Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Резултатот од локалните друго кажува.
Јас не пишувам за локалната власт, туку за нешто прилично порано.[DOUBLEPOST=1514297492][/DOUBLEPOST]
И оставка да си поднеси не си пишал, после тоа мочање на избори што ви го направи :)
Друга е поентата на разговорот. А јас не сум бил на избори, па да ми направел некој нешто.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Јас не пишувам за локалната власт, туку за нешто прилично порано.[DOUBLEPOST=1514297492][/DOUBLEPOST]
Друга е поентата на разговорот. А јас не сум бил на избори, па да ми направел некој нешто.
Klasicno za sranjeto jas ne sum bil ne znaev
Koga e dobro prv da lapam i da se falam
Klasisec Vmrovec

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Pa za spekulacii znaes li kolku zavrsija zatvori pritvori ?
Drzavno rabotis neli?
Ајде за шпекулации да зборуваме, колку завршиле во притвори. Тоа е некое оправдување за нешто? Јас не сакам да ја бранам Бонева, туку кажувам дека користење на сопствена кола за потребата на работата се надоместува законски со 100-на евра, Струмица-Скопје-Струмица. Дали таа злоупотребувала, можно е, а тоа треба да се испита. Ама, дека само таа злоупотребувала, тоа знаеме дека не е така. Па само таа да е цел на тоа... е селективност и политичка намера на системот.
Мислам дека не сум важен јас. Инаку, јас не патувам службено (со своја кола) и немам такви екстра приходи, ни приватно, ни државно.[DOUBLEPOST=1514297877][/DOUBLEPOST]
Klasicno za sranjeto jas ne sum bil ne znaev
Koga e dobro prv da lapam i da se falam
Klasisec Vmrovec
Што сака да каже писателот? За кои гомненици пишуваш?[DOUBLEPOST=1514297947][/DOUBLEPOST]
Не е битно порано или покаано. Битно ве испомоча
На парламентарните ли мислиш? Таму изгуби.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Ајде за шпекулации да зборуваме, колку завршиле во притвори. Тоа е некое оправдување за нешто? Јас не сакам да ја бранам Бонева, туку кажувам дека користење на сопствена кола за потребата на работата се надоместува законски со 100-на евра, Струмица-Скопје-Струмица. Дали таа злоупотребувала, можно е, а тоа треба да се испита. Ама, дека само таа злоупотребувала, тоа знаеме дека не е така. Па само таа да е цел на тоа... е селективност и политичка намера на системот.
Мислам дека не сум важен јас. Инаку, јас не патувам службено (со своја кола) и немам такви екстра приходи, ни приватно, ни државно.[DOUBLEPOST=1514297877][/DOUBLEPOST]
Што сака да каже писателот? За кои гомненици пишуваш?[DOUBLEPOST=1514297947][/DOUBLEPOST]
Za Zaev ti vazi snimkata za Patorot ne ti vazi ?
Svati isti gomna se i dvajcata nema opravanje drzavata
Priznaj si sega drzavno rabotis :D[DOUBLEPOST=1514298163][/DOUBLEPOST]
Не е битно порано или покаано. Битно ве испомоча
Naucil da moca ne da go mocaat
Lagodno drzvano si lapal plata bez da se zamara za niso

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ако некој не бил задоволен од Заев ќе му го кажел тоа на локалните, ама тие 400+ илјади си останаа.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
11 godini med i mleko drzavata
Ja ne znam zaso bombi iskocija i zaso pepel gi napravija na lokalni izbori
Strarno ne znam super si bea deckite Bejli gjavol da go zeme i upropasti
Sami ne se upropastija ic

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Ако некој не бил задоволен од Заев ќе му го кажел тоа на локалните, ама тие 400+ илјади си останаа.
Toa se ednokletocnite amebi so mocaat kontra veterot.[DOUBLEPOST=1514300010][/DOUBLEPOST]
11 godini med i mleko drzavata
Ja ne znam zaso bombi iskocija i zaso pepel gi napravija na lokalni izbori
Strarno ne znam super si bea deckite Bejli gjavol da go zeme i upropasti
Sami ne se upropastija ic
Tocno, armijata soncogledi bez obraz gi svrtea supcinjata na drugata strana, jebes drzava i narod fotelja e fotelja. E sega koga najgolemiot del od niv i od ovde forumskive soncogledi povtorno ke ostanat izlazani so eden prst vo ustata a drug vo gazeto so posle, za kogo ke glasate.

Последно уредено:

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Toa se ednokletocnite amebi so mocaat kontra veterot.[DOUBLEPOST=1514300010][/DOUBLEPOST]
Tocno, armijata soncogledi bez obraz gi svrtea supcinjata na drugata strana, jebes drzava i narod fotelja e fotelja. E sega koga najgolemiot del od niv i od ovde forumskive soncogledi povtorno ke ostanat izlazani so eden prst vo ustata a drug vo gazeto so posle, za kogo ke glasate.
Ako do sega ne ja naucija lekcijata pa neka im znae gzot
Ako nema vo glava dupka vo gz ke ima i 300 evra plata

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Супер јас така функционирам. Само што си мислам си пишувам анонимно...у јавност сум тотален мутавко. И си немам проблем ни со предходната ни со оваа власт. А нема ни да си имам ни со која и да е идна. Само газот и журкај се...социјална правда, закони, буџет, висок криминал не се мој проблем. Според мене тотално ретардирано е тоа што го прават луѓе во јавни медиуми...социал џастис вориос, висел блоуерс според мене се многу глупи. Дозволуваат некои забегани идеали да ги водат. Јас сум секогаш на страна на системот за лична корист...некои се стално опозиција јас сум стално позиција иако тотално не се согласувам на пример со оваа власт на 90% од работите али кој фактор сум, си ќутам и си цицам кеш.:angel:
Не разбирам ја, ова е премногу аут оф д бокс за мене. Исто како овој пост што ти е, од пред тоа:
Се е можно...Може и ВМРО да се расцепи може и пуч да биде може Мицковски да си завладее сам може и Грујо да се врати може и некоја нова фракција да се формира...се е можно...што би било кад би било. А за да тепаат на избори што знам се е можно...дури може и некој баг да им турил Мијалков на СДСМ па да ги прислушкува па да тераат шарена револуција 2.0 и бомби и ракети. Има уште 3+ години. А популосот има кратко паметење...нешто ќе направат овие на власт па ќе сака пак промени...може ВМРО може некоја фракција на ВМРО може некоја нова партија може некоја стара партија. Да нагаѓаме е безцелно.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom