Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
869
Поени од реакции
343
Го оставив два саати во ходничето, нема мебел само неговото креветче и неколку играчки нема на што да наштети, но многу мочка :). Да го научам да мочка надвор и ке биде топ (y).
тоа е процес, не оди така едноставно и лесно.
+ додека помине вакцинација целосна како тоа надвор да го учиш да мочка?
има методи и начини ама ништо не оди брзо
гледај што е можно помалку да е сам. нема на што да наштети - и јас така викав за моето и јас го оставав само локализирано во ходникот ама од досада некогаш го драпаше ѕидот. Ќе си најде нешто.
Човек да е ке направи нешто а не па животинче.

Член од
13 јануари 2015
Мислења
814
Поени од реакции
276
Мора ли родителите претходно да се носени на изложби за да им се извади педигре на малите?

Член од
20 декември 2017
Мислења
3
Поени од реакции
2
Биди поконкретен каде 3 часа дома? Во стан или двор ? Ако мислиш за стан не, имам едно другарче дома, и ми рече дека 10 минути неможел дома да го остави, лом правело, многу сакало да гризе предмети
Vidi vaka drugar jas imam kane korso staro 4 godini go cuvam vo dvor vo boks no i vleguva vnatre i nepravi nikakvi problemi se zavisi do dresurata dodeka e malo normalno e da griza nesto ke menuva zabi ke go ceskaat vo stan so dobra dresura i dovolno redovni prosetki nema da ti pravi nikakov problem toa e moe mislenje

Член од
14 јули 2017
Мислења
169
Поени од реакции
134
Здраво, каде би можел да најдам слана или некое сено за да го ставам во куќичката на кучињата оваа зима?

Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Немораш слана ни сено требаш ќебе или со покривач

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
Здраво, каде би можел да најдам слана или некое сено за да го ставам во куќичката на кучињата оваа зима?
Само да не е на бетон , не е неопходна слаМа ни сено. Големо куче не лежи на ќебе.

Член од
20 декември 2017
Мислења
3
Поени од реакции
2
Немораш слана ни сено требаш ќебе или со покривач
Pa i ne e mnogu pametno da mu stavis kebe ili pokrivac zatoa sto kuceto izlaga nadvor na mokro i pak vlaga vnatre vo kukjarkata i go mokri kebeto ili prekrivacot i moze da se razboli kuceto ako lezi na mokro taka da bi ti preporacal slama ili trici od seceni drva drzat toplo

Член од
14 јули 2017
Мислења
169
Поени од реакции
134
Pa i ne e mnogu pametno da mu stavis kebe ili pokrivac zatoa sto kuceto izlaga nadvor na mokro i pak vlaga vnatre vo kukjarkata i go mokri kebeto ili prekrivacot i moze da se razboli kuceto ako lezi na mokro taka da bi ti preporacal slama ili trici od seceni drva drzat toplo
I jas toa go mislev..

Член од
4 јануари 2015
Мислења
1.151
Поени од реакции
512
Па ако видиш на јутуб ќе видиш дека сите кучиња се покриваат ама тие што живеат дома а не во двор

Член од
21 септември 2017
Мислења
17
Поени од реакции
13
Сакам да земам еден кокер шпаниел за дома да си го чувам, ама бидејќи сум студент, не знам дали може да издржи еднаш неделно (еднаш на 2 недели) да издржи да патува по 2 часа со воз или кола. Другите работи ми се јасни бидејќи веќе имам чувано куче дома. Што мислите вие???

Член од
10 февруари 2010
Мислења
869
Поени од реакции
343
Сакам да земам еден кокер шпаниел за дома да си го чувам, ама бидејќи сум студент, не знам дали може да издржи еднаш неделно (еднаш на 2 недели) да издржи да патува по 2 часа со воз или кола. Другите работи ми се јасни бидејќи веќе имам чувано куче дома. Што мислите вие???
би требало да може, ако е научен од мали нозе

Kajgana Shop

На врв Bottom