Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Nikad nema da bide igrac od Lingard, mu se trefna mesecov. Nesto podobra verzija na Welbeck, a mozda i ne.
Ali ok e za da go imas vo tim, znae da se najde ponekogas kako vo FA cup finaleto.

Lukaku sakav da bide sednat na klupa, ama ne morase da se povredi mme.
Kolku podobar fudbal se igra samo koga nema target man ko Lukaku, Ibra i Felaini.
Centarsutevi samo od korner imase, milina e da gi gledas koga igaat po zemja. Isto taka napomenav nekolku pati, mora dvajca pozadi Pogba samo taka se vadi najdobroto od nego.

Iiiii so kur im bese na Rodzo i Jones so udarite od pola teren, dfq?

Shaw igra super ovie 2-3 natprevari kako starter. BTW ima li nekoe info za Valencia, neli demek nisto ne mu bese?

Никој од нас не вика дека со газ шајки ќе вади ама секога треба да се има максимум респект за ваквите играчи што немаат некој вроден талент како Погба, Рашфорд, Марсијал ама работат на своите маани.

^
Edno e da go pocituvas posto se trudi i dava maksimum od sebe, a drugo da si realen deka ne e nisto poveke od edna ok rezerva.

Da ne popolnuvase homegrown kvota nikad nemase ni na letna turnea da go zemat. Ima sreka so e rabotnik i dobi shansa da se dokaze poveke od so treba. 25 godini ima da go ebam, a tek sega pocna da dava znaci na zivot.

Isto taka 99% od fan klubov nemase da ima nisto protiv ako go shitnea letovo, sudejki spored komentarite. Ne se sekavam deka nekoj go branese (mozebi gresam, slobodno neka me ispravi nekoj).

Секогаш има подобри партии кога игра низ средина, а не на крило, каде што најчесто беше игран. Дрогба се етаблираше како играч на 26-27 години, и имаш такви играчи која зрелоста ја доживуваат покасно.

Нека продолжи вака, па ке видиме до каде сме со него на крај на сезона. Ме радува перформансот на Погба, камо среќа на сите утакмици вака да му се игра.

Погба обавезно со двајца позади него и стај две брзи џуџиња пред него со асален шпиц и толку е работата.

Погба обавезно со двајца позади него и стај две брзи џуџиња пред него со асален шпиц и толку е работата.
Мислам дека би немал проблем Погба и со поинаква постава, него не му се проблем перформансите и поставеноста на играта! Најчесто му е проблем тоа лејката што ја расшетува по терен.

Мене најмногу ми се допадна што Марсијал играше конечно на позиција 9 односно главен напаѓач, од него се виде многу, страшен талент ама Жозе не му дава цел меч, го убива место сега да биде гладен за голови овој го остава да прегори..

Agreed, Погба не смее да се замара дефанзивно ни момент, освен нели ако сакаме ригидна игра. Нека мисли само на нападот, има уште 10 души да мислат на голот.

Лукаку дошол во соблекувалната на тимот и му рекол на мурињо дека се чуствува одлично и треба да игра, но му рекле дека треба да одмара и дека треба да се држи до протоколот.

Дај боже,
Сетики он го знае подобро од нас ама мислам дека и неговото е гатање, желба дека не за џабе го хранеле толку години;).
Мене најмногу ми се допадна што Марсијал играше конечно на позиција 9 односно главен напаѓач, од него се виде многу, страшен талент ама Жозе не му дава цел меч, го убива место сега да биде гладен за голови овој го остава да прегори..
Мурџо се испогуби во математиките скроз, не само за Марсијал.

Па како да го остави кога после 60-65 минута ко издишан партал е, ја губи експлозивноста што ја има на почеток.

Па како да го остави кога после 60-65 минута ко издишан партал е, ја губи експлозивноста што ја има на почеток.
Чудно , играч на 20 години да нема кондиција за цела утакмица?
Значи има незавршена работа тимот кој работи на кондициона подготовка!

Треба да се гради играта врз Марсијал, него му треба поддршка максимално го искористува времето поминато на терен, ако он е како издишан балон, што е тогаш Лукаку??? Па пак добива шанса за цел натпревар, Марсијал не е доволно искористен и тоа е штета а чувствувам дека сега му е време кога треба да се берат плодовите од него, треба да му се даде слобода и да почнува акции ама освен со Погба нема со кого да проигрува, еве да го земат Горецка уфф...

Чудно , играч на 20 години да нема кондиција за цела утакмица?
Значи има незавршена работа тимот кој работи на кондициона подготовка!

Друже си се бавел со спорт?20 години има човекот уште е во раст и развој и не е изграден физички(Рашфорд на пример летоска пораснал 3 4цм).Моментално целата негова игра се базира на стартната брзина, сите дриблинзи и продори му се тесно поврзани со тоа, кога ќе се истроши на тој план реално неговиот придонес е скоро безначаен.Он може да трча 90 минути и да покрива, ама од играч кој игра во форот очекуваш да носи некоја опасност, а марсијал знаеме кога е опасен.Вчерашната игра видовме сите дека беше базирана на многу мешања на позициите, брзи комбинации и освојување простор и немавме класична 9ка, така да од тактички план не беше погоден во игра.Да игравме со класична 9ка океј, нека чека топки у 16 тука е опасен, башка по мене најдобар финишер ни е.

Како и да е, и Мурињо и Марсијал потврдија дека не може цела утакмица да ја изигра на исто ниво пред се дека е млад и во развој.Мала кривица за толкавото трошење има Мурињо дека му дава и дефанзивни задачи, додека кај ЛВГ дремеше само напред.

Не гледам никој да ги пофали, па еве јас ќе ги пофалам.Позитивно ме изненадија што играа по земја и речиси да немаше еден центаршут.Се надевам дека ќе продолжат за сега со оваа игра бидејки имаме доста соодветни играчи за нешто вакво(океј десно крило фали).

Погба беше машина, после овој перформанс нејкам да го видам у игра без матич и уште еден покрај него.За пофалба е Мата кој игра во одлична форма.Линделоф исто е за пофалба, испадна дека е дпста интелегентен колку што можрв да приметам, плус има одчична техника.Ме изненади у прво полувреме кога му пушти на Марсијал долга топка од средина ко онаа асистенција на Руни за Рвп против вила.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom