Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Чудна ситуација, некој ќе се обиде да те нарече албанофоб, националист а имаш лидер на политичка партија која потекнува од милитантнта организција која и официјално беше класифицирана како терористичка.

Истиот одбива да зборува македонски во држава каде тој јазик е државен, официјален јазик и нема никакви реперкусии за тоа.

Човек со индиции за учество во воени злосторства од Министер за Одбрана оди во Претседател на Собрание, инаку дезертирал од полнокрвна воена формација во борбени услови да се бори против истата, без никакви реперксуии, тој е gragxanin тие на кои им смета тоа се националисти и шовинисти. Албанофоби.

Од друга страна пак, после 2001година има егзодус на етнички македонци од Западна Македонија, нормално праоти својата абанофобија, бегаат од своите родни огништа, албанските македонофили сигурно се прашуваат зошто?

Секое едно барање им е строго на национална основа, ама ете тие не се националисти.

Чудни се овие gragxanski принципи.

Човек да помисли дека се партиски полтрони.
Што подалеку од очи - подалеку од срце Cvetko, lepi grome moj.

Време е да ја заборавиш Албана (добра бизнис партнерка, а и не само бизнис партнерка) и да гледаш во иднината - има многу море во рибите.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Мислам дека ќе ти биде многу криво ако изелзе криминал и ако одговорните (Јаоски и останатите) одговараат пред закон. Бивша љубов, тешко се преболува.
Никогаш не сум застанал во одбрана на корупција, нема ниту еден збор да најдеш, така да ич qr не ме боли ако одговара некој, шо не ми се верува пошто сега бараат од каде истече во јавноста информацијата.

Misliti, srati i cvece brati nije isto - тоа требало да го знаеш пред да се напучиш одамна, фиромецу.
Pricaj srpski da te ceo svet razume не пали кај мене Ештрефче пиле, коа сме кај пучење ти и екипата форумски слободарски
робови-гремлини немате конкуренција. Може да искористите некако тоа формално правно да го преточите во некое друштво, здружение или сл. ве има со лопата да ве ринат. Ете секта формирајте или ќе се навреди балистичко врховистичкиот сојуз на удбашите? На се со ред се покакаа.

Јас знам дека сум Македонец, ти искрено шо си не знам, а и не сакам да знам.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.155
Поени од реакции
16.293
Инцидент во Чаир: Убиено е едно лице

браво бе, инцидент со Калашников :mad: ...тука пишува со калаш дека е извршено убиството ..

важно прОливер се пофали.:

Спасовски: Секој има право да протестира, но не и да ја напаѓа полицијата

Ама брзо заборава кога лани во Струмица беа претепани од толпата 2-ца инспектори кој по службена должност уапсиле наркодилер, а лично Спасовски му ги извади лисиците и се се заборави и заташка

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Што подалеку од очи - подалеку од срце Cvetko, lepi grome moj.

Време е да ја заборавиш Албана (добра бизнис партнерка, а и не само бизнис партнерка) и да гледаш во иднината - има многу море во рибите.
Ештрефче пиле намали со лепилото.

Не знам дали имате претстава дека колку одвратно и лицемерно настапувате, го разбивае секој сомнеж за тоа дека сте најбични партиски полтрони?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.982
Поени од реакции
83.345
Чудна ситуација, некој ќе се обиде да те нарече албанофоб, националист а имаш ...
Неееее.
Никој не веруе дека сте стварно албанофоби и националисти. Кога би биле, би се побуниле за милион нешта изминативе единаесет години, кога ќутевте како пички.
Вие сте грујови мадиња и секој оној кој ве нарекува албанофоби, националисти, вмровци, луѓе, патриоти, десничари или христијани, едноставно греши од незнаење.

Вие све што треба ќе бидете по потреба. Потреба на Лидерот, секако.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.697
Поени од реакции
48.953
. Кога би биле, би се побуниле за милион нешта изминативе единаесет години, кога ќутевте како пички.
.
a што би биле тие што се бунеле, а сега нагло ќутат како пички по тие исти прашања...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Неееее.
Никој не веруе дека сте стварно албанофоби и националисти. Кога би биле, би се побуниле за милион нешта изминативе единаесет години, кога ќутевте како пички.
Вие сте грујови мадиња и секој оној кој ве нарекува албанофоби, националисти, вмровци, луѓе, патриоти, десничари или христијани, едноставно греши од незнаење.

Вие све што треба ќе бидете по потреба. Потреба на Лидерот, секако.
Гледам ти се побуни за нешто против твојот робовладетел?

Ете куп работи се повторуваат до времето на дпмне, ти шо не се побуниш, ете како gragxanin heroj?

Јас бев против форина и како Министер и сега.[DOUBLEPOST=1513794174][/DOUBLEPOST]
a што би биле тие што се бунеле, а сега нагло ќутат како пички по тие исти прашања...
Не се пички тоа, ни за толку нема, дундиња gragxanski.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Никогаш не сум застанал во одбрана на корупција, нема ниту еден збор да најдеш, така да ич qr не ме боли ако одговара некој, шо не ми се верува пошто сега бараат од каде истече во јавноста информацијата.
Криво ќе ти биде признај сега, 11 год. љубов а не ја фати на дело со Видјим Корупти.[DOUBLEPOST=1513794415][/DOUBLEPOST]
Pricaj srpski da te ceo svet razume не пали кај мене Ештрефче пиле, коа сме кај пучење ти и екипата форумски слободарски
робови-гремлини немате конкуренција. Може да искористите некако тоа формално правно да го преточите во некое друштво, здружение или сл. ве има со лопата да ве ринат. Ете секта формирајте или ќе се навреди балистичко врховистичкиот сојуз на удбашите? На се со ред се покакаа.
Дете, планирај си го буџетот како што одат работите ќе ви секне не само сендвичот туку и за струја и интерент ќе немате да спамате насекаде.[DOUBLEPOST=1513794526][/DOUBLEPOST]
Јас знам дека сум Македонец, ти искрено шо си не знам, а и не сакам да знам.
Јас сум космополит, gragxanin на светот а кога се работи за потекло (етничко) јас сум баш, Македонец - Македонец од Македонија, не од апажлукот, гнојот од ФИРОМ.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Криво ќе ти биде признај сега, 11 год. љубов а не ја фати на дело со Видјим Корупти.
Џабе ти е бе, проѕирен си, се акавте од земја за rezmiod, сеа истото, чак и дамбетер од тоа, слободарските робови не смеат ниту да бекнат. Три месеци нема министер за здравство, на секој збор за тоа или грујово маде или ќе си лежите пишувате, јадно.

Додека умираа новороденчиња пишувавте хаштази #ЗдравоТаравари, ниту да бекне некој за тоа, а претходно топкање од земја по емсиии и по улици, лицемерие без преседан.

Тоа е таа gragxanska логика, тоа беа слободарски новороденчиња во време режимско, сега овие се режимски во време слободарско.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Џабе ти е бе, проѕирен си, се акавте од земја за rezmiod, сеа истото, чак и дамбетер од тоа, слободарските робови не смеат ниту да бекнат. Три месеци нема министер за здравство, на секој збор за тоа или грујово маде или ќе си лежите пишувате, јадно.

Додека умираа новороденчиња пишувавте хаштази #ЗдравоТаравари, ниту да бекне некој за тоа, а претходно топкање од земја по емсиии и по улици, лицемерие без преседан.

Тоа е таа gragxanska логика, тоа беа слободарски новороденчиња во време режимско, сега овие се режимски во време слободарско.
Јас ти велам, другарски (по левичарска линија) да ја оставиш на мира, сега ние ја работиме.
Ќе ја третираме достојно, како дама.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Криво ќе ти биде признај сега, 11 год. љубов а не ја фати на дело со Видјим Корупти.
Дете, планирај си го буџетот како што одат работите ќе ви секне не само сендвичот туку и за струја и интерент ќе немате да спамате насекаде.
Абе кај е @Let 3 од пишување по форуми до работа во Министерство за Вистина на Роберт Поповски?

Кај се сега сите тие дежурни демократи да напишат барем еден пост дневно од тогаш десетиците кои ги пишуваа во време на ДПМНЕ?

Огорчено беа од rezimod, или секнаа парите од НВО?

Кажете барем јавно.

Јас сум космополит, gragxanin на светот а кога се работи за потекло (етничко) јас сум баш, Македонец - Македонец од Македонија, не од апажлукот, гнојот од ФИРОМ.
Кој би рекол.[DOUBLEPOST=1513794908][/DOUBLEPOST]
Јас ти велам, другарски (по левичарска линија) да ја оставиш на мира, сега ние ја работиме.
Ќе ја третираме достојно, како дама.
Тоа и реков, пошто не бевте кадарни да дојдете на власт ве донесоа, сега за возврат имате одврзани раце за арамилукот по дома, а за по надвор потпишувате бланко што ќе ви кажат.

Нема тука дилема дека сте леви.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Кој би рекол.
Кој би рекол ?

Вие не сте Македонци, Cvetko, вие сте фиромјани, маме и ебавте на Македонија и Македонскиот народ дури и на камењата и дрвата кои останаа а ни криви ни дужни.[DOUBLEPOST=1513795311][/DOUBLEPOST]
Тоа и реков, пошто не бевте кадарни да дојдете на власт ве донесоа, сега за возврат имате одврзани раце за арамилукот по дома, а за по надвор потпишувате бланко што ќе ви кажат.

Нема тука дилема дека сте леви.
Да имавте поголем алат, муда и техника можеби сеуште ќе бевте заедно што сме криви сега ние ?

Нашол за ДУИ и Албании да ми прави муабет, оди мешај малтер.

Последно уредено:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Кој би рекол ?

Вие не сте Македонци, Cvetko, вие сте фиромјани, маме и ебавте на Македонија и Македонскиот народ.
Ештрефче пиле, јас сум Македонец, пред се човек, за тебе искрено ти кажав, не знам а и не сакам да знам шо си.

Не знам кои се тие, јас велам дека qr ме заболе за грујо и компанија, така да етикетирање не ти врви кај мене, а шо е потрагично и кај многумина. Не може секој кој прашува зошто ги отпишавте од живите македонците во Бугарија да е вмрове и грујово маде.

Не може секој кој ја доведува во прашање двојазичноста да го етиктерирате како националист, нови насоки треба да ви дадат од штабот. Тоа шо сте некадарни да го поразите ДПМНЕ и се напучивте кај стигнавте само да се доберите до власт не мора цела Македонија да плаќа.

За мам ебавање магери сте, во шест месеци пишавте икс на македоснкото малцинство во Бугарија, јазична федерација, сето тоа во Домократиа Нова Македониа.

За сите други ветувања, новото Бранко е крив=Грујо е крив, rezimod и нема пари во буџетот, ќе видиме за десет години.[DOUBLEPOST=1513795616][/DOUBLEPOST]
К
Да имавте поголем алат, муда и техника можеби сеуште ќе бевте заедно што сме криви сега ние ?

Нашол за ДУИ и Албании да ми прави муабет, оди мешај малтер.
,
Ич немате бе вие, Вујко од Америка ви среди да клецните инаку ќе дркавте уште и Мијалков ќе ви ебеше се по список.

За малтер мешање не знам, ама тебе оФцо те пасам ко шо глеаш.

И не знам кој те ангажира тебе за мислење на крај краева, ти ме цитираше мене, јас од тебе текстовите ги третирам како гомно на патот, или заобиколувам или прескокнувам.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ештрефче пиле, јас сум Македонец, пред се човек, за тебе искрено ти кажав, не знам а и не сакам да знам шо си.

Не знам кои се тие, јас велам дека qr ме заболе за грујо и компанија, така да етикетирање не ти врви кај мене, а шо е потрагично и кај многумина. Не може секој кој прашува зошто ги отпишавте од живите македонците во Бугарија да е вмрове и грујово маде.

Не може секој кој ја доведува во прашање двојазичноста да го етиктерирате како националист, нови насоки треба да ви дадат од штабот. Тоа шо сте некадарни да го поразите ДПМНЕ и се напучивте кај стигнавте само да се доберите до власт не мора цела Македонија да плаќа.

За мам ебавање магери сте, во шест месеци пишавте икс на македоснкото малцинство во Бугарија, јазична федерација, сето тоа во Домократиа Нова Македониа.

За сите други ветувања, новото Бранко е крив=Грујо е крив, rezimod и нема пари во буџетот, ќе видиме за десет години.
Cvetko, ти (вие) не сте Македонци вие сте фиромјани тоа треба да до сватите еднаш за секогаш, единствена поврзаност со македонци ви е во контекст како најголеми тирани (во модерната историја) на македонскиот народ.

Македонците во Бугарија е секако, интересна тема и баш ме интересира кој ги запишал или отпишал, а и како.

Неможе да го/ги етикираме како националисти, добро се знае и ставот на ДРПМНЕ околу оваа прашање, комплексно прашање.

Во шест шест месеци пишале X ? :pos:
За тоа прашај си го Љубчо, Бонева, Пишев, Милошевски (само маааал број) околу иксовите и други непознати во равенките.

Пари нема, ќе се живее бедно и ќе се враќаат долгови благодарение на спасителите, "паторите" не патриотите.

Инаку ако се споредувам со гнојот, со апажите јас сум ВМРО и пол.[DOUBLEPOST=1513796603][/DOUBLEPOST]
Ич немате бе вие, Вујко од Америка ви среди да клецните инаку ќе дркавте уште и Мијалков ќе ви ебеше се по список.

За малтер мешање не знам, ама тебе оФцо те пасам ко шо глеаш.

И не знам кој те ангажира тебе за мислење на крај краева, ти ме цитираше мене, јас од тебе текстовите ги третирам како гомно на патот, или заобиколувам или прескокнувам.
Чичко Сем, Мајка Русија не е битно, битно е да клецаш место да си клецнат толку капацитет има твојот фиромански кикиритка од мозок.

Оди мешај малтер, цепај дрва не се прај некој opinion maker со twitter статуси ебате канцерот.

Инаку пак ќе ти речам, не ми зобрувај за македонци, Македонии, национални интереси.
Ние не сме иста етничка група, тоа да ти е јасно. Има Македонци има Сендвичшанци тоа е ден и ноќ.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom