Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Баерн нова година, нова јас, продужува со монополот :icon_mrgr:
И уште чекаме Сњењмемњелт да пише кој е тој фудбалер што го одбил Баерн и отишол во друга немачка екипа кога имало интерес од два тима истовремено :D

Англискиве тимови ја изнакупија пола БЛ и се тоа се "одлични трансфери" али баерн коа ќе земе некој одма некако сите загрижени за јачината на БЛ за монопол ау. Не е интересн веќе тој муабет пошто ако не ги земе баерн тие некои играчи истите ќе идат во англија. Малце некој ќе се покаже одма му фрлаат пари од ЕПЛ али да лошиот баерн што сака да ги доведе најталентираните геемански играчи во својот тим треба да им ги остави на вештачките тимови од англија. Демек на германците им се иде во англија али коа доаѓа тим ко сити му фрла 10 мил плата на Сане сигурно нема да седи во Шалке. Најмал проблем во германија е баерн проблемот е што тимовите финансиски неможат да се носат со ЕПЛ и сите таленти си заминуваат.

Ќе престане да биде интересен за нас кога барем еден тим во директна битка со Баерн ќе му го земе играчот :D
Иначе, ништо лично против Баерн, кога им се може зошто да не го користат тоа.

Ќе престане да биде интересен за нас кога барем еден тим во директна битка со Баерн ќе му го земе играчот :D
Иначе, ништо лично против Баерн, кога им се може зошто да не го користат тоа.

Диего од Вердер и Видал од Леверкузен, и двајцата во Јуве. За Видал, Леверкузен одбиле да го продадат на Баерн, а Диего сакал во Јуве. За Озил исто мислам имаше интерес, но не сум сигурен како беше точно за него. Управата го сакале Кедира, но Ван Гал не го сакал, а дали ќе прифател Кедира во Баерн тоа не можеме да знаеме, освен играчот ако даде некогаш изјава за тоа. За Сане и да беа спремни да платат таа сума тогаш мислам дека пак ќе си се одлучеше за Сити и Пеп. Де Брујн исто.

Диего од Вердер и Видал од Леверкузен, и двајцата во Јуве. За Видал, Леверкузен одбиле да го продадат на Баерн, а Диего сакал во Јуве. За Озил исто мислам имаше интерес, но не сум сигурен како беше точно за него. Управата го сакале Кедира, но Ван Гал не го сакал, а дали ќе прифател Кедира во Баерн тоа не можеме да знаеме, освен играчот ако даде некогаш изјава за тоа. За Сане и да беа спремни да платат таа сума тогаш мислам дека пак ќе си се одлучеше за Сити и Пеп.

Не ме сфати очигледно. Еден играч да го бараат Баерн и Вердер а тој да го одбере Вердер, пример.

Не ме сфати очигледно. Еден играч да го бараат Баерн и Вердер а тој да го одбере Вердер, пример.

Марко Ројс од Гладбах во Дортмунд.

Не го разбирам празниов муабет фактот е дека германските тимови се финансиски слаби и неможат да се носат со Баерн и ЕПЛ тимовите кога им ги купуваат играчите. Да ги има Гладбах парите на Сити да речеме мислиш ќе си замине некој од таму во Сити? Гладбах со фан база која Сити може да ја сонува.

Се додека се на ова ниво БЛ тимовите ќе бидат само екипи за билдање на млади играчи за ЕПЛ тимовите еве следен е Леон Бејли кој се покажува одлично и одма привлекува внимание од англија, нарамно нема да остане во Леверкузен коа ЕПЛ тим ќе му даде пута три поголема плата.

БЛ треба да го тргнат 50+1 правилото пошто во иднина се поголема ќе биде финансиската разлика со ЕПЛ и Ла Лига

Марко Ројс од Гладбах во Дортмунд.

Не сум знаел за ова, во ред.
Во врска со фан базата, никој не ја оспорува истата, нит па страста на навивачите во бундесот, поготово споредбено со оние тимови во англија кои пред деценија-две почнаа да билдаат фан база надвор од сопствените држави/градови.

Горецка не ни го сакал друг тим од Бундес пошо искрено освен Дортмунд и Баерн друг тим и не можеше да си го дозволи. Ама Дортмунд не се ни стави во прашање баш оти станува збор за играч на Шалке. Така да има право bayern_fan дека веќе се досадни муабетите со монопол и сл. кога ја знаете веќе работата со бундес тимовите и нивната финансиска моќ.

Диего од Вердер и Видал од Леверкузен, и двајцата во Јуве. За Видал, Леверкузен одбиле да го продадат на Баерн, а Диего сакал во Јуве. За Озил исто мислам имаше интерес, но не сум сигурен како беше точно за него. Управата го сакале Кедира, но Ван Гал не го сакал, а дали ќе прифател Кедира во Баерн тоа не можеме да знаеме, освен играчот ако даде некогаш изјава за тоа. За Сане и да беа спремни да платат таа сума тогаш мислам дека пак ќе си се одлучеше за Сити и Пеп. Де Брујн исто.
Значи зашто упoрно Видал па Видал. Ситуацијата беше таква дека играчот сакаше у Баерн, али Баерн несакаше буквалнo за пар милиони да даде колку што бараше Леверкузен. После се деси више да не им треба на Баерн па го собра Јуве.

Иначе за Дембеле од Рен (Дортмунд, Барса) и Арит од Нант (сега Шалке) и Баерн имале интерес за тие двајца млади играчи, но сакале во Дортмунд и Шалке зашто биле посигурни дека ќе играат секој натпревар што е и битно за нив бидејќи се млади играчи.[DOUBLEPOST=1514746495][/DOUBLEPOST]
Значи зашто упoрно Видал па Видал. Ситуацијата беше таква дека играчот сакаше у Баерн, али Баерн несакаше буквалнo за пар милиони да даде колку што бараше Леверкузен. После се деси више да не им треба на Баерн па го собра Јуве.

Џими Џими :pos:

Баерн даваа и повеќе пари од Јуве, но не сакаа Леверкузен да го продадат на Баерн, па го продадоа за помалку пари на јуве. Убаво паметам како беше не раскажувај прикаски.

Иначе за Дембеле од Рен (Барса) и Арит од Нант (сега Шалке) и Баерн имале интерес за тие двајца млади играчи, но сакале во Дортмунд и Шалке зашто биле посигурни дека ќе играат секој натпревар што е и битно за нив бидејќи се млади играчи.[DOUBLEPOST=1514746495][/DOUBLEPOST]

Џими Џими :pos:

Баерн даваа и повеќе пари од Јуве, но не сакаа Леверкузен да го продадат на Баерн, па го продадоа за помалку пари на јуве. Убаво паметам како беше не раскажувај прикаски.
Не е тачно, Руди Фелер изјави 15 милиони и може да иде у било кој клуб(он сакаше у Баерн), а Баерн колку понудија тогаш 10-12 милиона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom