс како трактор е, лимарија бескрекорна корозија нема, на мајстор само за потрошни матријали и лани моторот го сменив оти не му турив масло. То на пријателите твој, сигурно од претходно била таква или не возена. Ја сакам бензин ама неможам да најдам Мазда на бензин 2006+ год, видов Аудиов ама некако дизајнот не ми се бендисува, А4 и + не сакам, изгледа че се свртам кон Маздава. ФАла на одговорот!

За јапонското возило баш не се согласувам со твоето мислење. Маздите се едни од подобрите за разлика од германскиве, ја имам Мазда 626 93 год 77кв 103кс како трактор е, лимарија бескрекорна корозија нема, на мајстор само за потрошни матријали и лани моторот го сменив оти не му турив масло. То на пријателите твој, сигурно од претходно била таква или не возена. Ја сакам бензин ама неможам да најдам Мазда на бензин 2006+ год, видов Аудиов ама некако дизајнот не ми се бендисува, А4 и + не сакам, изгледа че се свртам кон Маздава. ФАла на одговорот!
na komsijava uvezena e mazdata ama kako e odrzavana neznam bass :D mislam deka imase so 1.3 motor benzinec ako ne se lazam[DOUBLEPOST=1515670837][/DOUBLEPOST]
@Black Hok
seat ibiza cupra 2007 1.9tdi 160ks. 4300,seat leon 1.9 tdi 2005 130ks 3900. opel astra h 1.9cdti 150ks. 2007 4000.
passat b5.5 1.9tdi 130 ks 2004 4300. seat altea 1.9 tdi 105ks 2005 4400. bmw 320d 2003. 3800
skoda octavia2 2.0 tdi 110ks 2005 5000evra. ovie ti se najdobri vozila za taja suma na pari i znajs deka vozis kola bez da imas golemi trosoci posebno seatot :)

Последно уредено:
Пред некое време имаше некој тука ставено линк од продавница што имаше скоро се за автомобили, конретно ми треба за некои пластики што ми ги украдоа и ретровизор, ако добро се сеќавам продавницата беше во Маџари или така нешто, ама не можам да го најдам линкот, ако на некој ви текне ве молам пишете го ми треба нешто да земам.

@Black Hok

Па зар можеш во изглед,мотор и јачина Алфата па и тоа мојот омилен модел 159-ка 1.9 120 КС да ја споредиш со овие модели што си ги навел..
И Пежото и Сеатот за Алфата се гола вода..Тоа ќе ти кажам..
Моторот е саат,1.9 JTD 120 КС,фазла не ти треба..Алфа имаш и со 2.4 5 клипа редни..Но оди на 1.9..
Нема да згрешиш,ликот на Алфата е фантазија,јас собирам пари за таква Алфа..
Каков Сеат,какво Пежо..[DOUBLEPOST=1515678895][/DOUBLEPOST]

За таа Мазда 6 што правите муабет,знаеш ли колку кошта сет ламела,корпа и друклагер..
52.000 денара и тоа со 300 ургенции,па попусти,па рати итн итн...И тоа на Сакс мислам дека беше,што има и поскапи и од него..Пази,без замаец,само сетот..
За да се извади менувачот,треба цела предница да се вади,од тркала,до спони,стабилизатори,и бинго,се вади и предниот трап..
Ако е со сменет сет,може да се земе,а откажуваат,не се квалитетни во тој поглед..[DOUBLEPOST=1515679198][/DOUBLEPOST]
Ај ѕирни ги и Toyota Corolla, Toyota Avensis, Honda Acord, Honda Civik (седан верзијата ако ти треба поголема), Mitsubishi Lancer, поскапи се јапонците за одржување, но се и издржливи, ако најдеш некоја со помала километража рачунај дека ќе имаш топ возило.
Имам видено Тојота Карина 1997 година на која прв пат и направија ремонт на 1 милион и 80 0000 километри, на мој роднина беше такси ја возеше и тоа од 190 000 ја купи тој од Германија и веднаш и стави плин.
Друго исплатливо Seat Cordoba, Skoda Octavia, Seat Altea, Skoda Fabia (понародска кола, а издржлива, рачунај до таа сума 2010 ќе најдеш од овие), Renault Megane (поефтини се, ќе најдеш 2010та до 5000 евра, приоритет гледај бензин, јас возам рено од 2001 дизел 1.9дци и засега сум задоволен, мала потрошувачка имаш, али се потешки кога ќе решиш ти да ја продаваш).
До која големина бараш кола, те гледам бараш полуксузни, али секогаш оди на логика дека таа луксузната во фабрика била над 20 000 евра и дека си бара повеќе пари за одржување.

За Тојота се согласувам и Акордот..
Ходна дизел мотор мислам дека нема,туку е позајмен дали од Рено-Пежо или од друга компанија..
Другото што си навел,Сеат,Шкода се е огромна 0 во поглед на дизајн,опрема,издржливост на мотор на Алфата..
Ти возиш Скеник,тоа моноволумец,он бара стрикно кола..[DOUBLEPOST=1515679293][/DOUBLEPOST]
Пред некое време имаше некој тука ставено линк од продавница што имаше скоро се за автомобили, конретно ми треба за некои пластики што ми ги украдоа и ретровизор, ако добро се сеќавам продавницата беше во Маџари или така нешто, ама не можам да го најдам линкот, ако на некој ви текне ве молам пишете го ми треба нешто да земам.

Да не мислиш на Еуро07 во Визбегово?Таму има се..

Последно уредено:
@Black Hok еми другар шо возило да земам, а. Германско не сакам. Си реков од јапонскиве да го подновам, Мазда 6 2006 ми кажуваат арни се, ти ми викаш не чини. И ај кажими ти мене шо возило треба да купам со таков голем квалитет, ја сакам Мазда 6 оти мислам дека јапонските се квалитетни а и имам дома Мазда 626 93 година бензин 1.8 невиден трактор е само лани моторот шо го менав оти не му турив масло и поторшни матријали.

@Black Hok еми другар шо возило да земам, а. Германско не сакам. Си реков од јапонскиве да го подновам, Мазда 6 2006 ми кажуваат арни се, ти ми викаш не чини. И ај кажими ти мене шо возило треба да купам со таков голем квалитет, ја сакам Мазда 6 оти мислам дека јапонските се квалитетни а и имам дома Мазда 626 93 година бензин 1.8 невиден трактор е само лани моторот шо го менав оти не му турив масло и поторшни матријали.

На тоа прашање никој неможе да ти одговори..Јас сум љубител на Италијански возила,ти не си..Некој сака Шпански,некој Турски..
Секој различно,јас ти го споделив моето искуство,оти работев во автосервис како механичар..Знам дека е скапа за одржување..52.000 денара кошташе сетот,и тоа одвај го најдовме,колата на дигалка беше 4-5 дена,работа еден куп..
И еден мој комшија имаше таква Мазда,ја па продаде во Св.Николе,една љиљакова,имаше огромен проблем со горивото,де не пали,де чади,де не влече..Шасиски беше бааѓи дефектна..
Не велам дека не чинат,само да ја најдеш од твој човек,што барем основното одржување и го обезбедил..
Секоја кола си е по себе историја..

На тоа прашање никој неможе да ти одговори..Јас сум љубител на Италијански возила,ти не си..Некој сака Шпански,некој Турски..
Секој различно,јас ти го споделив моето искуство,оти работев во автосервис како механичар..Знам дека е скапа за одржување..52.000 денара кошташе сетот,и тоа одвај го најдовме,колата на дигалка беше 4-5 дена,работа еден куп..
И еден мој комшија имаше таква Мазда,ја па продаде во Св.Николе,една љиљакова,имаше огромен проблем со горивото,де не пали,де чади,де не влече..Шасиски беше бааѓи дефектна..
Не велам дека не чинат,само да ја најдеш од твој човек,што барем основното одржување и го обезбедил..
Секоја кола си е по себе историја..

Уште нешто да те потпрашам глем се разбираш. А ова Алфиве 159 јтд бензин тие шо машини се глем Фијат групација ги прај а читав на Германски форум/сајт дека најчурук возила Фијат, Алфава како стој со квалитет, сервис, корозија, одржување, има делој скапи не скапи. Ја лично обожавав јапонско а имам еден комшија исто Алфа има 156 ја одржува како нова е ама го немам прашано подетално. Од Алфиве шое поарно бензин или дизел?

Уште нешто да те потпрашам глем се разбираш. А ова Алфиве 159 јтд тие шо машини се глем Фијат групација ги прај а читав на Германски форум/сајт дека најчурук возила Фијат, Алфава како стој со квалитет, сервис, корозија, одржување, има делој скапи не скапи. Ја лично обожавав јапонско а имам еден комшија исто Алфа има 156 ја одржува како нова е ама го немам прашано подетално.

Не се најчурук ..Јас имам Фиат, 1.9 ТД100 од 1997-ма,за 7 години,потрошив околу 1000 евра по него за ДЕФЕКТИ зборувам,не за потрошен материјал..Тоа математички излегува дека годишно по него за ДЕФЕКТИ сум давал по 142 евра..Искрено не ме боли кур,бидејќи и не е некоја голема пара..
Моторот е ТОП,JTD е еден од подобрите мотори,тој 1.3 MultiJet се вградува и во Опел,Сузуки и уште некој марка..Машината е авион,осетливи се на предница,бидејќи е пософистицирана од другите коли,ама и поскапа за одржување..Корозија нема,види го мојот Фиат,21 година е стар,нема ни еден грам корозија на него..Мерцедеси од по 2004-2005-та цели се скапани на полумесеците,а кај мене нема..
Да не се сфатиме погрешно,за тие пари,да сум на твое место,би зел или Алфа 159-ка,може некое Гранде Пунто,вујкоми нашол од Италија 2005-та 1.3 мотор,на ланче,за 800 евра,ама со две врати,тие се многу многу погодени возила,на Фиат Добло го возев,потрошувачка спрема борд компјутер 4.5 литра со клима и 95-100 km/h или па некој Мерцедес би барал..Друго не ни погледнувам..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom