- Член од
- 28 февруари 2017
- Мислења
- 2.770
- Поени од реакции
- 2.682
Прв пресек на греење со инвертери од 17.12 до 24.12 , каде падна и најладниот период од оваа сезона.
За 7 дена потрошени се 351 киловат вкупно 179 евтина 172 скапа струја.
Греани се вкупно 63м2 во куќа со 11 пвц прозори, со фасада .
Две клими Daikin 3,5 ка и Mitsubishi SF 50 плус во една мала соба маслен радијатор кој се вклучува при ефтина тарифа повремено, мерач имав само на првиот пошто приклучокот на вториот е на лошо место за мерач т.е. би бил невидлив за контроли.
Мерачот покажуваше дека Daikin от работи просечно со 0,5 до 0,6 кв/ч.
Не е битно тоа многу, целосно излегува дека за месец сметката би била 6850-7000 денари, минус 2500-2800 денари на останатите потрошувачи, за греење би било 4200-4500 денари.
Му доаѓа нешто повеќе од 1 м3 дрва што реално и ги трошев до лани.
Сума сумарум , јас сум задоволен, дури и презадоволен! Нема цепење, носење, складирање, труење и ред други ње за иста цена.
Очекувам во преодните периоди и да е поисплатливо, чисто ради факторот што можеш да си ја регулираш температурата, што со дрва е малку потешко.
За 7 дена потрошени се 351 киловат вкупно 179 евтина 172 скапа струја.
Греани се вкупно 63м2 во куќа со 11 пвц прозори, со фасада .
Две клими Daikin 3,5 ка и Mitsubishi SF 50 плус во една мала соба маслен радијатор кој се вклучува при ефтина тарифа повремено, мерач имав само на првиот пошто приклучокот на вториот е на лошо место за мерач т.е. би бил невидлив за контроли.
Мерачот покажуваше дека Daikin от работи просечно со 0,5 до 0,6 кв/ч.
Не е битно тоа многу, целосно излегува дека за месец сметката би била 6850-7000 денари, минус 2500-2800 денари на останатите потрошувачи, за греење би било 4200-4500 денари.
Му доаѓа нешто повеќе од 1 м3 дрва што реално и ги трошев до лани.
Сума сумарум , јас сум задоволен, дури и презадоволен! Нема цепење, носење, складирање, труење и ред други ње за иста цена.
Очекувам во преодните периоди и да е поисплатливо, чисто ради факторот што можеш да си ја регулираш температурата, што со дрва е малку потешко.
pozz i dolgo da sluzi klimava
.