Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Па не е официјално де, да беше официјално во другата тема ќе објавев. :D

Телеграф пред неколку минути објавија дека е договорена сумата и дека Ван Дајк сака во Ливерпул.

Ете ти официјално објавија :D

Иначе штета за Маскерано нема понуда од некој тим од Европа, а може да изигра уште некоја сезона на високо ниво. Според медиумите ќе одел во Кина во Хебеи кај Пелегрини.

Сакав Пеџа да го цитирам, а сам сум се цитирал :icon_mrgr:

hqdefault.jpg

Се чекаат @Syn и @Џони Вајсмилер да се изјаснат со нивните финансиски извештаи :cool:
abe dnoef, kaov zamorano si stanal
75m funti se isto sto i 150,160, ja za tolkavi sumi ti pravam muabet daj ziti sve ne glumi ludilo i ne umaraj so gluposti, koga vise me tagnuvas, tagni me koga celzi ili liverpul ke platat tolku za eden igrac, sto me tagnues sea koga i onaka liverpul vise dogovorija eden slicen transfer, za keita, ili celzi so morata.
Ja praev muabet za 150m evra, funti, seedno, minimum, ne za 75, kako moze ova da e isto ziti sfe, ne bidi tup do tolku.

abe dnoef, kaov zamorano si stanal
75m funti se isto sto i 150,160, ja za tolkavi sumi ti pravam muabet daj ziti sve ne glumi ludilo i ne umaraj so gluposti, koga vise me tagnuvas, tagni me koga celzi ili liverpul ke platat tolku za eden igrac, sto me tagnues sea koga i onaka liverpul vise dogovorija eden slicen transfer, za keita, ili celzi so morata.
Ja praev muabet za 150m evra, funti, seedno, minimum, ne za 75, kako moze ova da e isto ziti sfe, ne bidi tup do tolku.
Ајде и тебе посебно.
Ова е за дефанзивец кој нема играно асално цела година и којзнае дали ќе игра пак на високо ниво, значи огромен ризик. Светски рекорд е за дефанзивец. Ако уште мислиш дека за комплетен напаѓач кој ти гарантира 30 голови по сезона не би дале дупло, не знам што да ти кажам :D

Ајде и тебе посебно.
Ова е за дефанзивец кој нема играно асално цела година и којзнае дали ќе игра пак на високо ниво, значи огромен ризик. Светски рекорд е за дефанзивец. Ако уште мислиш дека за комплетен напаѓач кој ти гарантира 30 голови по сезона не би дале дупло, не знам што да ти кажам :D
golem kur ako e defanzivec, pep frli 100m evra za bekovi samo, ako saka i za golman neka e, nema sto da me tagnuvas mene koga ja pravev muabet za sumi od 150m evra ili funti, kako sakas.
I da, nema da dadat, eve gi sea frlija tolku za dvajca kvalitetni igraci ( keita i van dijk ) ko sto i ti tvrdev, ke gi desetkuvaat tie pari namesto da gi frlat za eden igrac ( sea da vidime dali ova znaci deka koutinjo ke si ide za nad 100 ), a narocito ne tvoite, celzi, sanjaj si ti i misli si deka ke frlat nad 150ce za eden fudbaler ako ti e ubavo na dusata toa, sto da ti kazam, moes i u grinch da veruvas tuka ja nema sto da ti se mesam u fantaziite..
Defanzivata na liverpul im e ubedlivo najslabata karika so godini, toa sto precenile eden defanzivec najmnogu tuka treba da se bara ko pricina, valjda nema da se preebat i nema da im se smee cel svet ko sto pocnaa za lukaku da im se smeat na united, sea neka frlat i 40-50 za golman, zasto odbranata gi kosta minimum 10 bodovi sekoja sezona.

Саутемптон завчера ги брифирале сите новинари во Англија дека Сити се пред потписот на ВВД и веројатно тоа и ја зголемило цената и ги натерало Ливерпул да дејствуваат брзо.

Ајде и тебе посебно.
Премногу се 75 милиони за дефанзивец. За Салах дадоа 34 милиони, а даде 15 гола со ПЛ. Башка тоа што Челси за еден Бане плати само 9 милиони, а за Кејхил 7 милиони! Или Евертон за еден Стоунс цели 3 милиони! Манчестер пак за џабе ги лапна Евра и Видич (едниот околу 5, а другиот мислам 7).....
Разбирам дека им легнаа конечно пари и можат да си ја засилат одбраната, но од друга страна пак нападот им е ослабен. Нив нападот им носеше бодови. Пред се’ им треба добра замена за Кутињо. :)

Премногу се 75 милиони за дефанзивец. За Салах дадоа 34 милиони, а даде 15 гола со ПЛ. Башка тоа што Челси за еден Бане плати само 9 милиони, а за Кејхил 7 милиони! Или Евертон за еден Стоунс цели 3 милиони! Манчестер пак за џабе ги лапна Евра и Видич (едниот околу 5, а другиот мислам 7).....
Разбирам дека им легнаа конечно пари и можат да си ја засилат одбраната, но од друга страна пак нападот им е ослабен. Нив нападот им носеше бодови. Пред се’ им треба добра замена за Кутињо. :)
Свесен си дека споредуваш трансфери од години уназад, така?

Што не спомнеш дека Манчестер пред 17 години плати 50 миљона за Рио Фердинанд или Челзи пред 3-14 коа опали 5-60 милиони за Карваљо и Пауло Фереира?

Како тоа нападот на Ливерпул е ослабен воопшто не си ми јасен? Ако си иде Кутињо? Па та преку кур, ќе ги земат Милинковиќ-Савиќ и Лемар у пакет и ззз дупло појаки ќе се.

Покрај Ван Дајк, на Пул моментално му фали една замена за у средина т.е играч што може да има директен импакт во прва постава на позицијата на Хендерсон, со други зборови замена за Емре Чан. Би рекол и нов штопер ама ај да видиме Декица како ќе се понаша во пар со дупло појак играч од него.

Свесен си дека споредуваш трансфери од години уназад, така?
Да. Но тоа се играчи кои се подобри т.е беа подобри од Ван Дајк (со исклучок на Кејхил кој има периоди падни-стани). И некои не беа така далечни, пред 4-5 год.

Не е реално за просечен дефанзивен играч да се дадат 75! Тоа е доказ дека системот е отиден јабана. Ако тој вреди 75, колку ќе вредат Кејн, Али, Азар, Канте, Де Геа....?

Ќе вредат колку што ќе решат нивниве клубови дека ќе вредат кога ќе им дојде време. Сериозно многу глуп муабет е колку би вредел Х ако У е толку? Фудбалот не е пазарчето во Ѓорче, многу фактори влијаат на формирање на цената.

Што не спомнеш дека Манчестер пред 17 години плати 50 миљона за Рио Фердинанд или Челзи пред 3-14 коа опали 5-60 милиони за Карваљо и Пауло Фереира?

Како тоа нападот на Ливерпул е ослабен воопшто не си ми јасен? Ако си иде Кутињо? Па та преку кур, ќе ги земат Милинковиќ-Савиќ и Лемар у пакет и ззз дупло појаки ќе се.

Покрај Ван Дајк, на Пул моментално му фали една замена за у средина т.е играч што може да има директен импакт во прва постава на позицијата на Хендерсон, со други зборови замена за Емре Чан. Би рекол и нов штопер ама ај да видиме Декица како ќе се понаша во пар со дупло појак играч од него.
И!? Дали тој тим ќе има перспектива да се натпреварува за некоја титула, сем куповите!?

Не се работи за тоа што Ливерпул дава 75 милиони, туку тоа што тој играч не вреди толку. Ако лани можеа да го донесат за околу 40 милиони, а беше во подобра форма, сега даваат речиси дупло и е во полоша форма!

За овој нема да може @marinetti да прави смешки за дресови, кој би купил дрес од Ван Дајк :P

Многу ми е јако кога читам како Ливерпул многу троши :D

Да дае госпоТ сите што не сте имале, да си исчекате вакви моменти :D :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom