Не ми треба мене такво нешто , не сум јас ни тужител, ни судија, само не ми се допаѓа кога некој тенденциозно лаже т.е. ја извртува вистината , заради своја лична промоција и себична корист како министерот од четврт тон.има фотографии мо интернетов. не е далеку ниту човек лично да се увери во ова
http://plusinfo.mk/vest/119073/vo-muzejot-na-makedonija-tavanite-se-ronat-vrz-ikonite-a-so-freski-se-potpiraat-vratite
http://fokus.mk/galerija-poplaveni-prostorii-vo-muzejot-na-vmro-koj-graganite-gi-chineshe-17-milioni-evra/
http://vesti.mk/news/13403763/prezemeni-aktivnosti-za-itna-sanacija-na-muzejot-na-makedonija
http://vesti.mk/read/news/13393775/4616791/itna-sanacija-na-muzejot-na-makedonija-vo-koj-navleze-voda
Ако ти треба формална документација, веројатно треба да се обратиш до институциите.
Може се нашол некој што му паднало жал, и ја натртил жена му, онака од жал.Груевски: Поради партијата го запоставив семејството и децата
Поранешниот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски на денешниот партиски конгрес во Валандово истакна дека толку се посветил на партијата, поради што го запоставил дури и своето семејство. Па токму затоа, како што рече, тешко му паѓало кога гледал како се однесувале неколи блиски соработници.
И никој фала нема да му каже....
Па пичка му мајчина, луѓе ли сте? Не ли ви е жал за човеков? За семејството негово?
Како човек со 149 ајклу многу интелигентна одлука е ова.Да ви кажав...и ви се чудам. Заете колку ме боли ташакот за тоа што возел некој политичар што рекол на внатрепартиски конгрес за жена му за дечко му за колку пари има...личноста е ирелевантна за мене битна ми е партиската идеологија само...може да турат магаре и слон за кандидати за премиер. Ама ако е од вистинска политичка оријентација животното изборот е јасен. Дури и јас сега сум одлучил за кого ќе гласам т.е. партија во најверојатно наредните 20години...и уопште не се замарам со вести тв емисии и срања. Изборот ми е јасен.
Најрационален избор...кост/бенефит. Време/пари.Како човек со 149 ајклу многу интелигентна одлука е ова.
ако мислиш дека лаже, можеш да ги посетиш на брдоно горе. Само арно би било кога вака би ги испитувал и би се замарал со форензика на сите оние стотици твитови и написи наназад. неселективно.Не ми треба мене такво нешто , не сум јас ни тужител, ни судија, само не ми се допаѓа кога некој тенденциозно лаже .
Не сум имал чест да го запознаам, од скоро сум во земјава, по цели 8 години. Има некоја врска со тупаните по свадба или зошто би бил крив?[DOUBLEPOST=1514039359][/DOUBLEPOST]Еден баниран член на Кајгана, јузер concrete имаше. Познат?
Не бе има за тоа дееебело платени , јас само како обичен гледач коментирам, лут заради посочената негрижа према културното богатство.[DOUBLEPOST=1514039816][/DOUBLEPOST]ако мислиш дека лаже, можеш да ги посетиш на брдоно горе. Само арно би било кога вака би ги испитувал и би се замарал со форензика на сите оние стотици твитови и написи наназад. неселективно.
Имам впечаток дека пробате да едуцирате неуки денгуби кои се преокупирани со фантазијата на тртење на нечии жени од фелата политичари кои возат пунто, отколку со логиката на рационален избор на еден либетаријанец во услови на црно-бела понуда на избори.Најрационален избор...кост/бенефит. Време/пари.
Значи алгоритамот е следен
1. Гласам за либертаријанска партија со шанси за влез во парламент и сл ако нема точка 2
2. Најпопуларна десничарска партија по предизборна анкета.
Просто е и секогаш има решение.
Личности имиња се ирелевантни.
Вака гласам 15 години а може и до крај на животот. Супер е многу малку време треба за политика и замарање. Советувам секој да си направи ваква шема.
Алијанса? Каква е таа партија? Едниот пратеник отиде во Дуи, другиот независен, пратеникот од Гром независен, еве сеа и Амди циганот независен ќе е.Нз дали е рационална темава за вакво прашање, ама ако е некој постручен нека ми одговори.
Гледам бројот на пратеници на Сдсм е 49, на Дуи 10 и 3 на Алијансата.
Дали, доколку се остварат најавите за напуштање на коалицијата од страна на Алијансата, хипотетички зборам, би можеле да формираат мнозинство со Вмро, Беса и Дпа, што вкипниот број на пратеници би бил 61, наспроти 59 на Сдсм и Дуи. Што у ваков случај? Или немаат право на нешто такво после формирањена влада?? освен да оспорат закони (доколку меѓусебно се договорат) пошо они би биле мнозинство дефакто.