ако мислиш за хјундаито- тоа не е мое, не знам што да ти кажамНе е изгледа само твојот таков, најверојатно така работат и другите, впрочем зошто на горната налепница има две вредности на моќност.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ако мислиш за хјундаито- тоа не е мое, не знам што да ти кажамНе е изгледа само твојот таков, најверојатно така работат и другите, впрочем зошто на горната налепница има две вредности на моќност.
Како инаку ги објаснуваш различните вредности на налепницата.И на Нео-то на @yamaha10 има две вредности.Ne vnesuvaj zabuni kaj lugevo aman
едит: ОФТОПИКако мислиш за хјундаито- тоа не е мое, не знам што да ти кажам
абе друже не фатив убаво со телефонот, едната е на ладење, помалата вредност што е, другата е за греењеКако инаку ги објаснуваш различните вредности на налепницата.И на Нео-то на @yamaha10 има две вредности.
Има три вредности кај твојата: стандард ладење 995W стандард греење 1040W и мах. 1700W исто како што постирав претходно од Хјундаи-то.абе друже не фатив убаво со телефонот, едната е на ладење, помалата вредност што е, другата е за греење
да, така е, 995 и помалку троши на ладење ама под 30с. Над 35 знае до оди и до 1200. На греење и исто, што потопло тоа повеќе троши, имам ја пробано на 28с надворешна да грее, троши 1550, е сега како ги измериле тие 1700 не знамИма три вредности кај твојата: стандард ладење 995W стандард греење 1040W и мах. 1700W исто како што постирав претходно од Хјундаи-то.
Според некоја логика би требало кога не е компримиран фреонот т.е. при уклучување компресорот да троши најмалку.Како што се зголемува компресијата така на компресорот му треба поголема моќ за да го совлада отпорот и повлекува повеќе струја/моќност.Тие 1700W веројатно во екстремни случаи ќе ги повлече компресорот на пр. ако го форсираш на минусни температури.да, така е, 995 и помалку троши на ладење ама под 30с. Над 35 знае до оди и до 1200. На греење и исто, што потопло тоа повеќе троши, имам ја пробано на 28с надворешна да грее, троши 1550, е сега како ги измериле тие 1700 не знам
Можеби е така.Конкретно муабетот ми е за он-оф фих.Како се оптоварува при копмпримирање расте и потрошувачката(вртежите се исти).Тоа можеш да го видиш ако поврзеш било каков ац или дц мотор и врзеш амперметар у серија.Во празен од има една вредност струјата што ја повлекува, како ја оптоваруваш осовината на моторот расте и потрошувачката.Na minusni Temperaturi na kompresor mu treba ladenje sto znaci deka nemoze da vrti so maximalen broj na obrtai i na +7 i na -15.
Pero procitaj nekoj Databook na Toshiba....tamu ke vidis deka kako povekje vlagaat vo minus potrosuvackata im se namaluva a so toa i toplinskiot kapacitet na klimata opagja.
Zasto ne im se nagolemuva potrosuvackata vo jaki minusni Temperaturi koga i ni treba povekje toplina pa makar i COPot bil slab?
Ima li nacin da se iskluci da ne duva ne mi e za ppotrosuvackata tuku me nervira ne kupiv ventikator tuku klimaTi imas Midea remarkirana kako Vivax....Najskapiot model na Midea raboti isto kako i tvojata AERI (mnogu falena tuka)....sece kompresort od 400W na 0W i si duva so 20W potrosuvacka t.e samo ventilatorot raboti...do elektroikata e, taka e podesena da raboti....kako polu inverter sto bi rekle nekoi tuka
Stom ke PodOdladi pak ke ujkluci kompresor i potoplo ke duva
Samo sto ke ti potrosi nekoi Start/Stop ciklus povekje so vakva rabota ili uprosteno kazano pobrzo ke skrati od zivotniot vek na kompresorot
https://www.youtube.com/watch?v=Bl8OQo9j1MA
[DOUBLEPOST=1513388736][/DOUBLEPOST]
Mislis zasto ima razlicna mokjnost na ladenje i na greenje ?
Na ladenje e primer na 90Hz....na greenje e na 120Hz....simple as that
Ama nema mokjnost na ladenje od (20~90))Hz tuku ima samo FIX od 90Hz
Ne vnesuvaj zabuni kaj lugevo aman
Drva vs struja:А зошто коа веќе ме цитираш, не ме цитираш целосно ?
„Сметам дека голем дел од луѓето кои се греат на дрва само ќе продолжат уште посреќни и задоволни да си чадат само со помали сметки. Наместо 10 кубика ќе си купуваат по 5 кубика дрвца
Е сега и тоа е придобивка, минимум 50% помало загадување ќе има“
Дали ова се однесува и за он-офф климите или само за инвертерите?Ova e samo za tie kriticni 15-20 dena vo godinata, se kaci li preku -5 temperaturata klimite kraluvaat.
На сите има расте COP. Само на обичните на 3 а на инвертотите на 6.Дали ова се однесува и за он-офф климите или само за инвертерите?
HYUNDAI Getz e isto dobraјас имам искуство со HYUNDAI Accent, може да вози 5 души без проблем ,иста и е потрошувачката![]()
Нешто слично работи Беко-то што го имам на работа, ама не смета толку.Е сега незнам колкава просторија грееш, бидејќи ако е предимензионирана(прејака) за просторот често ќе гаси компресорот.Прва работа, бидејќи ти е нова види со сервисот да не има случајно некој проблем.Ако не завршиш работа, тогаш ти преостанува да ја натераш климата да не се гаси.Дигни ја темп. за еден степен или ако имаш друга просторија до оваа што ја грееш ходник, кујна или сл. отвори ја вратата кон неа.Така климата ќе работи ,ама нема да може да ја достигне зададената Т и нема да ти гаси компресорот.Ima li nacin da se iskluci da ne duva ne mi e za ppotrosuvackata tuku me nervira ne kupiv ventikator tuku klima)
Нешто слично работи Беко-то што го имам на работа, ама не смета толку.Е сега незнам колкава просторија грееш, бидејќи ако е предимензионирана(прејака) за просторот често ќе гаси компресорот.Прва работа, бидејќи ти е нова види со сервисот да не има случајно некој проблем.Ако не завршиш работа, тогаш ти преостанува да ја натераш климата да не се гаси.Дигни ја темп. за еден степен или ако имаш друга просторија до оваа што ја грееш ходник, кујна или сл. отвори ја вратата кон неа.Така климата ќе работи ,ама нема да може да ја достигне зададената Т и нема да ти гаси компресорот.