Да друже, сум се занимавал! Е сега не на некое профи ниво ама знам што значи да изиграш цела утакмица и кој што работи на терен.
Одговорот на твоето прашање е пост изнад твојот пост!
Јас со Марсијал, прв пат видов човек со таква стартна брзина и техника што буквално проаѓа низ човекот што го чува!
Има и попродуктивни играчи со слични карактеристики( Меси, Робен, Рибери, Неимар...) ама Ентони е уникат во тој смисол и да не градиш игра на него, у најмала рака е греота, пропуштање можност.
Да бидам искрен јас преферирав игра со сидраш центарфор, што Лукаку и е ама со тактиката на Мурџо ми се одмили идеата.
Па Лукаку има повеќе негативни асистенции околку поени од дадени голови и асистенции, разбира се поради тактичките замисли на Мурџо.
За интелигенцијата на Линделофф не би донесувал заклучоци засега! Човек што постојано пафта со рацете и се дере на цел тим, дефинитивно не е икона на интелигенција.
Мата одсекогаш бил нашиот најписмен фудбалер ама троа неговиот недостаток на сила и се чини мек карактер, направи да си играат дрндупка со него, кретени како Ван Гаал и Мурџо

.
За Погба ќе се воздржам од коментар овој пат......