Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Груевски: ВМРО отсекогаш била прозападно ориентирана, и така треба да остане.

Јас мислев дека во ВМРО владее Стохлолмовиот синдром, ама ова било чист мазохизам.

P

psychostasia

Гостин
Едно време зборуваше за 27ми април како морал да биде тој што ќе истури кофа ладна вода :ROFLMAO: Го слушаш Грујо и не можеш да престанеш да се смееш.

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
има фотографии мо интернетов. не е далеку ниту човек лично да се увери во ова
http://plusinfo.mk/vest/119073/vo-muzejot-na-makedonija-tavanite-se-ronat-vrz-ikonite-a-so-freski-se-potpiraat-vratite

http://fokus.mk/galerija-poplaveni-prostorii-vo-muzejot-na-vmro-koj-graganite-gi-chineshe-17-milioni-evra/

http://vesti.mk/news/13403763/prezemeni-aktivnosti-za-itna-sanacija-na-muzejot-na-makedonija

http://vesti.mk/read/news/13393775/4616791/itna-sanacija-na-muzejot-na-makedonija-vo-koj-navleze-voda
Ако ти треба формална документација, веројатно треба да се обратиш до институциите.
Не ми треба мене такво нешто , не сум јас ни тужител, ни судија, само не ми се допаѓа кога некој тенденциозно лаже т.е. ја извртува вистината , заради своја лична промоција и себична корист како министерот од четврт тон.
Еве пример оваа приложена сличка-доказ нема врска со кажаното , снимена во друго време и без никакви траги на капење и поплави..

Ги погледнав и другите слички и останав со впечаток дека корпулентниот министер јаде бурек и пие ладна вода. Би било подобро да почне да работи... бар нешто, да не остане само бледа гола трага од него после "џепната" предходничка.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Груевски: Поради партијата го запоставив семејството и децата
Поранешниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на денешниот партиски конгрес во Валандово истакна дека толку се посветил на партијата, поради што го запоставил дури и своето семејство. Па токму затоа, како што рече, тешко му паѓало кога гледал како се однесувале неколи блиски соработници.

И никој фала нема да му каже....
Па пичка му мајчина, луѓе ли сте? Не ли ви е жал за човеков? За семејството негово?
Може се нашол некој што му паднало жал, и ја натртил жена му, онака од жал.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Да ви кажав...и ви се чудам. Заете колку ме боли ташакот за тоа што возел некој политичар што рекол на внатрепартиски конгрес за жена му за дечко му за колку пари има...личноста е ирелевантна за мене битна ми е партиската идеологија само...може да турат магаре и слон за кандидати за премиер. Ама ако е од вистинска политичка оријентација животното изборот е јасен. Дури и јас сега сум одлучил за кого ќе гласам т.е. партија во најверојатно наредните 20години...и уопште не се замарам со вести тв емисии и срања. Изборот ми е јасен.

P

psychostasia

Гостин
Да ви кажав...и ви се чудам. Заете колку ме боли ташакот за тоа што возел некој политичар што рекол на внатрепартиски конгрес за жена му за дечко му за колку пари има...личноста е ирелевантна за мене битна ми е партиската идеологија само...може да турат магаре и слон за кандидати за премиер. Ама ако е од вистинска политичка оријентација животното изборот е јасен. Дури и јас сега сум одлучил за кого ќе гласам т.е. партија во најверојатно наредните 20години...и уопште не се замарам со вести тв емисии и срања. Изборот ми е јасен.
Како човек со 149 ајклу многу интелигентна одлука е ова.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Како човек со 149 ајклу многу интелигентна одлука е ова.
Најрационален избор...кост/бенефит. Време/пари.
Значи алгоритамот е следен
1. Гласам за либертаријанска партија со шанси за влез во парламент и сл ако нема точка 2
2. Најпопуларна десничарска партија по предизборна анкета.
Просто е и секогаш има решение.
Личности имиња се ирелевантни.
Вака гласам 15 години а може и до крај на животот. Супер е многу малку време треба за политика и замарање. Советувам секој да си направи ваква шема.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.752
Поени од реакции
12.213
Не ми треба мене такво нешто , не сум јас ни тужител, ни судија, само не ми се допаѓа кога некој тенденциозно лаже .
ако мислиш дека лаже, можеш да ги посетиш на брдоно горе. Само арно би било кога вака би ги испитувал и би се замарал со форензика на сите оние стотици твитови и написи наназад. неселективно.

Последно уредено:
Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Еден баниран член на Кајгана, јузер concrete имаше. Познат?
Не сум имал чест да го запознаам, од скоро сум во земјава, по цели 8 години. Има некоја врска со тупаните по свадба или зошто би бил крив?[DOUBLEPOST=1514039359][/DOUBLEPOST]
ако мислиш дека лаже, можеш да ги посетиш на брдоно горе. Само арно би било кога вака би ги испитувал и би се замарал со форензика на сите оние стотици твитови и написи наназад. неселективно.
Не бе има за тоа дееебело платени , јас само како обичен гледач коментирам, лут заради посочената негрижа према културното богатство.[DOUBLEPOST=1514039816][/DOUBLEPOST]
Најрационален избор...кост/бенефит. Време/пари.
Значи алгоритамот е следен
1. Гласам за либертаријанска партија со шанси за влез во парламент и сл ако нема точка 2
2. Најпопуларна десничарска партија по предизборна анкета.
Просто е и секогаш има решение.
Личности имиња се ирелевантни.
Вака гласам 15 години а може и до крај на животот. Супер е многу малку време треба за политика и замарање. Советувам секој да си направи ваква шема.
Имам впечаток дека пробате да едуцирате неуки денгуби кои се преокупирани со фантазијата на тртење на нечии жени од фелата политичари кои возат пунто, отколку со логиката на рационален избор на еден либетаријанец во услови на црно-бела понуда на избори.

Последно уредено:

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
555
Поени од реакции
1.808
Нз дали е рационална темава за вакво прашање, ама ако е некој постручен нека ми одговори.
Гледам бројот на пратеници на Сдсм е 49, на Дуи 10 и 3 на Алијансата.
Дали, доколку се остварат најавите за напуштање на коалицијата од страна на Алијансата, хипотетички зборам, би можеле да формираат мнозинство со Вмро, Беса и Дпа, што вкипниот број на пратеници би бил 61, наспроти 59 на Сдсм и Дуи. Што у ваков случај? Или немаат право на нешто такво после формирањена влада?? освен да оспорат закони (доколку меѓусебно се договорат) пошо они би биле мнозинство дефакто.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.155
Поени од реакции
16.294
http://www.libertas.mk/zaev-turskata-zaednitsa-znachaen-del-od/

ште имаме заедничка историја и со Турција... сме играле Камај на мечкин камен, па ни го земале црешовото топче,,,, а оној Марко Крале што му давал на шарец вино ( а после од урината праел пиво), ги прекопувал држвните патишта и на нив садел афион:icon_mrgr:
... не е за смеење, ама Ататурк бил противник на македонска автономија, исто како и грчката комунистичка партија (бадијала егејците гинеле во цивил вар на нивна страна)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Нз дали е рационална темава за вакво прашање, ама ако е некој постручен нека ми одговори.
Гледам бројот на пратеници на Сдсм е 49, на Дуи 10 и 3 на Алијансата.
Дали, доколку се остварат најавите за напуштање на коалицијата од страна на Алијансата, хипотетички зборам, би можеле да формираат мнозинство со Вмро, Беса и Дпа, што вкипниот број на пратеници би бил 61, наспроти 59 на Сдсм и Дуи. Што у ваков случај? Или немаат право на нешто такво после формирањена влада?? освен да оспорат закони (доколку меѓусебно се договорат) пошо они би биле мнозинство дефакто.
Алијанса? Каква е таа партија? Едниот пратеник отиде во Дуи, другиот независен, пратеникот од Гром независен, еве сеа и Амди циганот независен ќе е.
За ова праиме муабет?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom