Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Се надевам дека има...сум ги видел на слики во црква...а дали се така не сум сретнал никој што се вратил да каже.Верувате ли дека постојат рај и пекол ?
Како ги замислувате ?
Некои луѓе кои имале near death experience или биле во кома,тврдат дека биле на кратко во тие места.Никој не е сигурен дали и колку може да им се верува.Се надевам дека има...сум ги видел на слики во црква...а дали се така не сум сретнал никој што се вратил да каже.
Сите различно кажуваат и не биле 100/100 мртви...така да незнам.Некои луѓе кои имале near death experience или биле во кома,тврдат дека биле на кратко во тие места.Никој не е сигурен дали и колку може да им се верува.
Јас верувам дека постојат тие места.Сите различно кажуваат и не биле 100/100 мртви...така да незнам.
Јас повеќе се надевам...одколку што сум 100/100 сигурен.Јас верувам дека постојат тие места.
Некои луѓе кои имале near death experience или биле во кома,тврдат дека биле на кратко во тие места.Никој не е сигурен дали и колку може да им се верува.
Палењето огнови е преземено од паганизмот.Со векови се практикува.Не знам зошто сега би се бунеле.Можеби дека е опасно.Мене ме интересира зошто деновиве христијаните се побунија за забраната за бадниковите огнови? Нели тие огнови беа паганска работа? И што има црквата да каже за тоа? Бидејќи кај мене во маало живее поп и тој и жена му не учествуваат во таа прослава поради паганската причина. А од друга страна секоја година кога се слави тоа, не се пали огнот дур не дојде поп ( не тој горе споменатиот) да благослови.
Кај мене изнесуваат алкохол, има музика, додека храната не е мрсна.Во моја непосредна близина и во околината, се случува следново:
- изнесување мрсна храна на собиранката околу огнот,
- пиење алкохол,
- изнесување опрема за озвучување и пуштање безвезна музика на сред пост.
Дата е ирелевантна битно е дали имал нешто паметно кажано Исус а има доста супер ствари...во главно.Да се потсетиме:
Прегледај го приврзокот 182305
P.S. Се до пролетната рамнодневица, денот е помал од ноќта, после 20-ти март, денот е конечно поголем од ноќта, природата почнува да се буди, светлината триумфира над темнината, животот над смртта. Затоа 25-ти декември се смета за раѓање а за воскреснување се зема датум што секогаш е после пролетната рамнодневица.
Исус е само еден од многуте ликови поврзани со циклусот на сонцето, не само што не е ирелевантна датата, туку врз неа е суштината на целиот мит.Дата е ирелевантна битно е дали имал нешто паметно кажано Исус а има доста супер ствари...во главно.
Мит не мит вот евер...ирелевантно. Типот имал поента. Јака стара прича во најмала рака.Исус е само еден од многуте ликови поврзани со циклусот на сонцето, не само што не е ирелевантна датата, туку врз неа е суштината на целиот мит.