Месецов 645W просек за станов што е само на клима сега за сега. Малку падна, дека затопли па се крена пак. Малку крева неделниот тајмер зошто форсира ефтина струја, ама тоа и ми е поентата. Ми испаѓа околу 2000 денари за месецов дека потрошила а може и помалку. За спрат од куќа со висок таван и изолиран кров и PVC прозори 80м2 простор грубо загрева оваа FH35VE.
За вакви месеци 99% над 0 температура климиве владеат неприкосновено. Не само дека се најефтино загревање, туку дека се двојно поефтини од следното најефтино греење. Се надевам оваа зима бајаги ќе се префрлат на клими кога ги гледаат трошоците на оние што се греат на клими/пелети/дрва/рак.
Да се префрлат на вистински клими, да, не на Gree ! Значи на Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Toshiba, Hitachi itn itn. А ако веќе сака некој да заштеди тука се Haier, Midea итн. Значи фирми кои не се кријат зад лажни, манипулативни , надувани ветувања за наивни и/или технички неписмени кои сакаат да платат Dacia Logan а да возат Renault Talisman (познато ви е Daikin - Gree ) и клими чии перформанси абе никако да ги потврдат со еуровент ! Баш чудно ! Имало некои исти биле, ама со друго име, ама гарант жими магарево истите се, ептен си личат, не као братучеди , туку као браќа, а имале и некои тестови, од оние финските тестови бољи од еуровент ! Жива превара се и брендот и овие шиткачиве тука, посебно овие клоновите на форумот, кои во секоја нормална земја и секој нормален форум фатени со иста IP ќе беа ТРАЈНО БАНИРАНИ !!!!!! Жими се , не ми е јасно како може било кој да прочита еве барем 50 стр од овој форум, последниве 50 нека се и после тоа да купи клима Gree !? Што е проблемов со нашиве луѓе !? И после во ЕУ сакате ! Е нема ! Во кина одете !