Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Цитроен саксо, смрт немаат. Ако имаш некое евро плус, може да најдеш некое со 1.5 дизел мотор. Мотор е прост ко грав, нема никакви електроники, лесно ја поднесува нашата нафта, а ако се расипе нешто за 100 евра макс ја средуваш бош пумпата и за плус нешто ситно ги репарираш дизните. Потрошувачка 4л на 100 на отворено, низ град како сакаш вози го од 6 л. тешко повеќе дека ќе потроши.

Бегај од југо, освен ако сакаш секој ден нешто да средуваш на колата.
Фала за одговорот.
Го имав овај автомобили на ум заедно со пежо 107 мислам дека е од 98ма, Цитроен помал така исто од 90сетите и поло 1.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Фала за одговорот.
Го имав овај автомобили на ум заедно со пежо 107 мислам дека е од 98ма, Цитроен помал така исто од 90сетите и поло 1.

Сигурно мислиш на пежо 106 зошто 107 нема од 98. Саксото и тоа пежо се скоро истата кола во однос на мотори и механика. Исто има и пежо со 1.5 дизел мотор.

Добро е саксото 1.5 дизел, со такво полагав, едина мана му е што е тромо на старт и нема серво (можда поопремените модели и серво имаат). Вреди да се земе доколку сакаш нешто да возиш а да не е југо.

А има вистина во тоа дека ќе поевтинат дизелите во 2018 поради некој закон во Германија?

Друже многу муабети има за тоа ама колку да поефтинат? Колите од сега поевтини никогаш не биле реално.

Инаку да саксото со тој дизел мотор е прилично тромо на старт ама ако си почетник нема многу разлика да ти прави си велам.

Среќнa нoвa гoдинa нa сите.Тoчнo е декa кoлите ке пoевтинaт зaштo се пoдгoтвувa oгрoмен брaн дизел вoзилa(еурo 4) oд Гермaнијa дa гo преплaвaт Бaлкaнoт.Дa ве прaшaм зa сoвет VW oд 2004тa,нaвистинa ли 1.9 тди е мнoгу пoиздржлив oд 2.0?Кaкo нaвoднo 2.0 тди бил квaрлив a гледaм декa имa рaзликa у ценa гoлемa,1.9 е дoстa пoскaп

Е точно. 2.0 од таа година само бензинци.

Другар неколку пати репарираше дизни и бош пумпа на 2.0 дизел. Затоа и се малце поскапички 1.9

Среќнa нoвa гoдинa нa сите.Тoчнo е декa кoлите ке пoевтинaт зaштo се пoдгoтвувa oгрoмен брaн дизел вoзилa(еурo 4) oд Гермaнијa дa гo преплaвaт Бaлкaнoт.Дa ве прaшaм зa сoвет VW oд 2004тa,нaвистинa ли 1.9 тди е мнoгу пoиздржлив oд 2.0?Кaкo нaвoднo 2.0 тди бил квaрлив a гледaм декa имa рaзликa у ценa гoлемa,1.9 е дoстa пoскaп

Исти се 2.0 и 1.9 само што е фабрички ,,фризиран” рекла кажала тоа е измислица прашај ги тие што имаат 2.0 стара 10 год. односно 2006год. па нагоре и ќе видите.

Sent from my iPad using Tapatalk

Здраво на сите.
Имам форд галакси 96 година, 2.0 16 врнтили.
Јавува звук тропање на низок обртај, кога додавам туража тој звук го снемува. Исто кога е ладна прво палење го нема тој звук, и како работи го јавува повторно како маслото го меша. Дали е на радилица или некој подизач за совет некој кој се разбира

Здраво на сите.
Јавува звук тропање на низок обртај, кога додавам туража тој звук го снемува. Исто кога е ладна прво палење го нема тој звук, и како работи го јавува повторно како маслото го меша. Дали е на радилица или некој подизач за совет некој кој се разбира

Можно е да ви е лабав каишот или затегачот е истрошен треба да се провери ?!

Sent from my iPad using Tapatalk

Здраво на сите.
Или пoдизaчи(шoљици) нa вентили или сaмите вентили,евентуaлнo aкo е нa лaнче мoтoрoт местo нa ребрaст мoжнo е дa трoпa сaмoтo лaнче.Пoстoјaнo се слушa звукoт,кoгa е лaден или нa зaгреaн мoтoр?И тoa дa не ти спoмнaв,мoжнo е и некoј зaтегaч дa вaди тaкoв звук.

Imam golf 3 obicen dizel. Koga e poladno tesko pali, Mora da dadam malku turaza za da ne gasni. I taka mnugu tresi I po malku trokira nekoja minuta, zavisno kolku e ladno vremeto. I mnogu cadi bel cad za to a vreme.

Malku da zagree si pali I so raboti super. Greacite se ispravni...

Imam golf 3 obicen dizel. Koga e poladno tesko pali, Mora da dadam malku turaza za da ne gasni. I taka mnugu tresi I po malku trokira nekoja minuta, zavisno kolku e ladno vremeto. I mnogu cadi bel cad za to a vreme.

Malku da zagree si pali I so raboti super. Greacite se ispravni...

Neka ti go namestat palenjeto na ranije.Toa e 5 min rabota..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom