Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
V

viktora

Гостин
А тоа се европското знаменце беше дебакл невиден, замисли лично Еврокомесарот Јоханес Хан среде Скопје недвосмислено негираше дека законот нема врска со европските регулативи и хармонизација со истите, уште директно да кажеше дека се злоупотребува и дека лажираат. Ништо од gragxanite, штама.
Навика им стана да се бламираат со лажгите.Најтрагично е што и они почнаа да си веруваат во нив.

Уште поголема иронија беше што СДС поднесоа амандман за намалување на казните од 5.000€ на 2.000€.Монти Пајтон да снимат еден филм по сценарио на СДС има блок бастер да биде.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Brej go otece so ova, tasakot me zabole za grujo. Golema rabota napisal nekoj govor i ovoj go procital na albanski, eve daj napisi neso na kineski jas ke ti go procitam iako neam pojma so ke blebetam dodeka zboram.
Па обвинуваш некој за нешто што друг го создал.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Многу работи не знаеш, или се правиш глуп со сила.

За пички и лицемерие се однесува за тебе и за сите тие на кои им пречи што се ослободуваат така лесно, ама не им пречи што се затворани така лесно без јасни докази и со сваровски судии.

Зошто досега немало истражување кој плаќа или не плаќа данок, или има? Сите македонци ли се вака како баби кои озборуваат заради досада...
Види вака, за глупавост дури си тука ти, немаш конкуренција.

Пичкосвање и лицемерие по дома мене не, не само за тебе туку за сите како тебе важи ова.

А за затворање и слично има суд, не може секој ад хоминем со една кратка изјава да ослободи некој за случај како Смиљковско езеро, не барем во нормална земја. Има начини како тоа да се направи правилно, а ова не е еден од нив.

Кое озборување бе, ти се читаш шо пишуваш или не, на озборување останавте бе, еве ДУИ е власт од 2002, шо не направи истражување да покажи какви се македонците?

Да видиме кој не плаќа данок и сл.

Имаше една дебата за законот за јазици, се сведе аргументацијата на тоа шо се случувало 1997 и други трагикомични изјави.

Мерило е тоа колку го познаваат албанскиот јазик етничките македонци од Албанија и обратно, колку го познаваат македпнскиот јазик етничките албанци од Македонија.

Немаат алабанците здрав аргумент за тоа шо го прават, ама кога стои Западот позади нив и им дава бланко поддршка, јасно дека секој кој размислува со своја глава менува курс.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889

За пички и лицемерие се однесува за тебе и за сите тие на кои им пречи што се ослободуваат така лесно, ама не им пречи што се затворани така лесно без јасни докази и со сваровски судии.

Зошто досега немало истражување кој плаќа или не плаќа данок, или има? Сите македонци ли се вака како баби кои озборуваат заради досада...[DOUBLEPOST=1513898258][/DOUBLEPOST]
Што промовираш со полумилион метален лав бе ретардиран?

Па имаш полумилион албанци тука, што има врска другата држава?
Epa eve vaka, so inicijativa za sozivot da se naznacat dve *kesi*, edna Makedonska i edna ramkovna, pa sekoj koga ke plakja danok ili smetka da si klai parite kaj svoite pa da vidime. I posle tamu da si bara.

V

viktora

Гостин

Зошто досега немало истражување кој плаќа или не плаќа данок, или има? Сите македонци ли се вака како баби кои озборуваат заради досада...[DOUBLEPOST=1513898258][/DOUBLEPOST]
Што промовираш со полумилион метален лав бе ретардиран?

Па имаш полумилион албанци тука, што има врска другата држава?
И мене ме интересира што има врска другата држава.Сериозно.
Што промовираат твоите со споменици на УЧК и двоглави орли?Што си запнал со лавови.Гукни нешто и за плоштад Скендер бег.
Убаво ти пишав ама не ме разбра.Глумиш лудило.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Procitaj go postot do kraj, bidi trpeliv. :v
Двојазичноста е масло на педерчето гуевски во 2008 , ја направи зад грбот на своите граѓани , тоа е само негово масло.
Зошто тоа не го разбереш? Или не сакаш да го разбереш?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
А викаат албанците бараат федерализација...
So se mene tice odamna trebase da se otsece rakavoto tkivo i da si se spoite so Kosovo i zaedno da pocrkate vo islamskata mizerija. Sum bil dosta pati tamu, sramota i od narod i od takanarecena drzava. Inaku toa so go spomnav se vika cisti smetki, federalizacii na vas vi se motaat vo glava uste pred da se rodite ama takva kaj so za vas se ke bide besplatno.

V

viktora

Гостин
А викаат албанците бараат федерализација...
Каква федерализација.Бараме поделба.Еден ѕид од крај до крај,минирано во длабочина од 50 метри и никад више со вас заеднички живот.Од сите проклети соседи вие испаднавте најбезобразни.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Nesposobni za integracija, sozivot i postuvanje na domasnata drzava. Razbiram u Albanija i Kosovo da tece med i mleko, a ovie katastrofa daleku pobeter nego kaj nas. Idete malce npr vo Slovenija da vidite Ungarcite na severoistok kako si ja postuvaat drzavata, vo zapadna Ceska kako Germancite si ja postuvaat drzavata itn... Ne znam so izrodi ke bevte. Takvo divo pleme nema denes vo razviena evropa, samo vie ostanavte 500 godini u rikverc.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Каква федерализација.Бараме поделба.Еден ѕид од крај до крај,минирано во длабочина од 50 метри и никад више со вас заеднички живот.Од сите проклети соседи вие испаднавте најбезобразни.
Аха да, секако. Сега нема да може така лесно да се ослободат од нас.[DOUBLEPOST=1513903483][/DOUBLEPOST]
Двојазичноста е масло на педерчето гуевски во 2008
Зошто Заев спроведува проекти на Груевски?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.056
Nesposobni za integracija, sozivot i postuvanje na domasnata drzava. Razbiram u Albanija i Kosovo da tece med i mleko, a ovie katastrofa daleku pobeter nego kaj nas. Idete malce npr vo Slovenija da vidite Ungarcite na severoistok kako si ja postuvaat drzavata, vo zapadna Ceska kako Germancite si ja postuvaat drzavata itn... Ne znam so izrodi ke bevte. Takvo divo pleme nema denes vo razviena evropa, samo vie ostanavte 500 godini u rikverc.
Не збори државата не не поштува нас а тек Албанците...не третират како трето разредни магариња.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Зошто вовеле двојазичност во 2008г затоа сега изгласуваат
Дај бе види прво што и како има изгласано дпмне во 2008ма година, после треси глупости на темава изгубен еден.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Аха да, секако. Сега нема да може така лесно да се ослободат од нас.[DOUBLEPOST=1513903483][/DOUBLEPOST]
Зошто Заев спроведува проекти на Груевски?
Треба да си ептен глуперда да не разбереш дека Македонија е веќе двојазична држава со тоа што се зборува албански во највисокиот орган во државата , Собранието.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom