Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе стар на 27 години? Тие се најзрелите години за еден модерен спортист, од 26-27 до кај 31-32. Во тие години спортистот го доживува врвот на својата кариера така да не гледам ништо лошо во тоа Реал да фрли брдо пари за Азар.
Зошто Реал би го купувал Азар, кога го има Иско? Ист тип на играчи се. Автоматски Асенсио и Иско идат у втор план. Најлогичен трансфер би бил Алексис, може да игра 9 ка, под услов телето да се изгуби.

Како лесно си пишиш како да се знајш што се случува од зад сцената.....
Значи ти си зад сцената на Ливерпул, Челзи, Арсенал и Манчестер чим знаеш кој колку може да потроши.

Џони Хенри
Џони Еменало
Џони Газидис
Џони Вудвард
Џони Бегиристан
Џони Аусилио
Џони Сабатини
Џони Бранка
Џони Браида
Џони Галијани
Џони Таре
Џони Панчев
Џони Моџи

Значи ти си зад сцената на Ливерпул, Челзи, Арсенал и Манчестер чим знаеш кој колку може да потроши.

Џони Хенри
Џони Еменало
Џони Газидис
Џони Вудвард
Џони Бегиристан
Џони Аусилио
Џони Сабатини
Џони Бранка
Џони Браида
Џони Галијани
Џони Таре
Џони Панчев
Џони Моџи

Јас не коментирам што се случува зад сцената..Ели Њињо коментираше како Перез и Зидан да му се чичковци и секој ден си прај муабети со нив[DOUBLEPOST=1515415022][/DOUBLEPOST]
Глеј го Џони, вика си пишуваш ко да знаеш се што се случува, а од друга страна он истото го прави :D

Јас кажав дека секоја компанија си има пресметан ризик на секој разход...и Челзи има пари да фршнат 200 милиони секое лето ама не го прават тоа..се имаш запрашано зошто?..ете нивни фан си нон стоп напнуваш за net-spending ама сега се правиш на три и пол и демек не разбираш што пишам....па и уште ни се инаетеше на цел форум дека Челзи ако имале можност ќе го купат Кејн.

Јас не коментирам што се случува зад сцената..Ели Њињо коментираше како Перез и Зидан да му се чичковци и секој ден си прај муабети со нив[DOUBLEPOST=1515415022][/DOUBLEPOST]

Јас кажав дека секоја компанија си има пресметан ризик на секој разход...и Челзи има пари да фршнат 200 милиони секое лето ама не го прават тоа..се имаш запрашано зошто?..ете нивни фан си нон стоп напнуваш за net-spending ама сега се правиш на три и пол и демек не разбираш што пишам....па и уште ни се инаетеше на цел форум дека Челзи ако имале можност ќе го купат Кејн.
Пресметан ризик де. Не е никаков ризик да дадеш 150 за Кејн.

Зошто Реал би го купувал Азар, кога го има Иско? Ист тип на играчи се. Автоматски Асенсио и Иско идат у втор план. Најлогичен трансфер би бил Алексис, може да игра 9 ка, под услов телето да се изгуби.
Не навлегувам во тоа дали им треба или не, потенцирав само дека ако сака Реал може да го купи Азар и дека нема да биде залудна инвестиција затоа што се наоѓа во неговите најдобри години. 27 години се врвот за еден спортист и секој тим би посакал да купи играч на таа возраст. Кога навлегува во 30ката тогаш може да се размислува за старост и за опаѓање форма и слично.

Пресметан ризик де. Не е никаков ризик да дадеш 150 за Кејн.

Мислењето не ти е еквивалентно со политиките на твојот омилен клуб.. години наназад Челзи не троши пари на големо и секој трансфер односно потрошена пара му е планирана....Челзи од оваа перспектива можи да испрати понуда за Кејн доколку го продај Хазард за слична цена...далеку се од Сити и Јунајтед на финансиски план.

Не ме заебавај сеа брат.

Како не коментираш што се случува зад сцената кога сам коментираш дека клубовите решиле (зад сцената, никој јавно не искочил да каже: Не ни се фрла толку пари на тој играч) да не трошат пари за одреден играч?

Плус едно се шпекулации од медиуми, друго се анализи од луѓе кои цел живот тоа им е работа. Не ти пишувам нешто што е рандом напишано, туку ти го двојам тоа што е најверојатно дека се десило, од новинари кои ретко грешеле. Ова за Реал е па ептен лесно да се увиди, до толку што и самите не го негираат...

Кутињо најдобра 10-ка у фудбал :icon_lol: Пеџа бе !

Кутињо да бил најдобра 10-ка у фудбал а не е ни топ 3 играч у Ливерпул, тимот ваш требаше да биде господар на универзумот :)

Каков грабеж им удрија на Барселона то чудо едно, секоја чест. Само паметно да ги инвестира тие паре Ливерпул, еве пример за 150 милиони може да ги купат Андре Силва, Никола Калиниќ, Лукас Биља и Рикардо Родригез, и тимот спремен.

Сеа озбилно, незнам ни ја зашто толкава фама се дига за оној Лемар не ми е ништо посебно, ама за Мареж да кажете дека е слаб играч греота е, или да се паметни да го лапнат Озил пред Манчестер.
Даваш 40 милиони преку сила за играч што е 3 пута подобар од играч што си го продал 160 милиона, топ бизнис.

Или фрли му ги у фаца свите 160 милиони на Евреинот за Ериксен, па можда би имале топ 5 10-ка у фудбалот, многу појака од најдобрата 10-ка :icon_lol:

Доста бе со тие лажни деветки, 2 напаѓача треба да се земат, Роки и Бенз у аут а стаклениот може да се проба уште една сезона.

Јас не коментирам што се случува зад сцената..Ели Њињо коментираше како Перез и Зидан да му се чичковци и секој ден си прај муабети со нив

Бреј и женско го напраи :pos:

Кутињо најдобра 10-ка у фудбал :icon_lol: Пеџа бе !

Кутињо да бил најдобра 10-ка у фудбал а не е ни топ 3 играч у Ливерпул, тимот ваш требаше да биде господар на универзумот :)

Каков грабеж им удрија на Барселона то чудо едно, секоја чест. Само паметно да ги инвестира тие паре Ливерпул, еве пример за 150 милиони може да ги купат Андре Силва, Никола Калиниќ, Лукас Биља и Рикардо Родригез, и тимот спремен.

Сеа озбилно, незнам ни ја зашто толкава фама се дига за оној Лемар не ми е ништо посебно, ама за Мареж да кажете дека е слаб играч греота е, или да се паметни да го лапнат Озил пред Манчестер.
Даваш 40 милиони преку сила за играч што е 3 пута подобар од играч што си го продал 160 милиона, топ бизнис.

Или фрли му ги у фаца свите 160 милиони на Евреинот за Ериксен, па можда би имале топ 5 10-ка у фудбалот, многу појака од најдобрата 10-ка :icon_lol:
Кутињо сезонава ако останеше ќе одеше преку 20 гола и двоцифрен број асистенции
Бујрум наведи сегашни и поранешни играчи со таков скор кога веќе и статистики ве интересираат. Само некој кој не го гледал Кутињо ќе му го оспорува квалитетот. Ериксен и Озил биле многу поквалитетни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom