Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Или пoдизaчи(шoљици) нa вентили или сaмите вентили,евентуaлнo aкo е нa лaнче мoтoрoт местo нa ребрaст мoжнo е дa трoпa сaмoтo лaнче.Пoстoјaнo се слушa звукoт,кoгa е лaден или нa зaгреaн мoтoр?И тoa дa не ти спoмнaв,мoжнo е и некoј зaтегaч дa вaди тaкoв звук.
Zvukot tropa redovno na nizok obrtaj pod mala koga e. Edinstveno ne tropa na prvo palejne okolu 40-50 sekundi i zapocnuva. Znaci sekako e mesto kade pominuva maslo

Zvukot tropa redovno na nizok obrtaj pod mala koga e. Edinstveno ne tropa na prvo palejne okolu 40-50 sekundi i zapocnuva. Znaci sekako e mesto kade pominuva maslo
Прoбaј кoгa ке гo менувaш мaслoтo дa стaвиш другo,јaс нa oпел aстрa стaвив еднaш реткo мaслo 5-30 и oд тoгaш прoтрoпa нештo и тaкa 100к јa извoзев сo трoпкaње.Истo тaкa минутa две кoгa ке јa зaпaлев не се слушaше декa рaбoти пoсле пoчнувaше звукoт aмa не е никaкoв прoблем.[DOUBLEPOST=1514893684][/DOUBLEPOST]
Е точно. 2.0 од таа година само бензинци.

Другар неколку пати репарираше дизни и бош пумпа на 2.0 дизел. Затоа и се малце поскапички 1.9
Нa бензинците пaк тие сo дизните имaaт прoблем,честo се зaпушувaле пoгoтoвo нa тие фси штo се,пa и зa нa плин се ептен прoблемaтични aкo се oдлучиш дa мoнтирaш.Тaкa ми рекoa у Плимoнт декa мoже дa се мoнтирa aмa немa гaрaнцијa зaштo дизните се зaпушувaле без oглед дaли е нa плин или бензин.

Размислувам за Мazda 6 2004-6 или Honda Accord 2004-5. Е сега некој шо има искуство со овие јапонскиве коли, дали ги има делојте овде во Македонија дали се скапи, шо коли се овие Хондиве. Ја имам Мазда 626 93 година, како којн е, сега сакам малце погоре да одам на Мазда 6 ама гледам по огласиве Хондиве со појче којнски сили аи ги има појче бензин а Маздиве појчето дизел.

Imam golf 3 obicen dizel. Koga e poladno tesko pali, Mora da dadam malku turaza za da ne gasni. I taka mnugu tresi I po malku trokira nekoja minuta, zavisno kolku e ladno vremeto. I mnogu cadi bel cad za to a vreme.

Malku da zagree si pali I so raboti super. Greacite se ispravni...

Дали имаш како саух во кабината или е автоматски? Едни голфови имаа рачен саух.

Нема саух, сигурно е автоматски...
Епа може и тој да е дефект. Тој саух освен што ги крева обртаите малку, го поместува и палењето малку накај порано за да работи помирно моторот без чадење кога е ладен.

Епа може и тој да е дефект. Тој саух освен што ги крева обртаите малку, го поместува и палењето малку накај порано за да работи помирно моторот без чадење кога е ладен.
Може да направам некој пробмем доколку ја возам вака некое време? Кога давам туража кога ке запалам дури и некогаш испушта звук како да свири нешто...

Дали може да прави проблем и некоја дизна?

Може да направам некој пробмем доколку ја возам вака некое време? Кога давам туража кога ке запалам дури и некогаш испушта звук како да свири нешто...

Дали може да прави проблем и некоја дизна?

Ti ke I bides sauh..
Pred da ja palis koga e ladna, milimetar so nogata na gasta ke zadrzis..Valjda imas oset,ja dopiras gasta do kaj 1200-1300 obrtai i ja palis koga ke ja zapalis zadrzi ja taka 30-40 sekundi I otpusti ja gasta..
Bi trebalo da se resi problemot.
Probaj I kazi so si napravil.

Барам дистанцери за мерцедес 5x112 20-25мм, знае некој кај ги прават или каде можам да купам ?

Знае ли некој каде можам да најдам Рлајн браници за Пассат б6?

Какво сретство препорачувате за чистење на ладњак па и на целиот систем? Зедов едно возило и гледам во ладњакот жолта боја како кал. Измеривне дали има антифриз и покажа до -36 ама сакам да го испуштам тоа и да го исперам целиот систем за ладење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom