Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
roma pominue niz slicna kriza ko i onaa sto ja zafati inter, site igraci potonaa a trenerov ne moze da uspee da gi vrati u zivot
nego eden gospodin od lozha ama mu se kurcese na naingolan, fatija kameri na kraj, so prst zakani nekoi mu pustase talijanski, ovoj so navednata glava si otide.

Ocekuev ova so naingolan da im ja raznisa harmonijata inace ali denes atalanta u prvo im ebaa mater, kaj dadoa 2 gola, uste tolku minimum imaa prilika da dadat, sekoe pominuvanje na centar im bese prilika za gol, strasno loso izgledaa roma, neprepoznatlivo, a naredno kolo posle odmorov so inter igraat, ili ednite ili drugite ke si ja prodlabocat krizata posle toj natprevar, i nereseno duri mislam deka ne im odgovara na dvata tima :)

Рома :popce:

Какошто тргнало Лацио сигурно ќе фати место во ЛШ, а Интер и Рома ќе се тепаат за 4то место
После секое коло различни предвидувања се прават на темава, кој ќе фати место во ЛШ а кој ќе извиси.

До пола сезона сме, кој знае каков тек ќе добие првенството, можеби ни Наполи нема да фати место во ЛШ.

Рома :popce:

Какошто тргнало Лацио сигурно ќе фати место во ЛШ, а Интер и Рома ќе се тепаат за 4то место

Во моментов така изгледа според формата, ама има уште пола сезона да се игра до крај. Допрва доаѓа згуснатиот распоред. Интер не игра во Европа, Рома игра ЛШ, ама не верувам подалеку од четвртфинале да отиде. Лацио од друга страна има за играње Европа Лига, каде е меѓу топ 5 фаворитите, а има и една нокаут рунда повеќе за играње отколку ЛШ. Покрај тоа, тука се уште 2 или 3 утакмици во купот. Не им помага на Лацио и Рома тоа што имаат по една одложена утакмица што ќе треба да се одигра месецов.

Лацио до сега успешно ротираше играчи против селските екипи во групи од Европа Лига, ама допрво ќе доаѓаат потешките утакмици таму. Мора да се земат сега во јануари уште играчи за да се покријат некои позиции. Касерес ќе доаѓа скоро сигурно, што е одлично бидејќи сезонава не се на очекуваното ниво Бастос и Валас. Мора да се земе и играч од средината бидејќи Ди Џенаро испадна најголемо дрво (а не знам ни кој очекуваше нешто од тој играч) и нема замена за во средина. Се шпекулира дека може Бадељ да дојде. И обавезно и еден напаѓач бидејќи според ова до сега што може да се види, Каиседо е малце склон кон повреди.

Е тоа е Јувентус, Ѓубрентус, Умрентус, Пичкентус, ем фаул беше над Паволети, ем овие гомнава не ја избација топката у аут пошо Паволети лежеше на теренот. Абе нема нешто поодвратно од гомнава, нема еј.

Види нејќе ни ВАР да прегледа за пенал ццццццц

Бреј ѓубриња смрдени, да ти ебам сфе судиско да ти ебам, земи таму гледај у тоа екраните да не ти ебам тоа темето прокељаво...

Имаш ли бе помошници бе? Глеа ли некој таму??

Дај бе повампирете се Каљари сфе да ви ебам и на вас.

хахахахахаа каква трагикомедија е ова мајкооооооооооо :pos:

Зошто да ја избаци? ЗОшто од Каљари не ја исфрлија одма штом беше удрен? Или они да играат, а овие да не? Голот е педерски, и требаше да иде топка у аут, ама кој .!. бе.

п.с. Можеше да го поништи голот, 15 мин отпосле како со Аталанта, а можеше и пенал да им даде.

За Наполи рака немаше пред 1-2 кола, така да ни ова не е пенал. Двете екипи се борат за 1 место.
Има слика за ова неколку страни наназад.

Види какво глупо размислување, не било пенал ова сега пошо се бореле за прво место...

ОК

ОККККККККККККК

Ајде нека земат рагби или ватерполо да играат Киелини носот скапан и Бенатија пропаднатиот у 16-тник и нишо нека не се суди.

Дај бе прекинете со ретардираните оправдувања, прво она на Икарди во Торино, па сега и ова... Срамота е цел свет гледа.

Види какво глупо размислување, не било пенал ова сега пошо се бореле за прво место...

ОК

ОККККККККККККК

Ајде нека земат рагби или ватерполо да играат Киелини носот скапан и Бенатија пропаднатиот у 16-тник и нишо нека не се суди.

Никаде не беше ДЕКА НЕ Е. Е. ПЕНАЛ Е.

Работата е следна, чим тоа не беше рака, зошто ова да биде? А?

И читајте се, не само тоа што ви одговара, 2-3 зборчиња.

Никаде не беше ДЕКА НЕ Е. Е. ПЕНАЛ Е.

Работата е следна, чим тоа не беше рака, зошто ова да биде? А?

Ало, посебни утакмици се тоа, таму игра Наполи со некој тим а тука Каљари гине 70 минути и некој не треба да суди очигледен пенал и сосема заслужени 1-1 само ради тоа шо пред неколку кола некој друг не досуди пенал контра Наполи?

Чоече абе како да ти кажам а да не те навредам бе, Сладоледџија ти ли си бе?

Дај бе прекинете со ретардираните оправдувања, прво она на Икарди во Торино, па сега и ова... Срамота е цел свет гледа.

И Мертенс играше со рака па не видов некој да пише за тоа.

Ало, посебни утакмици се тоа, таму игра Наполи со некој тим а тука Каљари гине 70 минути и некој не треба да суди очигледен пенал и сосема заслужени 1-1 само ради тоа шо пред неколку кола некој друг не досуди пенал контра Наполи?

Чоече абе како да ти кажам а да не те навредам бе, Сладоледџија ти ли си бе?

Тука е проблемот. Дали се пиша нешто за тоа? Или било па поминало. Не видел судијата. Сеа тука, се десило и за муда ќе се обесите.
Нека му ја мислат они таму што праат и како праат.

Тој таму имал такво убедување, овој тука вакво. Двајцата го поебаа вар. тоа е тоа.

п.с. Тие против Наполи не гинеа цел натпревар? Не мора одговор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom