Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Па, ке се селат. За тоа во алиансот е Зиадин Села. Не е Зиедин Засела. Се добро, ама кога бевте Вардарска бановина, па и по фашистачката бугарска окупациjа на бановината, зашто не ги разкаравте Албанците? Тоа не можам да го разберам. Ги манавте теку евреите!
Ние Македонците не сме фашизоиден народ, немаме таков ген.

Обаче, хареса ли те?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.865
Поени од реакции
23.252
Јас те разбирам за бистрината, ама ти мене не, види вака, кај нас историски оперирале разни одреди, вооружени единици надвор од било каква формациска поставеност, заедничко им е што секогаш на чело стои Војвода, од контрачети до егзархиски итн.
Ете кај нас Војвода веднаш асоцира на ВМРО, а не ми е тоа намерата, те поставив на чело на одред само ;) е сеа чив...
Само еден е војвода на форумот а тоа е Берик. Ете ти кажав . И да во него е моралниот компас и на никој не му го дава да си игра со него :(.
Тоа со украдените пари, не директно, но го кажуваш индиректно, пошто секогаш банализираш кога се обидуваш да девалвираш критика за корупција, ете конкретно за ДИК тврдиш дека и ти доколку би бил на нивно место би го сторил истото, слично си напишал и со други случаеви, вработувања итн, затоа одам еден чекор понатаму, каде не можам да заклучам дека тоа го перцепираш како негативна појава која подразбира негативни последици, криминален ум секогаш наоѓа оправдување за своите постапки, пред себеси барем.

Баналзирам, како тоа велиш и јас би сркнал од медот ако можам, ама на тие шо сркаат отров да му се стори?
Јас тоа што го напишав нема благе везе од тоа ти шо си заклучил. Поедноставно од ова неможам да ти го објаснам. Ако парите ги зеле на начин дозволен и утврден со закон, алал да си ги трошат. Ако ги украле тогаш не е доволно само да ги вратат. Треба да одговараат онака како што налага законот за такво кривично или прекршочно дело покрај тоа што ги вратиле парите. Ова сега е мижи асан да ти баам. Демек пу пу неважи, ете ги враќаме. Оди укради пари од банка , нека те фатат , ти ги враќаш и никому ништо. Сите среќни и весели.
А за тоа дека јас , ти и било кој би ги зел е дури глупо да се разговара. Тоа ти е исто како да доброволно му вратиш на работодавачот К-15, бонус некој, прекувремена работа ,празнично, патни трошоци итн итн. Јас досега лично не сум запознал нити еден со таква добра душа, нити пак јас сум таков. Сега ти ако си со крстот на чело тоа е друго но било како било пак ке ти нагласам, ако ги украле не е доволно само да ги вратат, треба да одговараат. Ако им се легално земени критикувајте го законот и прописите. Се друго е најобично лицемерие и завидливост.
Шојичи и сл не сум гледал искрено досега, знам одприлика шо е и слободно можам да ти кажам дека не возат, колку долго тоа ќе трае не знам, веројатно зависи од реакциите на јавноста и како се одвива се останато како ќе „одработат“ актериве наши во приредбата, колку биле, и колку ќе бидат (не)коопеартивни, пошо сеа да земеме само на локалниве актери да им „броиме“ ќе има циркус, не за поголемите.
Такви филмови каде после се правдата излегува на бела виделина има само по филмови, пошто нема добар кај нас во случајов да победи.

Прашање е само дали да вадиме бугарски пасоши од сега, или коа ќе биде пропишано това с`с конституцијата.
Претпоставувам од шах се разбираш колку толку. Замисли си ја ситуацијата кога ќе сфатиш дека што и да направиш, каков потег и да повлечиш матот не ти бега и тоа во неколку потези. Дали ќе се инаетиш до крај или сам ќе го турниш кралот и ќе ја предадеш партијата зависи од тебе. Она што е битно е дека вака или така си се довел во ситуација каде секако губиш. Е тука сме ние некаде како република.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.999
Поени од реакции
83.379
Само еден е војвода на форумот а тоа е Берик. Ете ти кажав . И да во него е моралниот компас и на никој не му го дава да си игра со него :(.
Eте. И ја и ти да се сложиме околу нешто.(y)

Член од
2 јули 2009
Мислења
90
Поени од реакции
46
утре кога браќа срби ќе влезат пред нас во гЕУ ќе го платиме цехот...а и брача црногорци кој денес добија црногорски лангуаге
Цитат "Јеби га, само македонците со курот у руки"

P

psychostasia

Гостин
Јеби га, само македонците со курот у руки и со мигранти во бесплатни станови.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287

https://kontrastav.press/index.php/macedonia/crna-hronika/154-crna-hronika/5496-majka-i-dete-od-gazi-baba-napadnati-od-rotfajlerot-pred-da-bide-uloven
и овој треба да се амнестира, во пакет со меѓународната истрага, беше на ТВ , многу симпатично мафта со опашката :eek:...
Заев е крив!! Да беше господинот Груевски на власт сигурно немаше да дојде до вакво нешто! Сигурно газдата е платен од СОРОС.

Господ знае само каде ги копаш овие сајтови. Само ти и газдата ги следите сигурно.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Заев е крив!! Да беше господинот Груевски на власт сигурно немаше да дојде до вакво нешто! Сигурно газдата е платен од СОРОС.

Господ знае само каде ги копаш овие сајтови. Само ти и газдата ги следите сигурно.
Ова нели беше на СОРОС кучето?
Сигурно го пуштил да ја разнебити Македонија.
:pos:

Член од
21 мај 2008
Мислења
10.980
Поени од реакции
11.621
Иначе ќе изумев да искоментирам прееска што ми текна додека гледав вести: Палец доле за седењето на иста маса со воениот злосторник Рамуш Харадинај.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Од Приштина порача дека Диво Насеље заслужува меѓународна истрага.

Уопште не е сомнително и уопште не се ни малку точни и вистините муабетите дека ќе тераат накај ослободителна за „Монструм“ и „Диво Насеље“.
И Грујо истото го прифатиx2 на ден, еднаш наутро и еднаш навечер пред спиење!

Тоа е терапијата која ги држи активни куртоноидите и шарените дупедавци...

А останатите штотуку освестени ќе ги потсетам со еден предизборен спот на СДСМ од 2008 г. кога ги споредуваше гласачите со к*рви!

После шупчење, нема каење!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.125
Поени од реакции
30.209
Jakata drzava, Kosovo, kriminalna tvorevina ni se pobratimi za megunarodna istraga. Mi se dopadza.

U isto vreme izleguva skandalov so DIK, za lugevo da se olabavat i da idat so fakeli kon silvaneva boneva. Boneva so godini krade, kupuva stanevi niz skopje, edno cudo koli za sinot, sho pa mislite tie pari cesno i se zaraboteni?

Cista koincidencija.

Grujo e kriv.[DOUBLEPOST=1513141943][/DOUBLEPOST]
Nova Makedonija ke sme se vikale :D :D :D
Vesnikot ke ni stavi veto i ke si imame vnatresen problem :D

Последно уредено:

Nikola Nini

Doktor bez nauka
Член од
5 септември 2017
Мислења
353
Поени од реакции
179
Jakata drzava, Kosovo, kriminalna tvorevina ni se pobratimi za megunarodna istraga. Mi se dopadza.

U isto vreme izleguva skandalov so DIK, za lugevo da se olabavat i da idat so fakeli kon silvaneva boneva. Boneva so godini krade, kupuva stanevi niz skopje, edno cudo koli za sinot, sho pa mislite tie pari cesno i se zaraboteni?

Cista koincidencija.

Grujo e kriv.[DOUBLEPOST=1513141943][/DOUBLEPOST]
Vesnikot ke ni stavi veto i ke si imame vnatresen problem :D
Nova Makedonija (Vecer) razumen kompromis :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom