Проблемот не е во фактот кој колку заработил во последниве пет години, кој на што се кладел . . . .
Слепа кокошка просо ќе погодеше во последниве 5 години . . . .
Проблемот е дали НИЕ можеме да инкасираме по 20-25% годишно во следните 5 години . . .
????
А тоа зависи и од макроекономија, невработеност и странски инвестициии!!!
Од сето ова зависат и профитите, а и билансите на банките. Ако земам во предвид дека сите ние на форумов имаме 70% портфолио во акции на банки тогаш итекако сум заинтересиран за макроекономија и невработеност . . . . ГРНТ и БЕСК се 100% зависни од макроекономија . . . .
И пред месец дена пишував за овие проблеми, а ме убедуваа со ЖИВОТ како најголем аргумент. . .
Денес е новост само официјалната статистика, која е негативна . . . и расположението помеѓу форумашите . . . .
малку сте понерасположени, повеќе песимисти и безидејни . . . . И на форумов не се чуствува оптимизам веќе
, а и СТБ не е веќе 970, а камо ли да направи 20% (1200 ден.) за една година
Супер што распродадов СТБ на 970-930, па сега можам ладнокрвно да следам . . .
п.с.
Всушност, кога ќе полета берзава или уште колку ќе трае корекцијава . . . . изгледа ќе потрае
.
Мало раздвижување на пролет, но потоа . . .
Јас докупив ОХБ на 4750 пријавувам, а СТБ уште не сум продал . . . . никој не ја сака на 930 den.
.
@dekis се испука на ТЕТЕ на 1850 и СТБ на 970 , а други јунаци скоро и да нема . . . .
Колку ќе нарасне профитот на СТБ во 2019 ???? Јас прогнозирам негативна стагнација . .