- Член од
- 13 август 2013
- Мислења
- 1.062
- Поени од реакции
- 2.071
Мерење #2 на Hansol -20.
Внатрешна температура на усис 25 степени.
Надворешна температура 5 степени, според отчитувањето на надворешната единица.
Поставив IFeel и даљинското го ставив во ходникот, на 2 метри од климата.
Сетпоинт 30, Fan 5.
Потрошувачката дојде до 1840W и температурата се зголемуваше полека до 45 степени. Штом постигна 45 степени компресорот повторно ја намали потрошувачката на 1200W. Претпоставувам дека внатрешната единица немала контакт со даљинското па решила да ја отчита температурата на усис как референтна температура за actual temperature. Го внесов даљинското во соба, го поставив на паркет и ја проверив внатрешната температура со IFeel и истата изнесуваше 20 степени (на паркет кај што е даљинското).Ја оставив климата уште 15тина минути да работи, со надеж дека актуал температура од 20 ќе ја активира климата да оди на 1870W и да испорача максимална температура на издув, но тоа не се случи. Ја сменив локацијаа на даљинското 2-3 пати да се осигурам дека има конекција со внатрешната единица. На крај се стабилизира на 1440W и испорачуваше 47 степени на издув со 27 степени на усис.
Значи при мерење #2 пак не успеав да ја натерам климава да извади максимална температура на издув, но добив еден важен резултат: со 1400W воздухот се загрева од 27 на 47 степени (значи загревање од 20 степени), при надворешна од 5 степени. Ова беше константна стабилизиран потрошувачка и температура од 5 минути.
Коментар за ова? Ќе има и други мерења..
Druze, eve ja ke ti odgovoram !!
Ke ti odgovoram so slika za konecno da svatish i ti i drugite deka ste izmanipulirani od site mozni aspekti, kulturno kazano ve vozat kako sakaat od edna- dve licnosti tuka na forumot, koi koristat metod na povtoruvanje na edni isti lagi po stopati za na kraj da izgledaat kako vistini.
Klima SHARP 9-ka, kojznae kolku star model, ne se proizveduva poveke, podatoci za vnatresna so dvoreden izmenuvac, tezina 12kg neto.
Gledaj sega nadvoresna i kazi koja denesna klima e OVA
Eve ja ke ti naglasam da ti tekne !!!
40kg nadvoresna
kompresor Sanyo C-6rz110h1a (ti teknuva li veke)
dvoreden izmenuvac 2x1.4
Kompresor power input 800 w
Kapilara
Jasno li ti e sega sto imas.
Istiot kompesor Sharp isto kako Gree go koristi i vo 12-kata kade ima mnogi, mnogu poslab COP od 3.61 bidejki elektronikata mu dozvoluva na kompesorot pogolem broj na vrtezi, moze da povlece poveke striuja na smetka na ekonomicnosta.
Najbednoto e sto ovaa klima so ovoj tolku falen KOMPRESOR SANYO e deklarirana za -7 temperatura, a ovie lobito i za -20 ja reklamiraat.
Za kraj, so koja logika gi plukate FUJI, MITSUBUSHI, TOSHIBA, lideri po site standardi vo svetski razmeri vo razvojot i proiavodstvoto na inverteri, a falite nekoi kineski kanti koi samite se smetat za uspesni ako uspeat da iskopiraat barem priblizno nekoja klima od vrvnite brendovi.
Aj da ve svatam ako se falite deka ste kupile nesto poeftino, ali da se falite deka ste kupile nesto podobro za istite pari, mislam deka se lazete.