Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Исти финти прават како шарените педерчиња, со 4 коли блокираат главни раскрсници, а полиција им дозволува :facepalm:
Со најавен протест, секој има демократско право да протестира. Мора да им дозволат а и треба, секој има право да протестира. На што би личело да јадеш ќутек затоа што протестираш и да те бркаат?

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Со најавен протест, секој има демократско право да протестира. Мора да им дозволат а и треба, секој има право да протестира. На што би личело да јадеш ќутек затоа што протестираш и да те бркаат?
Ne ne, vo komunisticka makedonija pravo na protest imaat samo sareni i toplovodari.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Мене пак не ми е јасно од каде се створија сите овие "експерти" што сега јадат трици на телевизија на дневна основа и кажуваат што треба и како треба, некои дедиња од нафталин извадени со префикс експерт за јадење гомна.
Кај беа 11 години сите овие ликови не ми е јасно, да кажат како треба, во која дупка беа напикани и дури сега собраа храброст да ја видат светлината на денот и да не почастат со нивните "експертски" гомненици.

Неверојатна е брзината со која се адаптира кон новата власт јавниот ни медиумски сервис и ја менува плочата и тонот во известување.
Само кога ќе ми текне Ивона од Сител со кој елан известуваше и ги влажнеше гаќичките од 500 еура за врвните дострели на лидерот, чиниш онаа бабана од Северна Кореја што кажува за достигнувањата на нивниот лидер, цела во емоции и гордост, ниту таа не и беше рамна и сега на кое ниво спаднаа.

Министерот што е задолжен за јавна администрација паламуди и со сите сили се обидува да ги оправда новите вработувања во државни јасли кои следат од наредната година.
Која контрадикторност и патетика, тврди оти сеуште имало простор за нови вработувања оти едни си оделе па требало да дојдат други, имало недостиг на кадар а до пред година дена во нивите јавни настапи нон-стоп трубеа за пренатрупаната јавна администрација. Сега немало да има отпуштања, имало недостиг на квалитетен кадар, па ќе има бе торко еден кога пола од нив се вработени преку рамковен и штабски директиви, паразити со осмо. Битно нив списоците од партиските дувла му се спремни за од 1 јануари да се обесат на државна цицка новите партиски штакори, по ново такозвани "дефицитарни кадри" и "експерти" пошто во оваа држава само тоа има, све е експерти за извоз.
Dovaganje na zivot po difolt e povrzano so vrabotuvanje na paraziti vo js, ja i dzavnite pretpijatija. So poveke novi paraziti i ramkovni tolku poaren zivot. A da, i kriminal veke nema i nema da ima, isto taka vo soglasnost so dovagjanjeto na zivotot.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ne ne, vo komunisticka makedonija pravo na protest imaat samo sareni i toplovodari.
Колку што ме држи меморијава 11 години наназад на секое едно мало опозиционерско комуњарско протестче демократската влада на дуче Грујо организираше контрапротести ... најинтересни беа оние контрапротести кога му носеа дури и животни телиња и јагниња на поранешниот претседател на СДСМ Бранко пред штабот на Бихачка ... замисли сега и СДСМ да им прави контрапротести на протестантиве од ДПМНЕ !

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Незнам што толку секирација кој чив човек бил. Тоа ти е како гледање у туѓа чинија. Од друга страна она што го слушам за барање за одложување на конгресот до Март и присуство на 5.000 делегати до ниво на месен одбор им е сосема легитимно. Во ситуација која е створена неприфатлив е подруг начин на демократска и реална обнова на партијата без сомнежи за намештаљки генерирани од Кале.Во спротивно ќе биде дефинитивно јасно дека се работи за партија марионета иста како и сдсм , етикета од која истата не може да се ослободи.

P

psychostasia

Гостин
Чекај нели Грујо го мести овој мицково, од кај сеа Бејли?
А што мислиш зошто Бејли го урна Грујо? За да намести свој човек и да ја управува партијата оти Грујо му откажа послушност. Исто така Бејли ги намести и сдс на власт оти може да го управува Заев и со тоа да ја управува државата. Што значи Бејли е и вмро и сдс, а со тоа што му нареди на Аљи да не прави коалиција со Грујо докажува дека и дуи се негови. Тоа ти е премиер!

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Пукна тиквата уште пред конгресот.

https://m.mkd.mk/makedonija/partii/visoki-funkcioneri-na-vmro-dpmne-baraat-kolektivno-pretsedatelstvo-da-rakovodi-so

Високи функционери на ВМРО-ДПМНЕ бараат колективно претседателство да раководи со партијата до конгрес во февруари
Па што му е на Груевски? Ако го потераат од ВМРО-ДеПеМеНЕ, ке направи ВМРО-ДупеМене.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.295
http://prizma.mk/ponishten-oglasot-za-avtomobil-od-35-000-evra-na-klinikata-za-traumatologija/

Ај на здравје.

Добро е што народов почна да биде повеќе критичен, вакви глупости не смеат да поминуваат туку така..
глупо е да се купува ДИЗЕЛ автомобил од 35000 евра кога дизелите загадуваат а и ќе бидат укинати
Друго директорот да не патува на некој супер далечни локации што му треба таков автомобил ??

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А што мислиш зошто Бејли го урна Грујо? За да намести свој човек и да ја управува партијата оти Грујо му откажа послушност. Исто така Бејли ги намести и сдс на власт оти може да го управува Заев и со тоа да ја управува државата. Што значи Бејли е и вмро и сдс, а со тоа што му нареди на Аљи да не прави коалиција со Грујо докажува дека и дуи се негови. Тоа ти е премиер!
Долга е раката на Бејли.

B

Bafra

Гостин
Не ми изигравај демократ или шо ти ја знам. Си има правила.
Можеш да протестираш, но не може да блокираш. Каде е моето и на уште 800.000 правото на слободно движење ... 100 души да ебат цел град...
И што има раскрсници да блокираш, против судот си, иди кај судот, против Зајко/Грујо си, иди кај нив пред куќа.

Една лента користи за протест, другите остави ги слободни.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Можеш да протестираш, но не може да блокираш. Каде е моето и на уште 800.000 правото на слободно движење ... 100 души да ебат цел град...
И што има раскрсници да блокираш, против судот си, иди кај судот, против Зајко/Грујо си, иди кај нив пред куќа.

Не е работата за глумење или неглумење демократи мисир еден, работата е дека секој има демократско право својот револт да го изрази преку претходно најавен протест.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.157
Поени од реакции
16.295

еве, ако Хорхе сега пак направи амнестија, шарените ке блокират само на Водно или сите раскрсници ??
Ајде малку будалаштини на сјо
http://www.libertas.mk/lideri-od-razgovorot-megu-gruevski-i-ahmeti-sjo-otvori-istraga-za-divogradba/

што к*р имал Аљи да разговара со Грујо за НЕрушење на дивоградба карши УС ембаси кога градоначалник таму бил од ДУИ ???...
Ако на Бејли му сметала таа дивоградба, сигурно дека Грујо не бил фактор да го смири Бејли

Ако сака СЈО да покаже дека не е селективно, има
вистински корупциски работи
и за ДУИ и за СДСМ,
не ова продавање Магла ..
.. б.т.в., СЕГА СЈО
отвараат Истрага Продуцент за случка од 2009 !! ало, нели самите тие од СЈО кажавте дека абсолутно застаруваат такви работите за 6 години ???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom