Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.693
Поени од реакции
21.183
Уште не седнат во фотеља почна да се служи со курирските финти за етикетирање и партиско обојување. Со вмровски камен, по своја глава. :tapp:

Шилегов: Иницијативата на граѓаните против загадувањето е политички мотивирана
Глуперда од епски размери, бара солуција од граѓаните како да го реши проблемот ( а вети во кампањата дека ќе го реши откако ќе дојде на власт) за после да биде како паднат од Марс .. па добро ако секој решава проблеми на тој начин дај нека ме стават мене за градоначалник. Ало милионски градови во светот со х 100 пати повеќе автомобили се 10 пати понезагадени отколку Скопје. Има решение само треба да го побара надвор од градови кои го имале овој проблем и го решиле, а не од жителите на некоја селска општина.
Нека проверат што гориво се увезува да не испадне после ставаме лајна у колите и се чудиме зашто испуштаат срања во воздухот коли со производство од 2017 година. Ама тоа ти е тема што не смее да се отвара, пошто таму лежат парите а парите се живот.
Битно поскапе паркингот во центар и ете ти една мерка за борба против загадување :tapp::tapp:

Кога веќе збориме за шеф на кабинет :

Вика политички мотивиран бил протестот против загадувањето :

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Со гасот да расчистиме една работа за да не продава некој тука ефтини политички мотивирани фори. Македонија веќе добива руски гас преку кракот кој доаѓа од Бугарија. Тој крак не ни работи со својот полн капацитет, што значи дека може многу повеќе гас да добиваме од Бугарија.

Ние имаме два проблеми. Првиот, немаме инфраструктура за гасот да го испорачаме до домаќинствата. Тоа значи поставување цефки низ цело Скопје и вградување на инсталации до згради, куќи и слично. Оваа работа воопшто не е ни почната освен со некои смешни студии, што значи дека тоа ќе трае со години дури се направи.

Вториот проблем е цената на гасот. Според сегашната цена на оревот на дрва и цената на гасот, греење на дрва е повторно во добра мера поефтино. Тука треба да се изнајде некој економски модел како цената на гасот да биде поволна за граѓаните.

Се на се, целиот проект е комплексен и треба убаво да се испланира. За сега воошто не е ни почнато нешто да се работи на тој план. А носење на гас во Македонија е најмал поблем оти ние веќе добиваме руски гас преку Бугарија.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.285
Поени од реакции
26.164
Шилегов бил попаметен од што очекував. Мене ми изгледаше како тип на човек што ќе земе да се тепа со ветерници и со вентилатори да победува загадување.

Ама очигледно разбирал малце повеќе од тоа, и фино избегна сигурен пораз.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.299
Со гасот да расчистиме една работа за да не продава некој тука ефтини политички мотивирани фори. Македонија веќе добива руски гас преку кракот кој доаѓа од Бугарија. Тој крак не ни работи со својот полн капацитет, што значи дека може многу повеќе гас да добиваме од Бугарија.

Ние имаме два проблеми. Првиот, немаме инфраструктура за гасот да го испорачаме до домаќинствата. Тоа значи поставување цефки низ цело Скопје и вградување на инсталации до згради, куќи и слично. Оваа работа воопшто не е ни почната освен со некои смешни студии, што значи дека тоа ќе трае со години дури се направи.

Вториот проблем е цената на гасот. Според сегашната цена на оревот на дрва и цената на гасот, греење на дрва е повторно во добра мера поефтино. Тука треба да се изнајде некој економски модел како цената на гасот да биде поволна за граѓаните.

Се на се, целиот проект е комплексен и треба убаво да се испланира. За сега воошто не е ни почнато нешто да се работи на тој план. А носење на гас во Македонија е најмал поблем оти ние веќе добиваме руски гас преку Бугарија.
Поевтино и многу побезбедно е наместо гасоводна мрежа по домаќинствата да се појача електричната мрежа и да се користат инвертори, а гасот може да се користи во централи за производство на струја, Усје и слични поголеми капацитети

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860
Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Доцнел не доцнел исто им се фаќа на генијалциве на бејли, го примија до балчак , бар овде локално магарешкиот со кој не дупат цело време.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.430
Поени од реакции
17.766
Доцниш и ти. Веќе беше четири пати постирано во темава како голема победа на руската надворешна политика :icon_mrgr:
Сабајлево прочитав. Имам впечаток како да си поигруваат во целава работа.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мене вакви ликови како @Klin и @VOLK2234 ми се поинтересни од класични сендвичи како @Ѓорѓи Н. и оној испрдокот @Ireal . За овие вторите знаеш дека си го одработуваат сендвичот.

Првите двајца глумат твитерџии и независни експерти а ниту една оригинална мисла никогаш во животот не им се завртела во главите, и веруваат во вести на Курир.

Да не знае човек дали да се смее или да плаче.
И што кажа пред некој пост? Дека има некои кои висат на форумов? Па, веројатно е така. Нон-стоп си тука и забележуваш. Можеби некоја нова филозофија ќе развиеш, ќе те инспирира. Да ја искористиш „вокацијата“.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Ne znam sto gomno od karakter treba da si da se sitis deka `tvoite` sea se ponasaat kako vmro i nosat zakonski izmeni samo poso im se moze.
inaku uceni lugje sto vikaat za zakonot za pusenje
http://www.alsat-m.tv/mk/угостителите-и-лекарите-за-и-против-из/
vmro vaka ne gi ebese ucenite lugje i si terase po svoe so stetnite postapki i merki, ama sea e bolje. sea sdsm se na vlast. sea stetnite merki se bolji.[DOUBLEPOST=1513332888][/DOUBLEPOST]vladata na sdsm koja go nosi zakonot gi odbi amandmanite na sdsm. nema kraj shizofrenijava na vlast.
http://fokus.mk/ne-pominaa-nitu-amandmanite-na-sdsm-za-zakonot-za-jazitsi-grubi-tvrdi-deka-ne-se-raboti-za-blokada/

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Градот бил исчистен. Шегаџии
Затоа највише мито има кај докторска фела, оти се учени. Да добие профит од измениве, ќе видиш колку е учен.
kako e tvojot navoden fakt za zastapenosta na mitoto vo doktorskata fela povrzano so vistinitosta na izjavite okolu zakonot za pushenje?

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
Поевтино и многу побезбедно е наместо гасоводна мрежа по домаќинствата да се појача електричната мрежа и да се користат инвертори, а гасот може да се користи во централи за производство на струја, Усје и слични поголеми капацитети
Добра забелешка, тоа е патем единствениот начин за да се тргне загадувањето на воздухот со честички, штетни испарувања и ЦО2 од градовите и насекаде каде нема енергетски капацитети. Башка полесно е да се контролира штетната емисија на концентрирани извори отколку распослана насекаде. И горењето на гас е горење т.е. оксидација , врзува кислород. А колку знам уште пред 40 години е прекршена кривата, т.е.почна да се јаде супстанцата на кислородниот колач , се троши повеќе отколку што се произведува со фотосинтеза. Го има многу , но како и секоја заштеда кога ќе почнеш да ја грицкаш ја снемува.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.754
Поени од реакции
12.216
kako e tvojot navoden fakt za zastapenosta na mitoto vo doktorskata fela povrzano so vistinitosta na izjavite okolu zakonot za pushenje?
ако ти ми објасниш како ги класифицираше овие даватели на изјави во учени и кои се според тебе учени, може да ти објаснам која е врската помеѓу митото и вистинитоста на изјавите. Ако не е очигледно

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
ако ти ми објасниш како ги класифицираше овие даватели на изјави во учени и кои се според тебе учени, може да ти објаснам која е врската помеѓу митото и вистинитоста на изјавите. Ако не е очигледно
ocigledno e tvojot wannabe ad hominem kon doktorskata fela da probas da devalviras stetnosta na izmenite na zakonot. a za uceni i ne uceni, valjda treba da se vratis vo osnovno da ja naucis razlikata.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom