Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Sto sistemot ne funkcionira za normalen narod ?
Ili samo za niv da funkcionira ?
Ti izlgeda drzavno si lapas plata pa ti funkcionira se ubavo
Секој што користи сопствено возило за службени потреби, му следува „таков и таков надомест“. Нема тука, „имаш плата, па плати си“. Не оди тоа така. Тој закон важи и за приватни фирми. Дали го почитуваат... тоа е друго прашање.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Секој што користи сопствено возило за службени потреби, му следува „таков и таков надомест“. Нема тука, „имаш плата, па плати си“. Не оди тоа така. Тој закон важи и за приватни фирми. Дали го почитуваат... тоа е друго прашање.
Abe sedi drzavno cel zivot si rabotel i po zakon zbori sega postuvanje
Kako ti da si pratenik pa gi branis nivnite troskovi hahah
Sega Silvaneva Boneva na sud ke si objasni bas ubavo kako se pravat patni troskovi :D

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Да те е.е газдата, те прашав нешто и одговори ми што мака си имаше ти 11години од ВМРО?
Сум имал или сум немал проблеми... Ако сум имал ја лично, онда е ОК да се бунам, ако сум немал ја лично, онда е неокеј да се бунам.
Оваа фалшлива логика е типична, не само за сендвичите, туку општо за сиот народ овде. Демек, ако тебе лично не ти е нанесена неправда, нема што ти да се буниш за неправдата што му е нанесена другому или на цели групи.

Многу погрешно сфаќање, кое за жал, е стандардно во Македонија.

Еве, одговорив ко на човек, али не се занесувајте дека и понатаму така ќе биде.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Да те е.е газдата, те прашав нешто и одговори ми што мака си имаше ти 11години од ВМРО?
Nikakva super si bese
Si se zatvarase se po nalog
Nasite si kradea ic ne im bese gajle
Pola Halkidi si go kupivme
Stranski investicii eden kup ali decata nasi ne gi vrabotivme tamu
5 % od zutite malku bese
Najskap mercedes si kupivme
Pola drzava se iseli srekja ne se nasi tie komunjari si izbrkavme
Jako ni bese epten kleto SJO klet Bejli imeto sakaat da ni go zemat

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.232
Поени од реакции
8.338
Nikakva super si bese
5 % od zutite malku bese
Тие што се иселија на времето на комунизмот во Германија и Австралија, знаеле дека ке дојде Груевски па предвреме си ги земале торбите.
Мозок си алал ти ти вера, имаш еден сендвич од мене во 7.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Тие што се иселија на времето на комунизмот во Германија и Австралија, знаеле дека ке дојде Груевски па предвреме си ги земале торбите.
Мозок си алал ти ти вера, имаш еден сендвич од мене во 7.
Komunizmot e kriv Gruevski ne e ic :D

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.447
Поени од реакции
30.955
Како тоа? Државите пропаѓаат само и само финансиски, никако поинаку. Ако смениш име или референца машините во фабриките не престануваат да работат, пекарите не престануваат да печат леб, секој еден човек не умира. Да беше така драматично како што сакате да прикажете, во 91ва ќе испоумревте сите пошто се деси промена на Вашиот пасош, држава, име. Ако сте биле вие копиљаци или у муда кај татковците онда прашајте ги нив. Совет: не дозволувајте да ве лажат за тоа како они едвај чекале да се одделат од Југославија пошто 40 години мочале у гаќи од радост кога Тито проаѓал.

Државата пропаѓа затоа што нема пари. Немањето пари предизвикува депресија, незаинитересираност за се останато освен егзистенција, одлив на луѓе од државата. Никој не си отиде од државата пошто се вика ФИРОМ туку дека неможе да обезбеди иднина за себе и најблиските. 21ви век е ало, која будала ви паѓа на фоловите више за името?

Кога ќе го сменат името две клучни работи ќе се десат:

1. Ќе се разбудите и наредниот ден живи здрави.
2. Ништо нема да направите во врска промена на името.
Zaboravi na najglavnoto
3. Pak ke bidete abre makedonce so 150eur plata i shef sho si igra majtap so vas.

Vie ste glupi sho vi e prioritet imeto a ne slabata ekonomija na drzavava. Nikakvi uslovi za startup i kompanii nema.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Abe sedi drzavno cel zivot si rabotel i po zakon zbori sega postuvanje
Kako ti da si pratenik pa gi branis nivnite troskovi hahah
Sega Silvaneva Boneva na sud ke si objasni bas ubavo kako se pravat patni troskovi :D
Не сакам да го водиме лично разговоров. Ако судиме за тебе, изгледа си ниска класа на капацитет кој разговора како запиени мажи пред маалска кооперација.
Дали некој (Бонева) го злоупотребува(л) тоа, тоа е друг случај и проблем. А ако само Бонева ја изведат на одговорност, ќе се потврди селективниот судски систем што го воведува новата „демократска“ влада, која дојде на власт без поддршка од народот.[DOUBLEPOST=1514295040][/DOUBLEPOST]
Nikakva super si bese
5 % od zutite malku bese
Шпекулациите не се сериозна дискусија. Како запиени мажи пред кооперација.[DOUBLEPOST=1514295158][/DOUBLEPOST]
Секој си оди за подобра идинина, дал е паторот дал е муртинецов исто ни се фака.
Муртинецов очигледно не е дојден за подобра иднина. Штом „друг“ го донесе на власт, и покрај изборен пораз, намерите се за иднина на потребите на „тој“.

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Секој си оди за подобра идинина, дал е паторот дал е муртинецов исто ни се фака.
So toa se slagam[DOUBLEPOST=1514295707][/DOUBLEPOST]
Не сакам да го водиме лично разговоров. Ако судиме за тебе, изгледа си ниска класа на капацитет кој разговора како запиени мажи пред маалска кооперација.
Дали некој (Бонева) го злоупотребува(л) тоа, тоа е друг случај и проблем. А ако само Бонева ја изведат на одговорност, ќе се потврди селективниот судски систем што го воведува новата „демократска“ влада, која дојде на власт без поддршка од народот.[DOUBLEPOST=1514295040][/DOUBLEPOST]
Шпекулациите не се сериозна дискусија. Како запиени мажи пред кооперација.[DOUBLEPOST=1514295158][/DOUBLEPOST]
Муртинецов очигледно не е дојден за подобра иднина. Штом „друг“ го донесе на власт, и покрај изборен пораз, намерите се за иднина на потребите на „тој“.
Pa za spekulacii znaes li kolku zavrsija zatvori pritvori ?
Drzavno rabotis neli?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Резултатот од локалните друго кажува.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Сум имал или сум немал проблеми... Ако сум имал ја лично, онда е ОК да се бунам, ако сум немал ја лично, онда е неокеј да се бунам.
Оваа фалшлива логика е типична, не само за сендвичите, туку општо за сиот народ овде. Демек, ако тебе лично не ти е нанесена неправда, нема што ти да се буниш за неправдата што му е нанесена другому или на цели групи.

Многу погрешно сфаќање, кое за жал, е стандардно во Македонија.

Еве, одговорив ко на човек, али не се занесувајте дека и понатаму така ќе биде.
Супер јас така функционирам. Само што си мислам си пишувам анонимно...у јавност сум тотален мутавко. И си немам проблем ни со предходната ни со оваа власт. А нема ни да си имам ни со која и да е идна. Само газот и журкај се...социјална правда, закони, буџет, висок криминал не се мој проблем. Според мене тотално ретардирано е тоа што го прават луѓе во јавни медиуми...социал џастис вориос, висел блоуерс според мене се многу глупи. Дозволуваат некои забегани идеали да ги водат. Јас сум секогаш на страна на системот за лична корист...некои се стално опозиција јас сум стално позиција иако тотално не се согласувам на пример со оваа власт на 90% од работите али кој фактор сум, си ќутам и си цицам кеш.:angel:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
И оставка да си поднеси не си пишал, после тоа мочање на избори што ви го направи :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom