GavolRulz
hippopotomonstrosesquipedaliophobia
- Член од
- 23 март 2008
- Мислења
- 12.743
- Поени од реакции
- 11.626
Може, на моето му се сечени на 2,5 месеци.Не ми е за изложби... опашот неможе на 80 дена да му се исече??
Може, на моето му се сечени на 2,5 месеци.Не ми е за изложби... опашот неможе на 80 дена да му се исече??
Најнормално. Исто како што било кое животно ќе се привикне на недостаток на екстремитет и ќе живее.Кога го чував доберманот, не му ги купирав ушите и немаше никакви проблеми со инфекции на ушите ниту јас имав проблеми со кучето. И природно на кучето му е дадено како да функционира, се` што се презема од газдата (купирање и слични ствари) се само помодарство. Глупости.[DOUBLEPOST=1511974176][/DOUBLEPOST]
А отприлика знаеш како се справува кучето после таа ампутација (за доберман збориме)? Ме интересира чисто онака затоа што кај мене еден во комшии му ги исече опашот и ушите на 5-6 месеци возраст, не знам каде ниту како.
Што знам. Кај мене во комшии има ветеринар што го прави тоа, иако мислам дека на црно работи.Најнормално. Исто како што било кое животно ќе се привикне на недостаток на екстремитет и ќе живее.
Инаку, ветеринар не го работи купирањето. Забрането е со закон за благосостојба на животните.
се зголеми некако, како суво е и пак не реагира никако кучето при допир или притисок на тоа[DOUBLEPOST=1513596544][/DOUBLEPOST]Мене тоа ми личи на папилом, али најдобро е да идеш на вет и да ти кажат.
од која возраст на кучето сакаш да земеш?Здраво сакам да се распрашам за расата кане корсо. Дали можам дома да го чувам? Колку пари на храна месечно ќе треба да се дадат? И дали може да се остави само 3 часа дома.
Биди поконкретен каде 3 часа дома? Во стан или двор ? Ако мислиш за стан не, имам едно другарче дома, и ми рече дека 10 минути неможел дома да го остави, лом правело, многу сакало да гризе предметиЗдраво сакам да се распрашам за расата кане корсо. Дали можам дома да го чувам? Колку пари на храна месечно ќе треба да се дадат? И дали може да се остави само 3 часа дома.
ова многу зависи, ама без штета нема да помине.Биди поконкретен каде 3 часа дома? Во стан или двор ? Ако мислиш за стан не, имам едно другарче дома, и ми рече дека 10 минути неможел дома да го остави, лом правело, многу сакало да гризе предмети