Се надевам дека има...сум ги видел на слики во црква...а дали се така не сум сретнал никој што се вратил да каже.Верувате ли дека постојат рај и пекол ?
Како ги замислувате ?
Некои луѓе кои имале near death experience или биле во кома,тврдат дека биле на кратко во тие места.Никој не е сигурен дали и колку може да им се верува.Се надевам дека има...сум ги видел на слики во црква...а дали се така не сум сретнал никој што се вратил да каже.
Сите различно кажуваат и не биле 100/100 мртви...така да незнам.Некои луѓе кои имале near death experience или биле во кома,тврдат дека биле на кратко во тие места.Никој не е сигурен дали и колку може да им се верува.
Јас верувам дека постојат тие места.Сите различно кажуваат и не биле 100/100 мртви...така да незнам.
Јас повеќе се надевам...одколку што сум 100/100 сигурен.Јас верувам дека постојат тие места.
redfogv,Некои луѓе кои имале near death experience или биле во кома,тврдат дека биле на кратко во тие места.Никој не е сигурен дали и колку може да им се верува.
Палењето огнови е преземено од паганизмот.Со векови се практикува.Не знам зошто сега би се бунеле.Можеби дека е опасно.Мене ме интересира зошто деновиве христијаните се побунија за забраната за бадниковите огнови? Нели тие огнови беа паганска работа? И што има црквата да каже за тоа? Бидејќи кај мене во маало живее поп и тој и жена му не учествуваат во таа прослава поради паганската причина. А од друга страна секоја година кога се слави тоа, не се пали огнот дур не дојде поп ( не тој горе споменатиот) да благослови.
Кај мене изнесуваат алкохол, има музика, додека храната не е мрсна.Во моја непосредна близина и во околината, се случува следново:
- изнесување мрсна храна на собиранката околу огнот,
- пиење алкохол,
- изнесување опрема за озвучување и пуштање безвезна музика на сред пост.
Дата е ирелевантна битно е дали имал нешто паметно кажано Исус а има доста супер ствари...во главно.Да се потсетиме:
Прегледај го приврзокот 182305
P.S. Се до пролетната рамнодневица, денот е помал од ноќта, после 20-ти март, денот е конечно поголем од ноќта, природата почнува да се буди, светлината триумфира над темнината, животот над смртта. Затоа 25-ти декември се смета за раѓање а за воскреснување се зема датум што секогаш е после пролетната рамнодневица.
Исус е само еден од многуте ликови поврзани со циклусот на сонцето, не само што не е ирелевантна датата, туку врз неа е суштината на целиот мит.Дата е ирелевантна битно е дали имал нешто паметно кажано Исус а има доста супер ствари...во главно.
Мит не мит вот евер...ирелевантно. Типот имал поента. Јака стара прича во најмала рака.Исус е само еден од многуте ликови поврзани со циклусот на сонцето, не само што не е ирелевантна датата, туку врз неа е суштината на целиот мит.