Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Епа не е нарко босот саки мијалков на власт за да не го покачи...:toe:
А ќе се намали само кога нарко босот саки мијалков и неговиот батучед ќе дојдат на власт... само таа фамилија е способна да работи со Македонија, нарко босот саки и батучедот груки. :toe:

Убаво е вака, кога делите мислење.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
2006та просечна плата 13 200 денари / 2017та 23 500. Секој кој ќе успее ова да го повтори, односно 2028 просечната плата да биде 42 300 денари за мене е еднаков односно подобар од Груевски. За другото искрено ме заболе кур.
Колкава е реалната стапка на зголемување на просечната плата? Со номинална не ја тепаме мечката.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Зш?Ај објасни.
Битно е знамето и името да не се продадат , еве мрачните сили се натпреваруваат на аукција за знамето и името.
Што има веза оти е поскапнат дизелот ? Па и 100 денари нека е, ама знамето и името да не се продадат.
Патриотизмот пред сe!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Дај затворете темава,сега кога се изврши промена на власта на сите нивоа,кога Грујо не е повеќе лидер,смешно е да остане темава.Целта е постигната.
ne be,neka sedi temava. ima grujo 1.01. ima bajagi materijal.
osven ako ne smetas deka sve e reseno i deka sve e vo red so zemjava, ondak da. neka ja zatvorat temava.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Дизел 58,5л.Среќна нова комуњари се да ви изнаебам.
Знаеш ли како се одредува цена на нафта бе вол ниеден? Мислиш дека врне нафта од небо и комуњарите само ти ја поскапуваат?
Паторот коа дојде на власт цената на бензинот беше скоро 90 денари, пошо беше светски тренд. САД преку ОПЕК и послушните арапски марионети ја напаѓаше Русија под изговор дека ИСИЛ е мета на нападот, затоа што наводно заработувала од нелегално производство на нафта. Тогаш се' живо поскапе, а платите останаа мизерни, како што беа и пред тоа.
Пробај избањај се, може ќе ти се избистри тоа шупелката што ја носиш на рамења.
И кој ти е крив што си глуп ко к** и земаш некоја мизерна плата што ти ја поклониле вмороните за дудлање к** на интернет, па немаш да стаиш плин у тоа половната канта што едвај си ја купил. Би ја напраил цената на дизел 200 денари за литар затоа што загадува, а и за да поцркаат од мука такви копуци ко тебе.
Кој твор си у темава, јајцата кокоси ни ги напраи со дебилново хејтање. Ти и иреал сте за под шлепер да ве фрли чоек.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Знаеш ли како се одредува цена на нафта бе вол ниеден? Мислиш дека врне нафта од небо и комуњарите само ти ја поскапуваат?
Паторот коа дојде на власт цената на бензинот беше скоро 90 денари, пошо беше светски тренд. САД преку ОПЕК и послушните арапски марионети ја напаѓаше Русија под изговор дека ИСИЛ е мета на нападот, затоа што наводно заработувала од нелегално производство на нафта. Тогаш се' живо поскапе, а платите останаа мизерни, како што беа и пред тоа.
И кој ти е крив што си глуп ко к** и земаш некоја мизерна плата што ти ја поклониле вмороните за дудлање к** на интернет, па немаш да стаиш плин у тоа половната канта што едвај си ја купил. Би ја напраил цената на дизел 200 денари за литар затоа што загадува, а и за да поцркаат од мука такви копуци ко тебе.
Кој твор си у темава, јајцата кокоси ни ги напраи со дебилново хејтање. Ти и иреал сте за под шлепер да ве фрли чоек.
И лебот да го напраат 600 денари овој народ ќе си биде мирен, ќе вика има и полошо.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
И лебот да го напраат 600 денари овој народ ќе си биде мирен, ќе вика има и полошо.
Тоа е една работа. Начинот на пресметка на цената на горивата е ист. Може да се донесе одлука да се субвенционира, како струјата, што според мене е лошо и популистички, затоа што така само му се помага на увозникот на струја или нафта да обезбеди поголем профит со загарантирана сума пари кои ќе му бидат исплатени од буџет. Тоа паторот си го праеше со увоз на струја преку свои бандити, а „народот“ (читај копуци како викторија) среќен и весел дека му стига помала сметка дома, а не се свесен дека пак тој ги плаќа истите пари со што му се крати од друго место. Истиот преварант ги намали цените на патарините - јака штикла - коа и така тие пари одат по џебови, нити се праи фонд за градење патишта, ниту се купува механизација за чистење и одржување на постоечки, којзнае каде одат.
Факт е дека паторот го затекна време во кое во светот имаше големи геополитички игри, посебно со нафтата, ама нема никаков изговор за неговиот популизам и клептоманство кои ги разгалија овие неандерталци и им дадоа лажна слика за некаков подобар живот, а ги остаија голи и боси, ама толку се глупи што не се ни свесни за тоа.
Викторија прво што праи после будење - мастурбира на говор на паторот, па после седнува на форумов и гуши со глупости.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.499
Поени од реакции
13.780
Тоа е една работа. Начинот на пресметка на цената на горивата е ист. Може да се донесе одлука да се субвенционира, како струјата, што според мене е лошо и популистички, затоа што така само му се помага на увозникот на струја или нафта да обезбеди поголем профит со загарантирана сума пари кои ќе му бидат исплатени од буџет. Тоа паторот си го праеше со увоз на струја преку свои бандити, а „народот“ (читај копуци како викторија) среќен и весел дека му стига помала сметка дома, а не се свесен дека пак тој ги плаќа истите пари со што му се крати од друго место. Истиот преварант ги намали цените на патарините - јака штикла - коа и така тие пари одат по џебови, нити се праи фонд за градење патишта, ниту се купува механизација за чистење и одржување на постоечки, којзнае каде одат.
Факт е дека паторот го затекна време во кое во светот имаше големи геополитички игри, посебно со нафтата, ама нема никаков изговор за неговиот популизам и клептоманство кои ги разгалија овие неандерталци и им дадоа лажна слика за некаков подобар живот, а ги остаија голи и боси, ама толку се глупи што не се ни свесни за тоа.
Викторија прво што праи после будење - мастурбира на говор на паторот, па после седнува на форумов и гуши со глупости.
Овие цело време трубеа дека ќе им помогнат на оние со најниски примања. Едино шо гледам е дека им помагаат на сопстевните фирми и мафтаат со некакви дијаграми.
Јас не знам до кога народот ќе ги трпи овие срања, го бришат подот со него а тој си трае.

V

viktora

Гостин
Цената на нафтата ја одредуваат најголемите извозници на нафта а оданочувањето односно акцизата на увозот на нафта ја одредува владата.
Недоквакан кокош како тебе никогаш нема да разбере дека со самото поскапување на нафтата им се зголемува трошоците на превозниците што автоматски ќе им се зголеми цената на превозот на роба.Со поскапен превоз трговците се приморани да ги покачат цените на производите.Автоматски сите производи и услуги ќе поскапат.
За тебе вол еден оваа мерка на владата е добра?Те разбирам сега ни покачија минимална плата на 500€ па ние вмроните очајнички шириме дезинформации и го дудламе по форуми.

Глупав куртон,прво плин на кола не оди со дизелаш него со бензинец.Гомнар,најголем загадувач се домаќинствата а не дизелашите.Цреп превозот на увозот на роба го вршат дизелаши камиони.Сега кога ќе испорипаат цените од превоз на ЈСП,прехрандбени производи,увозот на струја итн за тебе се уште ќе биде во ред зошто најмногу загадува дизелот?А плата 500€ кога?Грешка сум,за вас не е Ќосето за вас само Хитлер.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дизел 58,5л.Среќна нова комуњари се да ви изнаебам.
Што се буниш? Пак сме најефтини.
ПС: Дали ќе се стремиме да не сме најефтини?[DOUBLEPOST=1514880295][/DOUBLEPOST]
:pos::pos::pos::tapp::tapp::tapp:
Смешни сте некогаш
Нели? Вакви лаги немало, нели?[DOUBLEPOST=1514880386][/DOUBLEPOST]
Зш?Ај објасни.
За да не сме најефтини. Стремеж, цел... Нели ги препознаваш (искрените) намери?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.780
Поени од реакции
17.011
ај да видам дали сега дизелашите ќе ги оставаат колите во место да трујат..... демек не се гасело дизел приватна до 15 минути во место а државна и по пола сат... кој идиотизам... а воведе УК казни за сите возила кој не го исклучува моторот кога застане подолго од одредемо време... па уште во 90-тите во Белград имаше на една раскрсница подолга екран, пишуваше 80 секунди, гаси мотор...

V

viktora

Гостин
Што се буниш? Пак сме најефтини.
ПС: Дали ќе се стремиме да не сме најефтини?[DOUBLEPOST=1514880295][/DOUBLEPOST]
Нели? Вакви лаги немало, нели?[DOUBLEPOST=1514880386][/DOUBLEPOST]
За да не сме најефтини. Стремеж, цел... Нели ги препознаваш (искрените) намери?
А плата испод 500€ нема.Не благодарни копилина станавме.

S

silmarillion

Гостин
Што ќе ми е плата од 500 еура ако не се викаме Македонија? Што ќе ми е ефтин бензин ако не се викаме Македонија? Што ќе ми е ефтин леб ако не се викаме Македонија?

Аналогно на тоа, мене ми е доволно 23.500 плата ако се викаме Македонија. Мене ми е доволно 58 динара нафта ако се викаме Македонија. Мене ми е доволно 40 динара леб ако се викаме Македонија.

Нели корења и камења ќе јадевте само да се викаме Македонија? Ајде издржете мушки сега, имате моја пуна поддршка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom